Tips

De beste Kamado Grills die je in 2022 kunt kopen

De beste Kamado Grills die je in 2022 kunt kopen

Kamado grills hebben een lange geschiedenis die duizenden jaren teruggaat in Japan. Deze eivormige kookvaten met afneembare koepelvormige deksels werden oorspronkelijk gemaakt van klei en zijn sindsdien geëvolueerd tot moderne grills met geavanceerde functies. Kamado grills staan bekend om hun uitzonderlijke warmtebehoud, veelzijdigheid en superieure prestaties. In dit artikel bespreken we enkele van de beste kamado grills die je in 2022 kunt kopen, rekening houdend met gebruikersreviews, functies en betaalbaarheid.

Voordelen van koken met een Kamado Grill

Koken met een kamado grill biedt verschillende voordelen die het een populaire keuze maken onder grillliefhebbers. De meeste kamado grills zijn gemaakt van keramiek, wat zorgt voor een constante warmte, uitstekende vochtretentie en brandstofefficiëntie. Dankzij het keramische materiaal kunnen kamado grills hoge temperaturen bereiken, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende kooktechnieken, waaronder bakken. Deze grills zijn ook goed geïsoleerd en kunnen worden ingesteld voor langzaam en laag koken, waardoor ze perfect zijn voor zuiderse barbecuegerechten. Kortom, kamado grills zijn zeer veelzijdig gereedschap dat heerlijke resultaten kan leveren.

Hoe we de producten selecteerden

Om deze uitgebreide lijst van de beste kamado grills op de markt in 2022 samen te stellen, hebben we verschillende factoren in overweging genomen. We hebben uitgebreid gebruikersreviews met geverifieerde aankopen geanalyseerd om eerlijke inzichten te verzamelen over de prestaties van elk product. Rekening houdend met de gerapporteerde sterke en zwakke punten van elke kamado grill, hebben we onze lijst beperkt tot de best beoordeelde modellen. We hebben er ook voor gezorgd dat onze selectie een scala aan functies omvat, waaronder grills die geschikt zijn voor tailgating, compacte modellen en grills met verschillende prijspunten om tegemoet te komen aan verschillende budgetten.

Beste algemene Kamado Grill: Char-Griller AKORN

De Char-Griller AKORN is een topkeuze voor wie op zoek is naar een kamado grill met uitzonderlijke functies. Deze grill wordt geleverd met een vergrendelbare deksel, uitklapbare planken aan elke kant en een goed geïsoleerd ontwerp. Hij kan temperaturen tot 700°F bereiken, waardoor hij perfect is voor het dichtschroeien en bakken van recepten. Het roestvrijstalen warmhoudrek biedt twee verschillende kookzones en de 314 vierkante centimeter kookruimte biedt voldoende ruimte om te werken. Met functies zoals grote vergrendelbare wielen, eenvoudige warmteregeling en gietijzeren grillroosters heeft dit model lovende kritieken gekregen van gebruikers. Hij is verkrijgbaar bij Amazon voor $351.

Beste budget Kamado Grill: Char-Griller AKORN Jr.

Voor mensen met een budget biedt de Char-Griller AKORN Jr. een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze compacte kamado grill meet slechts 20 inch in doorsnee maar biedt toch 155 vierkante centimeter kookruimte, genoeg om een warme maaltijd te bereiden voor een kleine groep. Ondanks zijn kleinere formaat kan hij schroeien op hoge temperaturen en langzaam garen, net als grotere modellen. De AKORN Jr. is licht van gewicht en makkelijk te vervoeren, waardoor het een handige optie is om buiten te koken. Met een hoge waardering van klanten en een prijskaartje van slechts $136 op Amazon is het een betaalbare en betrouwbare keuze.

Beste Kamado Grill voor Tailgating: Broil King

Voor tailgaten heb je een draagbare en duurzame grill nodig, en de Broil King kamado grill past daar perfect bij. Deze grill onderscheidt zich door de mogelijkheid om hem aan een trekhaak te bevestigen, waardoor hij een ideale keuze is voor tailgaten. Met zijn dubbelwandige gesloten body, gietijzeren en aluminium dempers en uitstekende warmtebehoud is deze kamado grill gebouwd om lang mee te gaan. Hij biedt 280 vierkante centimeter kookruimte, waardoor hij geschikt is voor koken met kleine groepen. De verwijderbare zijplanken, flesopeners op het handvat van het deksel en het verrijdbare onderstel voegen gemak en functionaliteit toe. De Broil King metallic houtskoolgrill is verkrijgbaar bij Amazon voor $1,074.

Beste Kamado Grill voor Pizza: Char-Griller

Gegrilde pizza is een heerlijke traktatie en de Char-Griller kamado grill is een uitstekende keuze voor pizzaliefhebbers. Dit model wordt geleverd met een duurzame mix van gietijzer en zwaar gepoedercoat gelegeerd staal. Het bevat een pizzasteen, zodat je heerlijke zelfgemaakte pizza’s kunt maken met de intense hitte die kamado grills kunnen bereiken. De 155 vierkante centimeter kookoppervlak biedt voldoende ruimte voor een flinke pizza, en de pizzasteen kan ook gebruikt worden voor andere gerechten die indirecte warmte nodig hebben. De Char-Griller kamado-grill en pizzasteen kun je kopen op Amazon voor $171,33.

Beste grote kamado grill: Weber Top

Voor wie een ruim kookoppervlak nodig heeft, is de Weber Summit kamado grill een uitstekende keuze. Met zijn extra grote 24-inch grillrooster en porselein geëmailleerde afwerking biedt deze grill voldoende ruimte om te koken voor een kleine groep. Het heeft een verstelbaar rooster dat veelzijdig koken mogelijk maakt, of je nu de voorkeur geeft aan direct grillen, indirect grillen of roken. De Weber Summit kamado grill heeft ook een ingebouwde thermometer, een scharnierend rooster voor gemakkelijke toegang tot houtskool en een One-Touch schoonmaaksysteem voor probleemloos onderhoud. Met zijn duurzame constructie en indrukwekkende prestaties is deze kamado-grill een waardige investering voor serieuze grillliefhebbers. De Weber Summit kamado grill is te koop bij Amazon voor $1,699.

Conclusie

Wat kamado grills betreft, zijn er verschillende uitstekende opties beschikbaar in 2022. Of je nu op zoek bent naar een veelzijdige allrounder, een budgetvriendelijke keuze, een draagbare grill voor tailgating of een grill die speciaal is ontworpen voor pizza, er is een kamado-grill die aan je wensen voldoet. De Char-Griller AKORN en AKORN Jr. bieden geweldige functies en waarde, terwijl de Broil King en Weber Summit tegemoet komen aan specifieke behoeften zoals tailgating en grotere kookruimtes. Welke kamado-grill je ook kiest, je kunt genieten van de voordelen van superieure warmtebehoud, veelzijdigheid en heerlijke resultaten. Veel plezier met grillen!

FAQ

Wat is een kamado grill?

Een kamado grill is een kookvat met een ovale vorm en een afneembaar koepelvormig deksel. Het ontstond duizenden jaren geleden in Japan en is geëvolueerd tot een moderne grill met keramische constructie en verschillende functies. Kamado grills staan bekend om hun uitstekende warmtebehoud, veelzijdigheid en superieure prestaties.

Waarom zou ik kiezen voor een kamado grill?

Er zijn verschillende redenen om voor een kamado grill te kiezen. Ten eerste bieden ze een constante warmte, vochtretentie en brandstofefficiëntie dankzij hun keramische constructie. Kamado grills kunnen hoge temperaturen bereiken en functioneren als een oven, waardoor bakken en andere kooktechnieken mogelijk zijn. Daarnaast zijn kamado-grills goed geïsoleerd en kunnen ze worden ingesteld voor langzaam en laag koken, waardoor ze perfect zijn voor barbecuen.

Zijn kamado grills geschikt voor beginners?

Ja, kamado grills kunnen geschikt zijn voor beginners. Hoewel ze een leercurve hebben, bieden ze een uitstekende warmteregeling en veelzijdigheid, waardoor beginners kunnen experimenteren met verschillende kooktechnieken. Met een beetje oefening kunnen beginners heerlijke resultaten bereiken op een kamado-grill.

Wat is het verschil tussen een kamado-grill en een traditionele houtskoolgrill?

Het grootste verschil tussen een kamado-grill en een traditionele houtskoolgrill zit hem in de constructie en de mogelijkheden. Kamado grills zijn gemaakt van keramiek, wat zorgt voor een superieur warmtebehoud en isolatie in vergelijking met traditionele houtskoolgrills. Kamado grills kunnen ook hogere temperaturen bereiken en bieden meer veelzijdigheid in kookstijlen.

Kan ik een kamado grill gebruiken om te roken?

Ja, kamado grills zijn uitstekend geschikt om te roken. Door hun superieure warmtebehoud en hun vermogen om lage en langzame temperaturen aan te houden, zijn ze ideaal voor het roken van vlees, zoals varkensvlees en borststuk. De strakke afdichtingen en verstelbare dempers op kamado grills zorgen voor een precieze temperatuurregeling, wat resulteert in smaakvolle en malse gerookte gerechten.

Hoe reinig en onderhoud ik een kamado grill?

Om een kamado grill schoon te maken, laat je hem volledig afkoelen voordat je de as en het vuil verwijdert. Gebruik een grillborstel om de grillroosters schoon te maken en neem de binnen- en buitenkant af met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen die het keramiek kunnen beschadigen. Inspecteer de pakkingen regelmatig en vervang ze indien nodig om een goede afdichting te garanderen. Goed onderhoud en schoonmaken verlengen de levensduur van je kamado grill.