Facts

Het echte verschil tussen White Claw en echt harde selters

Het echte verschil tussen White Claw en Echte Harde Seltzers

De afgelopen jaren zijn harde seltzers steeds populairder geworden, vooral tijdens de zomermaanden. Tussen de vele merken die op de markt verkrijgbaar zijn, vallen twee namen op: White Claw en Truly. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste verschillen tussen deze twee toonaangevende merken harde seltzers, waarbij we hun herkomst, smaken, alcoholpercentage, voedingsprofielen en nog veel meer onderzoeken.

Het verhaal van White Claw en Truly

White Claw is eigendom van Mark Anthony Brands, hetzelfde bedrijf dat ook eigenaar is van de bekende moutdrank Mike’s Hard Lemonade. Aan de andere kant is Truly eigendom van Boston Beer, dat beroemd is om zijn andere dranken zoals Twisted Tea en Angry Orchard Cider. Deze moederbedrijven brengen hun expertise en ervaring in de alcoholische drankenindustrie in bij de productie van harde seltzers, waardoor consumenten verzekerd zijn van producten van hoge kwaliteit.

Smaakvariëteit

Zowel White Claw als Truly bieden een scala aan fruitsmaken, die inspelen op verschillende smaakvoorkeuren. Hoewel er wat overlap is, heeft elk merk ook zijn eigen unieke smaken. White Claw biedt klassieke opties zoals zwarte kers, mango, citroen en limoen. Aan de andere kant heeft Truly een bredere variëteit met combinaties zoals bosbessen açaí, watermeloen kiwi en een lijn met limonade-geïnspireerde smaken. White Claw houdt zijn assortiment beknopt en ongecompliceerd, met onder andere een Pure-optie die de eenvoud van een wodka frisdrank nabootst.

Alcoholgehalte

Als het gaat om alcoholpercentage, hebben zowel White Claw als Truly een identiek alcoholpercentage van 5 procent. Dit alcoholpercentage maakt ze vergelijkbaar met populaire bieren als Budweiser. Met hun consistente ABV kunnen consumenten genieten van een verfrissende en matig alcoholische drank zonder verrassingen.

Voedingsprofielen

Een van de belangrijkste factoren die consumenten aantrekt tot harde seltzers is hun relatief lage caloriegehalte. Zowel White Claw als Truly bieden smaken die 100 calorieën en twee gram koolhydraten per portie bevatten. Het echte verschil in voedingswaarde zit hem echter in het suikergehalte. Business Insider meldt dat Truly een lichte voorsprong heeft op dit gebied, met één gram suiker, terwijl White Claw twee gram bevat. Dit onderscheid kan belangrijk zijn voor degenen die zich bewust zijn van hun suikerinname.
Om tegemoet te komen aan gezondheidsbewuste mensen, heeft White Claw onlangs een nieuw product geïntroduceerd met de naam White Claw 70. Deze variant biedt minder calorieën en koolhydraten. Deze variant biedt minder calorieën en koolhydraten, met nul gram suiker. Het is verkrijgbaar in de smaken ananas en clementine en biedt een nog lichtere optie voor mensen die willen genieten van harde seltzers en toch hun dieetdoelen willen handhaven.

Conclusie

Samengevat zijn White Claw en Truly twee toonaangevende merken op de markt van harde seltzer. Hoewel ze overeenkomsten vertonen op het gebied van alcoholgehalte en algemene smaakopties, zijn er enkele opmerkelijke verschillen. Truly biedt een breder scala aan smaken en heeft een iets lager suikergehalte vergeleken met White Claw. Aan de andere kant houdt White Claw zijn assortiment beknopt en heeft het met de introductie van White Claw 70 ingespeeld op de vraag van consumenten naar caloriearmere opties.
Uiteindelijk komt de keuze tussen White Claw en Truly neer op persoonlijke voorkeur. Of je nu de voorkeur geeft aan de eenvoud van White Claw of aan de variëteit van Truly, beide merken zorgen voor een verfrissende en plezierige drinkervaring. Dus, de volgende keer dat je je wilt overgeven aan een harde seltzer, kun je een weloverwogen beslissing nemen op basis van de echte verschillen tussen White Claw en Truly.

FAQ

Wat is het verschil tussen White Claw en Truly?

White Claw en Truly zijn twee prominente merken op de markt van harde seltzer. Hoewel ze een vergelijkbaar alcoholpercentage en fruitsmaak hebben, ligt het belangrijkste verschil in hun eigendoms- en voedingsprofielen. White Claw is eigendom van Mark Anthony Brands en heeft een iets hoger suikergehalte in vergelijking met Truly, dat eigendom is van Boston Beer. Daarnaast biedt Truly een grotere verscheidenheid aan smaken, waaronder unieke combinaties zoals bosbessen açaí en watermeloen kiwi.

Zijn White Claw en Truly even alcoholisch?

Ja, zowel White Claw als Truly hebben hetzelfde alcoholpercentage. Ze bevatten allebei 5 volumeprocent alcohol (ABV), waardoor ze vergelijkbaar zijn met populaire bieren als Budweiser. Deze consistente ABV zorgt voor een gematigd alcoholgehalte in elke portie harde seltzer.

Hebben White Claw en Truly caloriearme opties?

Zowel White Claw als Truly bieden smaken die relatief weinig calorieën bevatten. Klassieke smaken van beide merken bevatten 100 calorieën per portie. White Claw heeft echter een nieuw product geïntroduceerd genaamd White Claw 70, dat nog minder calorieën en koolhydraten bevat, met nul gram suiker. Dit biedt een caloriearmere optie voor degenen die op hun dieet letten.

Hebben White Claw en Truly dezelfde voedingswaarde?

Hoewel White Claw en Truly dezelfde hoeveelheid calorieën en koolhydraten bevatten, is er een klein verschil in hun suikergehalte. White Claw smaken bevatten twee gram suiker per portie, terwijl Truly smaken één gram suiker bevatten. Dit onderscheid kan relevant zijn voor mensen die hun suikerinname in de gaten houden.

Vind ik unieke smaken in White Claw en Truly?

Zowel White Claw als Truly bieden een reeks fruitsmaken om tegemoet te komen aan verschillende smaakvoorkeuren. Hoewel er enige overlap is tussen de merken, onderscheidt Truly zich door een breder scala aan smaken. Naast traditionele opties zoals zwarte kers en citroen, biedt Truly unieke combinaties zoals bosbessen açaí, watermeloen kiwi en een lijn van limonade-geïnspireerde smaken. White Claw houdt zijn assortiment beknopt, richt zich op klassieke fruitige opties en biedt een pure variant zonder smaak.

Welk merk moet ik kiezen, White Claw of Truly?

De keuze tussen White Claw en Truly hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeuren. Als je de voorkeur geeft aan een grotere variëteit aan smaken en een iets lager suikergehalte, dan is Truly misschien de betere optie voor jou. Aan de andere kant, als je de voorkeur geeft aan een eenvoudiger assortiment en op zoek bent naar keuzes met minder calorieën, is White Claw, en dan met name hun White Claw 70-variant, wellicht geschikter. Het is aan te raden om verschillende smaken van beide merken te proberen om te bepalen welke beter bij jouw smaak en dieetvoorkeuren past.