Pasta curryroomsaus, spinazie, gedroogde tomaat en pijnboompitten

Deze gezonde en vegan versie van pasta met roomsaus is gebaseerd op een vegetarische pasta van het restaurant Pasta Hippo die heel lekker is. Jammer genoeg is die niet vegan (en ook niet zo gezond, door de roomsaus), maar mijn versie bewijst dat de gezonde versie ook enorm lekker kan zijn. Moeilijk? Nah! Vreemde ingrediƫnten? Nah! Deze pasta is enorm gemakkelijk, met simpele gezonde ingrediƫnten en duurt niet lang om klaar te maken. Voor de roomsaus baseer ik me op een gerecht van The Green Happiness, maar ik heb ze zelf bijgekruid.

DSC_0496

Ingrediƫnten (voor 4 porties):

Voor de pasta en garnering:

 • 1 tl plantaardige olie (kokoslie, olijfolie …)
 • 2 uien, in kleine blokjes
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 2 tl kerrie excellence (mengeling van Delhaize met kurkuma, korianderzaad, mosterdzaak etc.) – eventueel gewoon kerriepoeder gebruiken
 • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
 • 500 gram spinazie, gewassen
 • 400 gram volkoren spaghetti of linguine
 • 200 gram halfgedroogde tomaatjes
 • 4 el pijnboompitjes, geroosterd in droge pan
 • peper en zout naar smaak

Voor de curry-roomsaus:

 • 100 gram cashewnoten (best op voorhand geweekt in water)
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • 4 el kerriepoeder
 • 1 klein teentje look
 • scheutje vers citroensap
 • peper en zout naar smaak

Bereiding (+/- 1 uur):

 1. Doe de cashewnoten in een kleine kookpot met net genoeg water tot ze onder staan. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken. Dat zorgt ervoor dat de noten zacht worden en het ook een zachte roomsaus wordt.
 2. Verwarm 1 tl plantaardige olie in een grote kookpot op middenhoog vuur en voeg de ui toe. Stoof aan tot hij glazig is en voeg dan 2 tenen look, het kerriepoeder (excellence) en de nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar en laat ongeveer 1 minuut aanstoven.
 3. Voeg de gewassen spinazie (eventueel beetje per beetje) toe aan de kookpot. De spinazie slinkt heel snel. Er mag zeker nog wat water (van het wassen) aan de spinazie hangen, dat zorgt voor de garing. Giet het overtollig vocht af als de spinazie geslonken is en zet opzij (met een bord erop zodat hij niet te hard afkoelt).
 4. Breng ondertussen gezouten water voor de pasta aan de kook en kook de pasta gaar.
 5. Giet de cashewnoten af na 20 minuten koken, maar bewaar ongeveer 1 el van het kookvocht. Doe de noten, het kookvocht en alle andere ingrediƫnten voor de saus in een blender of hakmolentje en mix tot een gladde saus. Het kan eerst lijken dat er wat kleine stukjes noot overblijven, maar geduld loont. Mix iets langer tot het echt een gladde saus wordt.
 6. Snijd de halfgedroogde tomaatjes in halfjes en meng door de nog warme spinazie. Kruid af met peper en zout.
 7. Als de pasta gaar is kan je de curryroomsaus er doormengen. Kruid eventueel nog af met zout en peper naar smaak. Serveer de pasta in een bord en garneer met het spinaziemengsel en de geroosterde pijnboompitjes.

Hopelijk vinden jullie deze pasta even lekker als ik!

Smakelijk X

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts.

DSC_0493DSC_0498DSC_0497

 

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s