Starfish & Coffee resto-review

Eerst en vooral: sorry dat het hier op de blog zo rustig is de laatste tijd… Ik heb het enorm druk met mijn food tours en kookboek. Receptjes testen, fotograferen, uitschrijven… Die tijd gaat momenteel allemaal naar het kookboek en niet naar receptjes en artikels voor op de blog helaas. Ik kan mijn creatieve ei dus nog wel kwijt, alleen kunnen jullie het even niet zien. Vandaag wel even een restoreview, en binnekort kunnen jullie ook mijn artikel over mijn reis naar India lezen, met foodie-tips, eerst in EVA Magazine, later hier op de blog. Maar nu eerst: restoreview! (niet gesponsord!)

DSC_0952

Starfish & Coffee is de supergezellige zaak van Katja Matthyns, waar ze in 2008 mee startte, maar die in de loop van de jaren bijna volledig vegan werd. Ik had er al veel langer eens moeten langsgaan, maar het kwam er helaas nooit van. Helaas, ja, want nu ik weet hoe lekker het is… 😉 Ook de bohemian inrichting is helemaal mijn ding.

Katja maakt al het eten zelf: dikke belegde boterhammen met homemade spreads en veel groentjes en de zotste taarten, cakes en muffins. Haar special? Zelfgemaakte vegan zalm van worteltjes, huisgerookt. Af en toe zijn er ook vegan brunches en vegan kookworkshops. De kaart is bijna volledig vegan op enkele boterhammen met ‘echte’ kaas na en bij je koffie moet je ook vermelden als je plantaardige melk wil.

DSC_0961
Bagel met huisgerookte vegan zalm, mierikswortelspread en groentjes

DSC_0962
Scrambled ‘eggs’ met vegan zalm

DSC_0966
Toast met homemade vegan préparé

DSC_0968
Chocoladecake met speculoos

DSC_0970Kokos-griesmeeltaart (het enige waar we iets minder fan van waren)

De zalm is echt heel lekker, iets subtieler dan ‘echte’ gerookte zalm, maar echt wel een aanrader om eens te gaan testen. Ik at een bagel met gerookte zalm, mierikswortelspread en groentjes. De toast met vegan préparé was ook heel goed, met kappertjes, augurk, zilveruitjes incluis.

Ik kan alvast niet wachten om eens een brunchbuffet in Starfish & Coffee bij te wonen!

Ben jij al eens bij Starfish & Coffee gaan eten? Wat is jouw favoriete gerechtje op de kaart?

Liefs

Lisa

DSC_0960DSC_0964DSC_0975

Starfish & Coffee
Bresstraat 9, 2018 Antwerpen
facebook.com/starfishandcoffee.antwerpen/


Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen:

5 x delicious vegan sweets in Antwerp (BE) 🍰🍩🍦🍪

Bagel met creamcheese en vegan gerookte zalm + side salad

Waar kan je lekker vegan eten in Antwerpen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s