Facts

Hoe rijk is de CEO van de Cheesecake Factory en wat is het gemiddelde loon van zijn werknemers?

Hoe rijk is de CEO van The Cheesecake Factory en wat is het gemiddelde loon van zijn werknemers?

The Cheesecake Factory is een gerenommeerde restaurantketen die bekend staat om zijn uitgebreide menu en verrukkelijke desserts. Het is niet alleen een favoriet onder klanten, maar het heeft ook erkenning gekregen als een van de “100 Best Companies to Work For” door Fortune magazine. In dit artikel onderzoeken we de nettowaarde van David Overton, de huidige voorzitter van de raad van bestuur en CEO van The Cheesecake Factory, en duiken we in het gemiddelde loon van de werknemers.

Het gemiddelde loon van de werknemers van The Cheesecake Factory

Als het gaat om het gemiddelde loon van werknemers van The Cheesecake Factory, variëren de cijfers afhankelijk van hun functie binnen het bedrijf. Volgens gegevens van Indeed verdienen lijnkoks een geschat gemiddelde van $13,60 per uur, terwijl serveersters iets meer verdienen met $14,15 per uur. Hosts, aan de andere kant, ontvangen een uurloon van $10,32.
Shiftleiders, die in loondienst werken, verdienen een indrukwekkend jaarsalaris van $37.408. Managers en senior managers verdienen een nog hoger jaarsalaris, respectievelijk $ 56.173 en $ 59.109. Deze cijfers tonen aan dat The Cheesecake Factory een concurrerende compensatie biedt aan haar werknemers voor de verschillende functies binnen de organisatie.

David Overton’s Netto Waarde

David Overton, de voorzitter van de raad van bestuur en CEO van The Cheesecake Factory, heeft tijdens zijn carrière een aanzienlijk vermogen vergaard. Overton’s reis met The Cheesecake Factory begon in 1978 toen hij zijn ouders hielp met het openen van het eerste officiële restaurant in Beverly Hills. Sindsdien heeft hij een cruciale rol gespeeld in het succes en de uitbreiding van het bedrijf.
In februari 2021 werd Overtons nettowaarde geschat op maar liefst 182 miljoen dollar, volgens Wallmine. CNBC meldt dat hij deze rijkdom voornamelijk heeft vergaard door middel van aandelen. In februari verkocht Overton 320.000 eenheden bedrijfsaandelen ter waarde van $163 miljoen en in de loop der jaren heeft hij afstand gedaan van aandelen ter waarde van bijna $12 miljoen.
Naast inkomsten uit aandelen ontvangt Overton een aanzienlijk jaarlijks inkomen van $6.715.890 uit zijn dubbele functie als voorzitter van de raad van bestuur en CEO van The Cheesecake Factory. Zijn lange ambtstermijn en bijdragen aan het bedrijf hebben ongetwijfeld bijgedragen aan zijn indrukwekkende financiële succes.

David Overton’s impact en erkenning

David Overtons invloed op The Cheesecake Factory gaat verder dan zijn financiële prestaties. Als medeoprichter van het bedrijf, samen met zijn ouders Evelyn en Oscar, heeft Overton aan het roer gestaan van de organisatie sinds de oprichting in 1992. Hij is ook het brein achter de oprichting van drie andere succesvolle restaurantconcepten: Grand Lux Cafe, RockSugar Southeast Asian Kitchen en Social Monk Asian Kitchen.
Ondanks zijn opmerkelijke succes heeft Overton een positieve reputatie behouden onder zijn personeel. In 2017 kreeg hij een goedkeuring van 93% als een van de best beoordeelde CEO’s van Glassdoor. Deze erkenning spreekt voor zijn leiderschapskwaliteiten, evenals zijn toewijding aan het bevorderen van een positieve werkomgeving binnen The Cheesecake Factory.

Conclusie

De CEO van The Cheesecake Factory, David Overton, heeft een groot financieel succes bereikt, met een nettowaarde van 182 miljoen dollar. Hij zorgt er echter ook voor dat zijn werknemers goed worden gecompenseerd voor hun werk. De lijnkoks, serveersters en andere medewerkers ontvangen concurrerende salarissen, wat de toewijding van het bedrijf weerspiegelt om een positieve werkomgeving te bieden.
Overton’s lange ambtstermijn heeft, samen met zijn innovatieve restaurantconcepten, de positie van The Cheesecake Factory als geliefd en succesvol merk verstevigd. Zijn impact op het bedrijf en zijn erkenning als een zeer gewaardeerde CEO tonen zijn uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten.
Nu The Cheesecake Factory blijft floreren, is het duidelijk dat zowel de CEO als de medewerkers een integrale rol spelen in het succes van het bedrijf.

FAQ

Wat is het gemiddelde loon voor lijnkoks bij The Cheesecake Factory?

Volgens Indeed verdienen lijnkoks bij The Cheesecake Factory naar schatting gemiddeld $13,60 per uur.

Hoeveel verdienen serveersters bij The Cheesecake Factory?

Serveersters bij The Cheesecake Factory verdienen iets meer dan lijnkoks, met een gemiddeld uurloon van $14,15.

Wat is het uurloon voor hosts bij The Cheesecake Factory?

Gastheren bij The Cheesecake Factory ontvangen een uurloon van $10,32.

Wat is het jaarsalaris voor ploegleiders bij The Cheesecake Factory?

Shiftleiders bij The Cheesecake Factory worden betaald op basis van een salaris en verdienen een indrukwekkend jaarsalaris van $37.408.

Wat zijn de jaarlijkse salarissen voor managers en senior managers bij The Cheesecake Factory?

Managers bij The Cheesecake Factory verdienen een jaarsalaris van $ 56.173, terwijl senior managers een hoger jaarsalaris van $ 59.109 mee naar huis nemen.

Wat is de nettowaarde van David Overton, de CEO van The Cheesecake Factory?

Vanaf februari 2021 heeft David Overton, de CEO van The Cheesecake Factory, een geschatte nettowaarde van $182 miljoen volgens Wallmine.