Facts

Onware dingen over KFC die iedereen verrassend genoeg gelooft

Onware dingen over KFC die iedereen verrassend genoeg gelooft

Fastfoodketens zijn vaak het slachtoffer van urban legends en mythes, en KFC is daarop geen uitzondering. In de loop der jaren is deze geliefde fried chicken franchise geplaagd door geruchten en verkeerde informatie die zich als een lopend vuurtje hebben verspreid, dankzij de kracht van sociale media en nepnieuws. In dit artikel ontkrachten we een aantal van de meest wijdverbreide misvattingen over KFC en belichten we de waarheid achter deze misvattingen.

Kolonel Sanders was een echte legerkolonel

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, was Harland David Sanders, de oprichter van Kentucky Fried Chicken, geen echte kolonel in het leger. Hoewel hij zijn geboortedatum vervalste om op jonge leeftijd dienst te nemen, werd hij al na drie maanden eervol ontslagen. Sanders werd beroemd om zijn gefrituurde kip toen hij een benzinestation overnam en er een restaurant van maakte. In 1935 kreeg hij de eretitel Kolonel van de gouverneur van Kentucky als erkenning voor zijn culinaire bijdragen aan de staat.

Colonel Sanders stal het geheime recept van KFC

Er is een hardnekkig verhaal dat kolonel Sanders zijn beroemde “11 kruiden en specerijen” recept heeft gestolen van een zwarte vrouw genaamd Mrs. Childress. Deze bewering mist echter substantieel bewijs. Het verhaal is ontstaan door een post op sociale media met een afbeelding van een vrouw die kip bereidt, die afkomstig bleek te zijn uit een advertentie in een tijdschrift uit 1920. Wat de gefrituurde kip van Colonel Sanders populair maakte, was niet het recept zelf, maar zijn innovatieve gebruik van een snelkookpan.

Kolonel Sanders heeft ooit een vloek uitgesproken over een Japans honkbalteam

Volgens een urban legend heeft Colonel Sanders een vloek uitgesproken over het Japanse honkbalteam Hanshin Tigers nadat ze in 1985 de Japan Series hadden gewonnen. Men geloofde dat deze vloek de reden was voor de daaropvolgende twee decennia lange verliesperiode van het team. Er is echter geen substantieel bewijs dat deze bewering ondersteunt. Hoewel fans hun tegenslagen toeschreven aan de vloek, was het slechts bijgeloof.

KFC’s 11 kruiden en specerijen recept is niet langer geheim

Er zijn beweringen en pogingen geweest om het geheime recept van KFC na te maken, maar het bedrijf ontkent ten stelligste dat het is uitgelekt. Hoewel de neef van kolonel Sanders, Joe Ledington, beweerde dat hij het recept had ontdekt in een familieplakboek, houdt KFC vol dat het veel moeite doet om de integriteit van zijn beroemde mengsel van kruiden en specerijen te beschermen. De populariteit van het recept ligt niet in de geheimzinnigheid, maar in de unieke bereidingstechnieken en smaken.

KFC gebruikt genetisch gemanipuleerde kippen

Een lang bestaand gerucht suggereert dat KFC genetisch gemanipuleerde kippen gebruikt met extra ledematen en zonder snavels of veren. Deze bewering doet al tientallen jaren de ronde, maar er is geen substantieel bewijs voor. KFC heeft zelfs een rechtszaak gewonnen tegen Chinese bedrijven die dit gerucht verspreidden, waardoor het verder is ontkracht. De fastfoodketen zorgt ervoor dat zijn gevogelte afkomstig is van betrouwbare leveranciers en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen.

KFC heeft zijn naam veranderd van Kentucky Fried Chicken vanwege beweringen over valse reclame.

In 1991 gaf Kentucky Fried Chicken zichzelf een andere naam, KFC, en er gingen geruchten dat de verandering het gevolg was van valse beschuldigingen over reclame. Sommigen beweerden zelfs dat het bedrijf genetisch gemanipuleerd gevogelte gebruikte in plaats van echte kip. KFC verklaarde echter dat de naamsverandering niets te maken had met de inhoud van het voedsel en vooral bedoeld was om de merknaam in te korten en meer nadruk te leggen op het bredere menu-aanbod.

Een klant van KFC vond ooit een gefrituurde rat in zijn eten.

In een viraal verhaal uit 2015 werd beweerd dat een klant een gefrituurde rat tussen zijn KFC-kipstukjes had gevonden. Later onderzoek en tests wezen echter uit dat het verdachte stukje wel degelijk kip was. KFC ontkende de bewering en vroeg de klant zijn excuses aan te bieden voor het verspreiden van valse informatie. Dit incident herinnert ons eraan om voorzichtig te zijn met virale verhalen en om informatie te verifiëren voordat je het deelt.
Het is belangrijk om feiten van fictie te scheiden als het gaat om geruchten en mythes rond populaire merken zoals KFC. Hoewel deze valse overtuigingen kunnen blijven bestaan, is het cruciaal om te vertrouwen op geverifieerde informatie en geloofwaardige bronnen. Door deze misvattingen te ontkrachten, kunnen we KFC waarderen voor wat het echt is – een fastfoodketen die bekend staat om zijn heerlijke gebakken kip en unieke smaken.
Bronnen:
– Gepureerd: Valse dingen over KFC die iedereen verrassend genoeg gelooft – URL: https://www.mashed.com/739324/false-things-about-kfc-everyone-surprisingly-believes/

FAQ

Was kolonel Sanders een echte legerkolonel?

Nee, Colonel Sanders, de oprichter van KFC, was geen echte kolonel in het leger. Hoewel hij zijn geboortedatum vervalste om op jonge leeftijd dienst te nemen, werd hij al na drie maanden eervol ontslagen. Later kreeg hij de eretitel van kolonel van de gouverneur van Kentucky als erkenning voor zijn culinaire bijdragen aan de staat.

Heeft Colonel Sanders het geheime recept van KFC gestolen?

Nee, er is geen substantieel bewijs voor de bewering dat Colonel Sanders het geheime KFC-recept heeft gestolen. Het verhaal is afkomstig van een post op sociale media met een ongerelateerde afbeelding en is niet geloofwaardig. Wat de gefrituurde kip van kolonel Sanders populair maakte, was zijn innovatieve gebruik van een snelkookpan, niet het recept zelf.

Heeft kolonel Sanders een vloek uitgesproken over een Japans honkbalteam?

Nee, het geloof dat Kolonel Sanders een vloek heeft uitgesproken over het Japanse honkbalteam Hanshin Tigers is een stadslegende zonder substantieel bewijs. Hoewel fans de tegenslagen van het team toeschreven aan de vloek, was het slechts bijgeloof.

Is het recept van 11 kruiden en specerijen van KFC niet langer geheim?

Ondanks beweringen en pogingen om het recept na te maken, houdt KFC vol dat het recept met 11 kruiden en specerijen nog steeds een goed bewaard geheim is. Hoewel er vermeende ontdekkingen van het recept zijn geweest, ontkent het bedrijf alle lekken en benadrukt het de unieke bereidingstechnieken en smaken die hun gefrituurde kip onderscheiden.

Gebruikt KFC genetisch gemanipuleerde kippen?

Nee, het gerucht dat KFC genetisch gemuteerde kippen gebruikt met extra ledematen en zonder snavels of veren is ongegrond. KFC zorgt ervoor dat haar pluimvee afkomstig is van betrouwbare leveranciers en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. De bewering mist substantieel bewijs en is ontkracht.

Heeft KFC zijn naam veranderd van Kentucky Fried Chicken vanwege valse reclameclaims?

Nee, KFC heeft zijn naam in 1991 veranderd van Kentucky Fried Chicken in KFC omwille van de naamsbekendheid. De naamsverandering had niets te maken met beschuldigingen van valse reclame of het gebruik van genetisch gemodificeerd gevogelte. Het was vooral bedoeld om de merknaam in te korten en meer nadruk te leggen op het bredere menu-aanbod.