Vegan food & andere leuke dingen in Den Haag (NL)

Onlangs gingen we een weekendje naar Den Haag, een supergezellig stadje waar je enorm lekker kan eten en waar het ook heel makkelijk is om vegan te eten. Met de trein is het vanuit Antwerpen nog geen 2 uur rijden. Hieronder deel ik enkele leuke tips. Onderaan vind je een Google-mapskaartje met al deze hotspots.

20180217_092113

DSC_0729

Waar kan je vegan eten in Den Haag?

1. Foam

Bij Foam is het eerst en vooral al heel mooi zitten. Een groot raam aan de voor- en achterkant maken het binnen heel licht (waar ik groot fan van ben) en als je ook zoveel geluk hebt als wij en het zonnetje schijnt mooi is dat zalig natuurlijk. Als het echt warm is kan je ook in het mooie tuintje achteraan buiten zitten.

Bijna alles op de kaart is vegan. We aten een top BLTA-broodje (tempeh bacon-lettuce-tomato-avocado) en dronken daarbij lekkere verse smoothies. We sloten nog af met een stukje frambozen-crumble en een raw salted caramel taartje met een kopje koffie (of bakkie pleur zoals ze blijkbaar zeggen in Den Haag).

DSC_0681DSC_0719DSC_0721DSC_0715DSC_0712DSC_0691DSC_0688

2. Club Vers

In Club Vers belandden we eerder toevallig. We hadden nood aan koffie en een heel klein hongertje toen we net aankwamen in Den Haag en Club Vers is vlakbij het station Den Haag HS gelegen. Je kan er je koffie bestellen met keuze in plantaardige melk (havermelk, duuuh <3) en we aten een heel lekkere toast avocado. Op de kaart zagen we ook vegan pancakes en vegan wentelteefjes (French toast) staan, hmm! Oh en, ze verkopen er ook taartjes van Sue, waarvan we er meenamen voor op de terugrit en ze zijn ZO LEKKER!

Kleine anekdote: ze zijn er ook enorm vriendelijk. Toen we de trein naar huis wilden nemen merkten we dat de uurregeling was veranderd en we nog wat moesten wachten. We gingen dus nog even iets drinken bij Club Vers. Ik bestelde een Golden Latte met havermelk, maar ik proefde meteen dat ze mij gewone melk hadden gegeven. Ik wou hem niet wisselen, want dan zouden ze de melk gewoon wegkappen en dat vind ik veel stommer dan het op te drinken. Maar ik had er wel iets van gezegd (om er dan toch voor te zorgen dat ze de extra kost voor havermelk niet aanrekenden). Ik ben ook zo iemand die dat dan wel op een vriendelijke manier zegt. Veel leuker dan kwaad te worden en fouten kunnen gebeuren. Ze waren heel vriendelijk en excuseerden zich oprecht en haalden de golden latte volledig van onze rekening, omdat ze zich wat schuldig voelden. Zo lief!

3. De Vegetarische Slager

In Den Haag heeft De Vegetarische Slager een écht filiaal. Naast vleesvervangers om zelf klaar te maken kan je er ook enkele snacks kopen. Je kan er binnen niet zitten, dus alles is to-go. Wij aten een vegan broodje ‘saté’ met pindasaus en een vegan kapsalon. Allebei heel lekker en niet duur.

DSC_0628DSC_0629DSC_0630DSC_0632

4. Little V

We aten ook superlekker Vietnamees bij Little V. Ze maken er geen probleem van om sommige vegetarische gerechten te veganizen, dus gewoon vragen. Zeg er wel duidelijk bij dat je ook geen vissaus en oestersaus wil eten. Wij deden dat, maar toch ben ik wat bang dat we toch oestersaus hebben gekregen. (Dat kan ook een vergissing zijn). Dat was wel jammer (als het effectief zo was), maar voor de rest was het echt wel een aanrader.

Wat te doen in Den Haag?

1. Gaan snuisteren in de superfijne winkel Collectiv

Misschien omdat ik mijn ringenverslaving daar weer kon voeden, maar ik vond het echt wel een heel fijne winkel.

DSC_0677DSC_0675DSC_066920180217_171924

2. Bezoek Escher in het Paleis

In deze expo zie je heel veel werken van de kunstenaar Escher, van zijn beginjaren tot de bekende optische illusies. Heel leuk!

DSC_078920180218_135850_001

3. Vegetarische Hotspot: Hanting Cuisine

Een iets duurder heel lekker verfijnd modern Chinees-Frans restaurant, waar je ook een vegetarisch menu kan krijgen. Wij hebben er enorm lekker gegeten. Aangezien je er niet vegan kan eten heb ik het niet boven bij de vegan hotspots vermeld.

4. Gewoon rondkuieren door de leuke straatjes

Zoals veel Nederlandse steden is ook Den Haag heel gezellig om gewoon door te wandelen. Kleine straatjes, schattige huisjes, leuke winkeltjes om in te snuisteren… Ook leuk: huur een fiets. Fietsen in Nederland is namelijk supertof.

In Den Haag kan je ook naar de kust gaan, maar daar zijn we helaas niet geraakt op onze tweedaagse. Is voor de volgende keer.

20180218_155715
Lekkere havercappucino bij Lola Bikes & Coffee

DSC_0569DSC_0572DSC_0636DSC_0652DSC_0662DSC_0620DSC_0602DSC_0599DSC_0590DSC_0586DSC_0580DSC_0574

Ik vind Nederlandse steden echt heel leuk om te bezoeken. Ook handig natuurlijk dat het niet ver weg is. Ik vind er vaak een gezellige sfeer hangen en mensen zijn er ook vriendelijker dan in Antwerpen. Wat is jouw favoriete Nederlandse stad?

Wil je meer tips over vegan eten, fairtrade fashion en duurzaam leven? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts.

Lees ook:

Vegan in Den Bosch (NL)

5 x delicious vegan sweets in Antwerp (BE) 🍰🍩🍦🍪

Vegan hotspots Antwerp (BE) + map

5 Comments

  1. Hartelijk dank voor de fantastische info. Mijn man en ik hebben meteen een bezoek aan Den Haag gepland. Wij zijn namelijk gek op Escher. We maken er ineens een dagje Den Haag van, want ’t ligt 140 km van Wijnegem (België).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s