Vegan botjes & fair glitter socks✨

Yaaay! Na lang zoeken vond ik eindelijk mooie, comfy en simpele zwarte vegan laarsjes bij HOST van het merk Matt & Nat, een Canadees merk dat vegan schoenen en tassen maakt. Het zooltje kan er niet uit, maar ik heb een maat groter genomen zodat mijn steunzolen er toch inpassen. Ze zijn niet te krap, superhandig dus!

DSC_0346

Waarom vegan laarsjes? Natuurlijk ben ik geen fan van het gebruiken van dieren voor gebruiksvoorwerpen of voeding, zeker als dat niet nodig is. Maar je denkt misschien “Leer, dat is toch een restproduct van de vleesindustrie? Dan kunnen ze dat toch beter gebruiken?” Indien het een restproduct zou zijn, zou ik het daar volledig mee eens zijn. Als je het dier dan toch doodt, gebruik er dan zoveel mogelijk van. Leer is echter een industrie op zich. Dieren worden ook speciaal gekweekt op hun huiden en dus ook, helaas, enkel daarvoor gedood. Dat vind ik dus niet nodig en daarom ben ik actief op zoek naar duurzame alternatieven. Aangezien het een aparte industrie is, is het ook als omnivoor een goeie keuze om bijvoorbeeld eens voor niet-leren schoenen of tassen te kiezen. Als je je stukje vlees bijvoorbeeld minder goed kunt laten, maar toch duurzamere keuzes wil maken of dierenleed wil voorkomen. #allebeetjeshelpen

De toffe glitterkousen kocht ik ook bij HOST. Ze zijn van het merk Qnoop. Deze fairtrade kousen hebben niet enkel leuke patroontjes en kleuren *EN GLITTERS OF COURSE*, maar ook een knoopje aan de ene sok en een lusje aan de andere. Zo raak je nooit meer je tweede sok kwijt, HOERA!

DSC_0350

Kennen jullie nog leuke vegan schoenmerken? Ik zoek voornamelijk simpele schoenen. Let me know! 🙂

X Lisa

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Er zijn nog leuke artikels op komst van mijn favoriete fairtrade winkels en merken.

DSC_0351DSC_0350DSC_0344DSC_0323DSC_0352

*disclaimer* in een eerdere versie van deze post stond dat Matt & Nat een Nederlands merk is, dat dacht ik namelijk. Het blijkt Canadees te zijn, dus ik heb dat aangepast.

Lees ook:

Easy guide voor een fairtrade kledingkast (v,m,x)

HOST – een kijk in de leukste duurzame winkel van ’t Stad (Antwerpen, BE)

3 kleine aanpassingen om vaker veggie/vegan te eten

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s