Facts

Dit is hoeveel het echt kost om een Culver’s franchise te openen

Dit is hoeveel het echt kost om een Culver’s franchise te openen

Als je er ooit van hebt gedroomd om je eigen restaurant te hebben en deel uit te maken van een succesvolle fast casual keten, dan is Culver’s misschien wel de kans die je zoekt. Culver’s staat bekend om zijn verrukkelijke boterburgers, vla en frietjes en heeft zijn aanwezigheid op de markt gestaag uitgebreid. Maar wat is er nodig om een Culver’s franchise te openen? Laten we eens in de details duiken.

Financiële vereisten

Voordat je aan je reis als eigenaar van een Culver’s-franchise kunt beginnen, moet je aan bepaalde financiële vereisten voldoen. Volgens de officiële FAQ over franchisemogelijkheden van Culver’s moet je $350.000 aan liquide middelen hebben om in aanmerking te komen. Als je echter van plan bent om eigenaar te worden van het gebouw, het onroerend goed en de apparatuur, dan stijgt deze eis naar $600.000. Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers exclusief de kosten van apparatuur en diverse zaken zijn.

Franchisekosten en -overeenkomsten

Als je eenmaal aan de financiële criteria voldoet, moet je een franchisevergoeding betalen om een 15-jarige overeenkomst met Culver’s af te sluiten. De initiële franchisevergoeding bedraagt $ 55.000. Na de eerste termijn heb je de optie om de overeenkomst met nog eens 10 jaar te verlengen door een vergoeding van $30.000 te betalen.

Royalty- en advertentiekosten

Als je Culver’s franchise eenmaal draait, moet je rekening houden met lopende kosten. Culver’s eist dat franchisenemers een royalty betalen die gelijk is aan 4 procent van de bruto-omzet. Daarnaast wordt van franchisenemers verwacht dat ze 2,5 procent van hun bruto-omzet bijdragen aan bedrijfsreclame. Bovendien moet elke franchise ten minste 1 procent van zijn jaarlijkse omzet besteden aan lokale reclame in zijn Culver’s-gebied.

Groei en succes van Culver’s

Investeren in een Culver’s franchise kan een veelbelovende onderneming zijn. De restaurantketen heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt, waarbij de systeemomzet tussen 2013 en eind 2016 met een indrukwekkende 74 procent is gestegen, volgens Restaurant Business. Culver’s unieke aanpak om overeenkomsten te sluiten met eigenaren-operators in plaats van afwezige franchisehouders heeft bijgedragen aan het succes.
Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, slaagde Culver’s erin om te gedijen. WisBusiness meldde dat Culver’s tijdens de pandemie een omzetstijging van 4 procent zag en 50 nieuwe restaurants opende. De drive-thru service speelde een belangrijke rol in dit succes, omdat het de zaken sterk zag toenemen. Culver’s medeoprichter en voormalig CEO, Craig Culver, erkende dat het bedrijf zich niet voldoende had voorbereid op online bestellen, maar toonde zich dankbaar voor de bijdrage van de drive-thru aan hun veerkracht.

Beschikbaarheid locatie

Hoewel Culver’s een verleidelijke franchisemogelijkheid biedt, is het belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van franchises beperkt is tot specifieke regio’s. Momenteel zijn Culver’s franchises voornamelijk te vinden in het Midwesten, sommige delen van het Zuidwesten en het grootste deel van het Zuidoosten. Mensen die aan de kust wonen, moeten mogelijk wachten tot er een mogelijkheid beschikbaar komt in hun regio.
Het openen van een Culver’s franchise vergt een aanzienlijke investering, zowel financieel als in tijd en moeite. Maar met het bewezen succes van het merk, de gestage groei en het loyale klantenbestand kan het een lonende en winstgevende onderneming zijn voor aspirant-restauranteigenaren. Als je aan de financiële voorwaarden voldoet en in een van de in aanmerking komende regio’s gevestigd bent, kan het bezitten van een Culver’s-franchise de sleutel zijn tot het verwezenlijken van je culinaire dromen.

FAQ

Wat zijn de financiële vereisten om een Culver’s franchise te openen?

Om een Culver’s franchise te openen, moet je $350.000 aan liquide middelen hebben. Als je echter van plan bent om eigenaar te worden van het gebouw, het onroerend goed en de apparatuur, dan stijgt de vereiste naar $600.000. Deze cijfers zijn exclusief de kosten van apparatuur en diverse zaken.

Wat zijn de franchisevergoedingen en -overeenkomsten?

Om een 15-jarige overeenkomst met Culver’s te sluiten, moet je een eerste franchisevergoeding van $ 55.000 betalen. Na de eerste termijn heb je de optie om de overeenkomst met nog eens 10 jaar te verlengen door een vergoeding van $30.000 te betalen.

Zijn er lopende kosten verbonden aan het exploiteren van een Culver’s-franchise?

Ja, zodra je Culver’s-franchise is opgericht, moet je een royaltyvergoeding van 4% van de bruto-omzet betalen. Daarnaast wordt van franchisenemers verwacht dat ze 2,5 procent van hun bruto-omzet aan bedrijfsreclame bijdragen. Elke franchise moet ook ten minste 1 procent van hun jaarlijkse omzet besteden aan lokale reclame in hun Culver’s-gebied.

Wat is de groei en het succes van Culver’s als franchise?

Culver’s heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt, waarbij de systeemomzet tussen 2013 en eind 2016 met 74 procent is gestegen. De focus van het bedrijf op het sluiten van overeenkomsten met eigenaren-operators heeft bijgedragen aan het succes. Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, zag Culver’s de omzet met 4 procent stijgen en opende het 50 nieuwe restaurants, mede dankzij de toename van de omzet via hun drive-thru service.

Waar zijn Culver’s franchises beschikbaar?

Culver’s franchises zijn voornamelijk verkrijgbaar in het Midwesten, sommige delen van het Zuidwesten en het grootste deel van het Zuidoosten. Ze zijn momenteel echter niet beschikbaar in kustregio’s. Het is belangrijk om de beschikbaarheid van franchises in jouw specifieke regio te controleren voordat je een kans waagt.

Is het bezitten van een Culver’s franchise een winstgevende onderneming?

Hoewel het bezitten van een Culver’s-franchise een aanzienlijke investering vereist in termen van financiën, tijd en moeite, wijzen het bewezen succes van het merk en het loyale klantenbestand erop dat het een winstgevende onderneming kan zijn. Met de juiste locatie en effectief management heeft een Culver’s-franchise het potentieel om een lonende en financieel voordelige zakelijke mogelijkheid te bieden.