Facts

Deze 32-voet modeltrein is de droom van een chocoladeliefhebber

Deze 32-voet modeltrein: De droom van een chocoladeliefhebber

Modeltreinen zijn altijd al een geliefd onderdeel geweest van kerstdecoraties en roepen gevoelens van nostalgie en vakantievreugde op. Van herinneringen uit de kindertijd aan speelgoedtreinen die rond de kerstboom rijden tot uitgebreide dorpsdecoraties, deze miniatuurlocomotieven hebben een speciaal plekje in ons hart. Er is echter één buitengewone treinenshow die boven de rest uitsteekt: een modeltrein van 32 voet lang die helemaal van chocolade is gemaakt. In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van dit meesterwerk van chocolade en onderzoeken we het indrukwekkende vakmanschap erachter.

De allure van modeltreinen tijdens de kerst

Modeltreinen en Kerstmis zijn al tientallen jaren met elkaar verweven en de redenen achter deze associatie zijn geworteld in traditie en sentimentaliteit. Het National Railroad Museum schrijft de populariteit van kersttreinen toe aan nostalgische gevoelens van reizen door het hele land en de verwachting van geliefden die met de trein arriveren om de feestdagen te vieren. Velen van ons herinneren zich de vreugde van het kijken naar speelgoedtreinen rond de boom of het staren naar ingewikkelde treinsets in de etalages, waardoor een magische sfeer ontstaat die de geest van de feestdagen belichaamt.

Een indrukwekkende tentoonstelling in Florida

Terwijl liefhebbers van modelspoor vaak tijd en moeite steken in het maken van ingewikkelde lay-outs, heeft een hotel in Florida het naar een heel nieuw niveau getild. Het Caribe Royale Orlando hotel is trots op de “Caribe Royale Noordpool Express”, een enorme treinset die helemaal van chocolade is gemaakt. Ontworpen door Joshua Cain, de uitvoerende patissier van het hotel, is deze 32 voet lange chocoladetrein een lust voor het oog.

Het maken van een zoet meesterwerk

Het maken van zo’n buitengewoon snoepwonder vergde een indrukwekkende hoeveelheid tijd en middelen. Het kostte een toegewijd team van drie patissiers meer dan 1000 uur om de trein in elkaar te zetten, waarbij nauwgezet aandacht werd besteed aan elk detail. Om deze chocoladelocomotief te maken, werden maar liefst 800.000 cacaobonen gebruikt, wat resulteerde in een verrukkelijke creatie van 4,5 miljoen calorieën.

Inspiratie uit de Gouden Eeuw van stoom

Chef-kok Joshua Cain liet zich inspireren door stoomlocomotieven uit de jaren 1800, met name de Jupiter locomotief en de Virginia and Truckee Railroad’s No. 12 Genoa trein. Deze vintage treinen, met hun ingewikkelde bewegende onderdelen, fascineerden Cain en beïnvloedden het ontwerp van zijn suikerzoete stoomlocomotief. De aandacht voor detail in het nabootsen van de charme van de gouden eeuw van het reizen per spoor voegt een extra laag van artisticiteit toe aan dit chocolade meesterwerk.

Een feest voor de ogen, niet voor het gehemelte

Hoe verleidelijk het ook is om een hap te nemen uit deze verrukkelijke creatie, de “Caribe Royale North Pole Express” is puur bedoeld als display. Terwijl de lobby van het Caribe Royale Orlando hotel gevuld is met de geur van chocolade, zullen gasten dit eetbare kunstwerk moeten bewonderen zonder zich over te geven aan de zoetheid ervan. Het visuele spektakel en de toewijding waarmee het is gemaakt, maken het echter tot een onvergetelijke ervaring voor zowel chocoladeliefhebbers als treinfanaten.

Conclusie

De 32-voet modeltrein die volledig van chocolade is gemaakt in het Caribe Royale Orlando hotel is een bewijs van de creativiteit en vaardigheid van chef-kok Joshua Cain en zijn patisserieteam. Met zijn ingewikkelde ontwerp en verbazingwekkende gebruik van 800.000 cacaobonen spreekt dit meesterwerk van chocolade tot de verbeelding van bezoekers en brengt het vreugde aan de feestdagen. Of je nu een liefhebber van modeltreinen bent, een chocoladeliefhebber of gewoon de kunstzinnigheid achter dergelijke creaties waardeert, de “Caribe Royale North Pole Express” is een must-see attractie die je versteld zal doen staan van zijn zoete pracht. Dus de volgende keer dat je in Florida bent tijdens de kerstperiode, breng dan zeker een bezoek aan het Caribe Royale Orlando hotel en beleef de droom van deze chocoladeliefhebber.

FAQ

Wat is de Caribe Royale Noordpool Express?

De Caribe Royale Noordpoolexpress is een enorme trein in de lobby van het Caribe Royale Orlando hotel in Florida. Het is een 32 meter lange modeltrein die volledig van chocolade is gemaakt, ontworpen door Joshua Cain, de uitvoerende patissier van het hotel.

Hoe lang duurde het om de chocoladetrein te maken?

De creatie van de Caribe Royale Noordpoolexpress vergde meer dan 1000 uur werk. Chef-kok Joshua Cain en zijn driekoppige patissiersteam wijdden hun tijd en expertise aan het minutieus in elkaar zetten van dit meesterwerk van chocolade.

Hoeveel chocolade werd er gebruikt om de trein te bouwen?

Om de chocoladetrein van 32 voet te bouwen, werden maar liefst 800.000 cacaobonen gebruikt. Dit resulteerde in een creatie van 4,5 miljoen calorieën die bezoekers betovert met zijn indrukwekkende omvang en aandacht voor detail.

Kunnen bezoekers de chocoladetrein proeven?

Terwijl de lobby van het Caribe Royale Orlando hotel gevuld is met de verleidelijke geur van chocolade, kunnen gasten helaas niet proeven van de chocoladetrein. De Caribe Royale Noordpool Express is puur een display en niet bedoeld voor consumptie.

Wat was de inspiratie voor het ontwerp van de chocoladetrein?

Chef-kok Joshua Cain liet zich inspireren door stoomlocomotieven uit de jaren 1800, met name de Jupiter locomotief en de Virginia and Truckee Railroad’s No. 12 Genoa trein. Deze vintage treinen, met hun ingewikkelde bewegende onderdelen, beïnvloedden het ontwerp en de details van de chocoladelocomotief.

Wordt de chocoladetrein alleen tijdens de kerstperiode tentoongesteld?

Hoewel de associatie tussen modeltreinen en kerst sterk is, wordt de Caribe Royale Noordpool Express het hele jaar door tentoongesteld in de lobby van het Caribe Royale Orlando hotel. Bezoekers kunnen zich ongeacht het seizoen vergapen aan dit meesterwerk van chocolade en zich onderdompelen in de kunstzinnigheid en het vakmanschap achter de creatie.