Facts

Dit is wat het echt kost om een Zaxby’s te openen

Dit is wat het echt kost om een Zaxby’s te openen

Als je een fan bent van sappige kipsandwiches, kippenvleugels of kippenvingers en je woont in de zuidelijke staten van de VS, dan is Zaxby’s misschien wel een van je favoriete plekken om je trek te stillen. Zaxby’s is een populaire casual fastfoodtent die gespecialiseerd is in alles wat met gevogelte te maken heeft, waaronder heerlijke sandwiches en salades.
Het verhaal van Zaxby’s begint met twee jeugdvrienden, Zach McLeroy en Tony Townley. Toen ze opgroeiden in Statesboro, Georgia, realiseerden ze zich dat hun woonplaats een gebrek had aan echt lekkere kipopties. Hierdoor geïnspireerd besloten ze zich in de restaurantbusiness te wagen en hun eigen fastfoodkipzaak te openen. In 1990 werd Zaxby’s geboren. Vandaag de dag zijn er 755 Zaxby’s franchisevestigingen in 17 staten, volgens de website van Zaxby’s.
Als het idee van het bezitten van een Zaxby’s franchise je aanspreekt, zijn er een paar essentiële factoren om te overwegen, te beginnen met de financiële vereisten. Om Zaxby’s franchisenemer te worden, moet je over een aanzienlijk kapitaal beschikken. Zaxby’s vereist een minimum van 345.000 tot 695.000 dollar in contanten of liquide middelen, samen met een nettowaarde van ten minste een miljoen dollar. Naast de financiële kwalificaties moet je ook slagen voor een antecedentenonderzoek, een blanco strafblad hebben en een goede creditcardgeschiedenis.
Zodra je aan de vereisten voldoet, kun je beginnen met het onderzoeken van de kosten die verbonden zijn aan het verwezenlijken van je droom om een Zaxby’s franchise te bezitten.

Initiële franchisevergoeding en andere kosten

Voordat je de deuren van je Zaxby’s restaurant kunt openen, moet je rekening houden met verschillende kosten. Zaxby’s vraagt een eerste franchisevergoeding van $ 35.000, die volledig vooraf wordt betaald. Deze vergoeding geeft je het recht om een Zaxby’s franchise te exploiteren en toegang te krijgen tot hun bewezen bedrijfsmodel en naamsbekendheid.
Naast de franchisevergoeding zijn er verschillende andere kosten om rekening mee te houden. Hieronder vallen uitgaven zoals meubilair en apparatuur, verzekeringen, vergunningen en licenties en uniformen voor je personeel. Het is belangrijk om rekening te houden met zowel de voor de hand liggende als de minder voor de hand liggende kosten bij het berekenen van de totale kosten voor het openen van een Zaxby’s franchise.

Totale kosten voor het openen van een Zaxby’s franchise

Volgens Entrepreneur kunnen de totale kosten voor het openen van een Zaxby’s franchise variëren van $343.200 tot $695.200. Dit grote bereik is te wijten aan de verschillende factoren die de kosten beïnvloeden, zoals de locatie van het restaurant, de grootte van de vestiging en de specifieke vereisten van de franchiseovereenkomst.
Wanneer je de kosten overweegt, is het cruciaal om grondig onderzoek te doen en een uitgebreid ondernemingsplan op te stellen. Dit zal je helpen om de kosten nauwkeurig in te schatten en de benodigde financiering veilig te stellen. Het is ook essentieel om te overleggen met professionals, zoals accountants en bedrijfsadviseurs, die je tijdens het hele proces deskundig kunnen begeleiden.

Een Zaxby’s franchisenemer worden

Het openen van een Zaxby’s franchise kan een lonende onderneming zijn voor mensen met een passie voor het merk en de fastfoodindustrie. Het is echter cruciaal om de financiële verplichtingen en vereisten te begrijpen. Naast de financiële overwegingen moeten aspirant-franchisenemers ook beschikken over sterke leiderschaps- en managementvaardigheden en over toewijding om de hoge normen en waarden van het merk Zaxby’s te handhaven.
Zoals bij elke zakelijke onderneming zijn grondig onderzoek, zorgvuldige planning en een realistische inschatting van je middelen essentieel voor succes. Door inzicht te hebben in de kosten en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het openen van een Zaxby’s franchise, kun je weloverwogen beslissingen nemen en vol vertrouwen aan je ondernemersreis beginnen.
Concluderend, het openen van een Zaxby’s franchise vereist een aanzienlijke investering van zowel financiën als inspanning. Maar voor degenen die bereid zijn om aan de eisen te voldoen en het nodige werk te verzetten, kan het een bevredigende en potentieel lucratieve kans zijn in de fastfoodindustrie.

FAQ

Wat zijn de financiële vereisten om een Zaxby’s franchise te openen?

Om een Zaxby’s franchise te openen, heb je minimaal 345.000 tot 695.000 dollar aan contanten of liquide middelen nodig. Daarnaast moet je een nettowaarde hebben van ten minste één miljoen dollar. Deze financiële kwalificaties zorgen ervoor dat franchisenemers over de nodige middelen beschikken om in het bedrijf te investeren en de groei ervan te ondersteunen.

Wat is de initiële franchisevergoeding voor Zaxby’s?

Zaxby’s vraagt een eerste franchisefee van $ 35.000. Deze vergoeding geeft je het recht om een Zaxby’s franchise te exploiteren en geeft je toegang tot hun gevestigde bedrijfsmodel, merkbekendheid en voortdurende ondersteuning.

Met welke andere kosten moet ik rekening houden bij het openen van een Zaxby’s franchise?

Naast de franchisevergoeding zijn er verschillende andere kosten waar je rekening mee moet houden. Dit zijn onder andere kosten voor meubilair en apparatuur, verzekering, vergunningen en licenties, en uniformen voor je personeel. Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het berekenen van de totale investering die nodig is om een Zaxby’s franchise te openen.

Kan ik de locatie van mijn Zaxby’s restaurant kiezen?

Ja, als franchisenemer van Zaxby’s heb je de mogelijkheid om de locatie van je restaurant te kiezen. De uiteindelijke beslissing moet echter worden goedgekeurd door het bedrijfsteam van Zaxby’s. Zij zullen je begeleiden en helpen bij het evalueren van potentiële locaties om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen van het merk en het potentieel hebben om succesvol te zijn.

Welke ondersteuning biedt Zaxby’s aan franchisenemers?

Zaxby’s biedt uitgebreide ondersteuning aan zijn franchisenemers. Dit omvat initiële trainingsprogramma’s om je te helpen de kneepjes van het vak te leren bij het runnen van een Zaxby’s restaurant, voortdurende operationele ondersteuning, hulp bij marketing en reclame en toegang tot een netwerk van collega-franchisenemers om kennis te delen en samen te werken. Zaxby’s doet er alles aan om zijn franchisenemers te helpen slagen en de hoge normen van het merk te handhaven.

Hoe lang duurt het meestal om een Zaxby’s franchise te openen?

De tijdlijn voor het openen van een Zaxby’s franchise kan variëren afhankelijk van factoren zoals de locatiekeuze, de bouw en het verkrijgen van de benodigde vergunningen en licenties. Gemiddeld kan het enkele maanden tot een jaar duren vanaf het eerste aanvraagproces tot de grote opening van je Zaxby’s restaurant. Zaxby’s zal tijdens het hele proces nauw met je samenwerken om een soepele en succesvolle opening te garanderen.