Facts

Het enorme hotdogschandaal dat Costco op zijn grondvesten deed schudden

Het enorme hotdogschandaal dat Costco op zijn grondvesten deed schudden

Als trouwe klant en liefhebber van hotdogs was ik er kapot van toen ik hoorde over het enorme hotdogschandaal dat Costco op zijn grondvesten deed schudden. Jarenlang was de hotdog van $1,50 met frisdrank in de foodcourt van Costco een iconisch en geliefd aanbod. Het was een vaste waarde voor velen van ons die de winkel bezochten en we konden ons geen shoppingtrip voorstellen zonder te genieten van die heerlijke volledig rundvlees Poolse worst. Maar toen, in de zomer van 2018, veranderde alles.

Terugslag en menuverandering

In een poging om ruimte te maken voor nieuwe items op het menu van hun foodcourt, besloot Costco om de Poolse worst van rundvlees te schrappen uit de $1,50 combo. Deze stap viel niet goed bij trouwe klanten zoals ik, die gewend waren geraakt aan de vertrouwde smaak en kwaliteit van de Poolse worst. De verontwaardiging was voelbaar en al snel werden sociale media overspoeld met hashtags zoals #SavethePolishDog, die onze teleurstelling en frustratie uitten.

Frustraties van klanten

We konden het niet helpen om vraagtekens te zetten bij Costco’s beslissing om geliefde artikelen zoals de Poolse worst te vervangen door gezondere opties zoals açaí fruit bowls en biologische hamburgers. Als we die producten wilden, waren we wel naar een natuurvoedingswinkel als Whole Foods gegaan. Het foodcourt van Costco was een plek waar we ons konden overgeven aan schuldige pleziertjes en ons geen zorgen hoefden te maken over onze taille.

De kracht van sociale media

Klanten gingen naar platforms zoals Twitter om hun ongenoegen te uiten, in de hoop dat Costco naar hun pleidooien zou luisteren. De reactie van Costco was echter minder dan bevredigend. Ze erkenden het verzet, maar beloofden niet dat ze de Poolse hond terug zouden brengen. Het leek erop dat ze bereid waren om de wil van het volk te negeren.

De kans van een rivaal

Terwijl Costco werd geconfronteerd met de woede van teleurgestelde klanten, zag hun rivaal Sam’s Club een kans. In een slimme zet om overlopers van Costco voor zich te winnen, introduceerde Sam’s Club hun eigen Poolse hond op het menu van de foodcourt. Deze beslissing sloeg aan bij veel #SavethePolishDog supporters, die overwogen om hun loyaliteit te veranderen op basis van de beschikbaarheid van hun favoriete hotdog.

De campagne voor verandering

De vraag naar de terugkeer van de Poolse hond verdween niet. In feite lanceerde een 16-jarige genaamd Izagani Aquino een campagne genaamd “Poolse Honden 2020.” Aquino, samen met zijn supporters, creëerde sociale media pagina’s en kreeg zelfs de steun van een beroemdheid, namelijk wedstrijdeter Joey Chestnut. Het doel van de campagne was om de Poolse hond terug te brengen naar zijn rechtmatige plaats op het menu van de Costco-foodcourt.

De Road Trip-oplossing

Terwijl de campagne aan kracht won, zorgde Costco Canada voor een sprankje hoop voor die-hard Polish dog fans. Ze kondigden aan dat de Poolse worst op het menu zou blijven staan in hun Canadese winkels. Deze onthulling leidde tot het idee van een road trip voor degenen die bereid waren om een extra mijl te gaan (letterlijk) om hun verlangen naar de geliefde Poolse hond te bevredigen.

Conclusie

Het enorme hotdogschandaal dat Costco op zijn grondvesten deed schudden, heeft een blijvende impact op trouwe klanten. De verwijdering van de volledig rundvlees Poolse worst uit de $1,50 combo leidde tot verontwaardiging en teleurstelling. De kracht van sociale media en de vastberadenheid van gepassioneerde klanten leidde echter tot een campagne voor verandering. Terwijl de strijd om de Poolse hond terug te brengen doorgaat, hebben sommigen troost gevonden in de Canadese winkels waar de worst nog steeds hoogtij viert. Voor de rest van ons kijken we reikhalzend uit naar de dag dat we weer kunnen genieten van die iconische Poolse dog in Costco’s foodcourt.

FAQ

Waarom heeft Costco de Poolse worst van rundvlees van het menu gehaald?

Costco noemde ruimtegebrek als een van de redenen voor de verandering van het menu. Met beperkte ruimte voor bewegwijzering betekende het introduceren van nieuwe items vaak het elimineren van bestaande items. Helaas werd de volledig rundvlees Poolse worst een slachtoffer van deze beslissing.

Heeft Costco de volledig rundvlees Poolse worst vervangen door soortgelijke artikelen?

Nee, Costco koos ervoor om gezondere opties te introduceren zoals açaí fruit bowls, biologische hamburgers en een al pastor salade met plantaardig eiwit. Deze keuzes sloegen niet goed aan bij klanten die op zoek waren naar de verwennerij en vertrouwdheid van de Poolse worst.

Heeft Costco gereageerd op de reacties van klanten?

Costco erkende de terugslag, maar gaf geen concreet antwoord op de eisen van klanten. Ze verzekerden klanten echter wel dat de volledig rundvlees hotdog combo beschikbaar zou blijven, althans voorlopig.

Zijn er andere winkels die hebben ingespeeld op de beslissing van Costco?

Ja, Sam’s Club maakte gebruik van de situatie door een Poolse dog toe te voegen aan hun eigen menu. Deze zet werd gezien als een manier om ontevreden Costco-klanten aan te trekken die teleurgesteld waren over de verwijdering van de Poolse worst.

Is er nog hoop op de terugkeer van de Poolse hond bij Costco?

Hoewel Costco geen beloftes heeft gedaan over de terugkeer van de Poolse hond, is er een campagne genaamd “Polish Dogs 2020” gestart door gepassioneerde supporters, waaronder een 16-jarige genaamd Izagani Aquino. De campagne is gericht op het terugbrengen van de Poolse hond en heeft al veel aandacht gekregen op sociale media.

Kan ik nog steeds genieten van de volledig rundvlees Poolse worst bij Costco?

Als je bereid bent om letterlijk een stapje extra te zetten, kun je je verlangen naar de Poolse worst stillen in de Canadese winkels van Costco. Costco Canada heeft aangekondigd dat er geen plannen zijn om de Poolse worst van het menu te schrappen of te vervangen, wat een sprankje hoop biedt voor die-hard fans van de geliefde hotdog.