Grocery

De echte reden waarom Aldi caissières achter de kassa zitten

De echte reden waarom Aldi caissières achter de kassa zitten

Als je bij Aldi in de rij voor de kassa staat, zul je misschien verbaasd zijn dat de caissière op een kruk achter de kassa zit in plaats van staat. Deze unieke gewoonte is geen privilege voor de caissières tijdens de pauze, maar een bewust beleid van het management van Aldi. In dit artikel onderzoeken we de redenen achter deze aanpak en duiken we in de fascinerende wereld van de efficiënte bedrijfsvoering van Aldi.

Aldi’s focus op productiviteit

Aldi staat bekend om zijn streven naar efficiëntie en heeft verschillende strategieën geïmplementeerd om de activiteiten te stroomlijnen en de kosten te verlagen. Een van deze strategieën is om caissières achter de kassa te laten zitten. Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, is deze praktijk geworteld in de doelstelling van Aldi om de productiviteit te maximaliseren.
Aldi staat bekend om zijn efficiënte winkelprocedures, zoals een systeem voor het huren van karretjes waardoor werknemers geen karretjes van de parkeerplaats hoeven te halen. Daarnaast plakt de winkel meerdere barcodestickers op artikelen, zodat ze vanuit elke richting gescand kunnen worden. Deze maatregelen, in combinatie met zittende kassières, dragen bij aan een sneller en soepeler afrekenproces.
Ondanks dat sommigen de efficiëntiemaatregelen van Aldi als overkill beschouwen, is de aanpak van het bedrijf succesvol. Business Insider meldt dat Aldi op weg is om in 2022 de op twee na grootste supermarktketen in Amerika te worden, na Walmart en Kroger.

Een kijkje in het leven van een Aldi caissière

Werken bij Aldi staat bekend als intensief en veeleisend. Werknemers worden blootgesteld aan een snelle omgeving waar tijd van essentieel belang is. Pallets uitladen, schoonhouden en taken binnen een bepaalde tijd afwerken maken allemaal deel uit van een typische dag voor Aldi caissières.
Efficiëntie zit ingebakken in de bedrijfscultuur bij Aldi. Het merk gelooft dat het aanbieden van een goede kwaliteit tegen een lage prijs een hoge mate van efficiëntie onder het personeel vereist. Om dit te bereiken moeten Aldi caissières ongeveer 1200 artikelen per uur afhandelen. Hun belsnelheid wordt voortdurend gecontroleerd en aan het einde van elke dienst worden rapporten over hun prestaties verstrekt.
Sommige Aldi-medewerkers hebben zelfs strategieën ontdekt om hun “belsnelheid” te verhogen. Zo kan het af en toe verlaten van de kassiersstoel om klanten te helpen die traag zijn met het uitladen van hun boodschappen, kostbare seconden besparen. Opmerkelijk is dat sommige werknemers de verwachte scansnelheid hebben overtroffen en een indrukwekkende 1.600 items per uur hebben gescand.

De voordelen van zittende caissières

Waarom draagt het zitten achter de kassa bij aan de efficiëntie van Aldi? Volgens Mental Floss kunnen werknemers zittend artikelen sneller scannen. Observaties en metingen van de belsnelheid hebben consequent aangetoond dat zittende caissières transacties sneller uitvoeren.
Aldi caissières hebben ook extra technieken ontwikkeld om hun belsnelheid te verhogen. Ze wachten bijvoorbeeld met het starten van de transactie totdat klanten bijna al hun artikelen op de band hebben gelegd. Deze tactiek verkort de wachttijd en optimaliseert de efficiëntie.

De unieke aanpak van Aldi

Hoewel Aldi opvalt door zijn zittende kassières, vragen velen zich af waarom andere kruideniers deze praktijk niet hebben overgenomen. Interessant genoeg beveelt zelfs de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) kassa’s met krukken aan. Bestaande kassaopstellingen zouden echter aanzienlijke aanpassingen vereisen om plaats te bieden aan zittende caissières.
Het is de moeite waard om op te merken dat de Californische wet kassapersoneel toestaat of zelfs verplicht om zittend te werken. Tenzij werkgevers kunnen aantonen dat de meeste taken niet zittend kunnen worden uitgevoerd, moeten er zitplaatsen beschikbaar zijn. Desondanks hebben sommige werkgevers in Californië, met uitzondering van Aldi, deze wet niet nageleefd.
Aangezien de kruideniersbranche zich blijft ontwikkelen, blijft het onzeker of de zitplaatsen zullen worden aangepakt of dat winkels, waaronder Aldi, zullen overstappen op zelfkassa’s om dit probleem te omzeilen. Alleen de tijd zal leren hoe dit aspect van de winkelervaring zich zal ontwikkelen.
Concluderend kan worden gesteld dat Aldi’s beslissing om zittende caissières te hebben is ingegeven door het streven naar efficiëntie en productiviteit. Door kassières te laten zitten, kan Aldi snellere transacties mogelijk maken, wat uiteindelijk zowel het bedrijf als de klanten ten goede komt. Terwijl Aldi blijft uitbreiden en een revolutie teweeg blijft brengen in de kruideniersbranche, onderscheidt het bedrijf zich van zijn concurrenten door zijn unieke benadering van zittende kassières.

FAQ

Waarom zitten Aldi caissières achter de kassa?

Aldi caissières zitten achter de kassa als onderdeel van de focus van het bedrijf op productiviteit en efficiëntie. Zittende caissières kunnen artikelen sneller scannen, wat bijdraagt aan een soepeler en sneller afrekenproces.

Is achter de kassa zitten een voorrecht tijdens de pauze voor Aldi caissières?

Nee, achter de kassa zitten bij Aldi is geen voorrecht tijdens de pauze. Het is een bewust beleid van het management van Aldi om de efficiëntie te maximaliseren en de algehele winkelervaring voor klanten te verbeteren.

Hoe houdt Aldi de prestaties van zijn caissières bij?

Aldi controleert voortdurend de belsnelheid van de caissières tijdens het afrekenen. Aan het einde van elke dienst worden er prestatiebeoordelingsrapporten geleverd met statistieken en verbeterpunten.

Wordt er van Aldi caissières verwacht dat ze een bepaalde scansnelheid aanhouden?

Ja, van Aldi caissières wordt verwacht dat ze ongeveer 1.200 artikelen per uur opnemen. Sommige caissières hebben dit aantal echter overtroffen en scannen tot 1.600 artikelen per uur door middel van strategische technieken en efficiënte klantenservice.

Waarom hebben andere supermarkten geen zittende caissières?

Terwijl Aldi zittende caissières heeft omarmd als onderdeel van haar efficiëntiestrategie, hebben andere supermarkten deze praktijk nog niet op grote schaal overgenomen. Bestaande kassa’s zouden aanzienlijk moeten worden aangepast om plaats te bieden aan zittende caissières, en culturele factoren en operationele overwegingen kunnen de beslissing ook beïnvloeden.

Is het volgens de Californische wet verplicht om kassamedewerkers in de supermarkt zittend te laten werken?

De Californische wet staat toe of vereist zelfs dat caissières zittend werken, tenzij werkgevers kunnen aantonen dat de meeste taken niet zittend kunnen worden uitgevoerd. De naleving van deze wet verschilt echter per werkgever en sommige werkgevers bieden nog steeds geen zitgelegenheid zoals de wet vereist.