Facts

Hoe de Flintstones op Fruity Pebbles belandden

Hoe de Flintstones op Fruity Pebbles belandden

Heb je je ooit afgevraagd hoe de iconische personages van de Flintstones op de doos met Fruity Pebbles ontbijtgranen terecht zijn gekomen? Het verhaal achter deze beroemde combinatie is behoorlijk fascinerend. Laten we even teruggaan in het verleden en de geschiedenis verkennen van hoe Fred, Wilma, Pebbles en Dino de gezichten werden van een van Amerika’s favoriete ontbijtgranen.

De geboorte van fruitige kiezels

In 1971 debuteerde de nieuwe ontbijtgranen Fruity Pebbles in de Verenigde Staten. Maar voordat het de kleurrijke ontbijtgranen werden die we nu kennen, hadden ze een andere naam en mascotte. Oorspronkelijk bekend als Sugar Rice Krinkles, had deze ontbijtgranen een kalende clown als woordvoerder. Het is nu misschien moeilijk voor te stellen, maar de markt voor ontbijtgranen was behoorlijk concurrerend en Post, het bedrijf achter Fruity Pebbles, had iets speciaals nodig om op te vallen.
De Flintstones-verbinding
Op datzelfde moment was The Flintstones, een populaire tekenfilmserie over een familie uit het moderne stenen tijdperk, al een paar jaar uit de lucht, maar het werd nog steeds uitgezonden en het publiek genoot ervan. Post zag het potentieel voor een samenwerking, besloot zijn cornflakes van een nieuw merk te voorzien en benaderde Hanna-Barbera, de makers van The Flintstones, voor een samenwerking.
De personages van de Flintstones pasten perfect bij het kleurrijke en leuke karakter van Fruity Pebbles. Fred Flintstone, de sympathieke patriarch van de familie Flintstone, werd het gezicht van de ontbijtgranen en verscheen op de doos om deze spannende nieuwe ontbijtoptie te promoten. De samenwerking tussen The Flintstones en Fruity Pebbles was geboren.

De Pebbles en Bam-Bam show

Toen Fruity Pebbles in 1971 werd gelanceerd, viel dit samen met de première van een nieuwe Flintstones spin-off serie genaamd The Pebbles and Bam-Bam Show. Deze nieuwe tekenfilm hielp om de merkidentiteit van zowel de cornflakes als de serie verder te promoten. De populariteit van The Flintstones en de nieuwe afsplitsing zorgde voor een sterke associatie tussen de twee, waardoor de personages een vaste plaats kregen op de verpakking van Fruity Pebbles.
Door de jaren heen bleven de Flintstones het gezicht van Fruity Pebbles en verschenen ze op verschillende versies van de ontbijtgranen. Post, het bedrijf achter Fruity Pebbles, vond veel succes in het gebruik van de tekenfilmband en introduceerde spin-offs zoals Dino Pebbles, Bedrock Blizzard Cocoa Pebbles en Dino’s S’Mores Pebbles. Dankzij deze slimme marketingstrategie kon Post het merk fris en spannend houden voor de consument.

Een blijvende erfenis

In 2021 bestond Fruity Pebbles 50 jaar en de Flintstones-figuren zijn nog steeds te zien op de cornflakesdozen. De duurzame samenwerking tussen The Flintstones en Fruity Pebbles heeft een blijvende indruk achtergelaten op meerdere generaties cornflakesliefhebbers. De bekende gezichten van Fred, Wilma, Pebbles en Dino blijven een gevoel van nostalgie oproepen en toveren een glimlach op het gezicht van zowel kinderen als volwassenen.
Dus als je de volgende keer van een kom Fruity Pebbles geniet, neem dan even de tijd om de geschiedenis achter deze geliefde ontbijtgranen te waarderen. De Flintstones waren misschien een moderne familie uit het stenen tijdperk, maar hun tijdloze charme heeft ervoor gezorgd dat ze een tijdloos onderdeel van de ontbijttafel zijn geworden.
Bronnen:
https://www.mashed.com/386941/how-the-flintstones-ended-up-on-fruity-pebbles/

FAQ

Hoe komt Fruity Pebbles aan zijn naam?

Fruity Pebbles stond oorspronkelijk bekend als Sugar Rice Krinkles voordat het een andere naam kreeg. De nieuwe naam Fruity Pebbles werd gekozen om de kleurrijke en speelse aard van de ontbijtgranen weer te geven.

Waarom koos Post voor een samenwerking met The Flintstones?

Post herkende de populariteit en aantrekkingskracht van het tv-programma The Flintstones, ook al was het al een paar jaar uit de lucht. De kleurrijke en leuke personages van The Flintstones pasten perfect bij de levendige en opwindende Fruity Pebbles cornflakes, waardoor het een natuurlijke samenwerking werd.

Wanneer werden The Flintstones geassocieerd met Fruity Pebbles?

De Flintstones werden geassocieerd met Fruity Pebbles in 1971, toen de ontbijtgranen een nieuwe naam kregen. Het partnerschap werd versterkt door de introductie van The Pebbles and Bam-Bam Show, een nieuwe Flintstones spin-off serie die rond dezelfde tijd in première ging.

Zijn er naast Fruity Pebbles nog andere Flintstones-granen?

Ja, Post heeft in de loop der jaren verschillende ontbijtgranen met het thema Flintstones op de markt gebracht. Enkele voorbeelden zijn Dino Pebbles, Bedrock Blizzard Cocoa Pebbles en Dino’s S’Mores Pebbles. Deze spin-offs hebben Post in staat gesteld om het merk fris te houden en spannende variaties op de originele Fruity Pebbles ontbijtgranen aan te bieden.

Hoe lang staan de personages van The Flintstones al op de dozen van Fruity Pebbles?

De Flintstones-figuren staan al sinds 1971 op de Fruity Pebbles-dozen, waardoor het een langdurig partnerschap is van meer dan vijf decennia. Hun aanwezigheid op de verpakking is synoniem geworden met het merk en heeft bijgedragen aan de blijvende populariteit ervan.

Wat is de betekenis van de 50e verjaardag van Fruity Pebbles?

2021 markeerde de 50e verjaardag van Fruity Pebbles, een mijlpaal die de lange levensduur en het voortdurende succes van de ontbijtgranen viert. De Flintstones-figuren, die al sinds de begindagen met Fruity Pebbles worden geassocieerd, vormen nog steeds een integraal onderdeel van de identiteit van het merk en hebben een speciale plek in de harten van liefhebbers van ontbijtgranen.