Facts

De bessen en room TikTok meme uitgelegd

De bessen en room TikTok meme uitgelegd

De wereld van TikTok staat bekend om zijn virale trends en memes, en een die onlangs aan populariteit heeft gewonnen is de “Berries and Cream” TikTok meme. Deze meme is afkomstig van een Starburst-commercial die begin jaren 2000 werd uitgezonden en is weer opgedoken op TikTok en heeft de aandacht getrokken van miljoenen gebruikers. In dit artikel gaan we dieper in op de oorsprong van de meme, hoe hij aansloeg op TikTok en de impact die hij heeft gehad op de social media-cultuur.

De surrealistische reclame van begin jaren 2000

Het begin van de jaren 2000 was getuige van een golf van eigenaardige en surrealistische reclamecampagnes. Van HeadOn’s applicatie-aanbeveling voor het voorhoofd tot hamsterachtige wezens die over Quiznos Subs zingen, het was een tijd waarin adverteerders de grenzen van creativiteit verlegden. Een van deze gedenkwaardige campagnes was Starburst’s berries and cream snoepcommercial met de iconische “kleine jongen die van bessen en room houdt”.

De 2007 Starburst commercial

De Starburst-reclame in kwestie werd uitgebracht in 2007 en laat een acteur zien, gekleed in historische kleding, die een gesprek tussen twee vrienden onderbreekt. In plaats van het snoepgoed zelf te bespreken, uit de acteur gepassioneerd zijn liefde voor bessen en room. Het doel van de commercial was om een memorabele en pakkende reclame te maken voor Starburst’s gemengde bessen-, aardbeien-, bosbessen- en frambozensmaken.

Weer opgedoken op TikTok

Fast forward naar het heden en de “Berries and Cream” commercial heeft een nieuw leven gevonden op TikTok. Het begon allemaal toen podcaster Justin McElroy een video met de audioclip van de commercial op zijn TikTok-account plaatste. McElroy’s video werd steeds populairder en hij moedigde zijn volgers aan om de soundbyte ook te gebruiken. Dit leidde tot het ontstaan van de hashtag #BerriesAndCream, die snel aan populariteit won op het platform.

De virale impact

De hashtag #BerriesAndCream heeft nu meer dan een miljard hits verzameld op TikTok, wat het immense bereik en de invloed van deze meme laat zien. Gebruikers op TikTok hebben de originele audioclip gebruikt en verwerkt in remixes, mashups en creatieve video’s. De meme is een bron van inspiratie geworden. De meme is voor velen een bron van vermaak en nostalgie geworden, omdat het herinneringen oproept aan de iconische Starburst-reclame uit het begin van de jaren 2000.

Retro advertenties terugbrengen

De heropleving van de “Berries and Cream” meme op TikTok benadrukt de kracht van het platform om vergeten of geliefde reclames uit het verleden nieuw leven in te blazen. Dit fenomeen toont het vermogen van TikTok-gebruikers om oude content nieuw leven in te blazen en een gevoel van nostalgie te creëren voor een nieuwe generatie. Het laat ook de immense creativiteit en remixcultuur zien die op het platform bestaat.

Conclusie

De TikTok-meme “Berries and Cream” is een virale sensatie geworden die miljoenen gebruikers op het platform heeft weten te boeien. De reis van deze meme van een Starburst-commercial uit 2007 naar een TikTok-trend toont de kracht van sociale media om populaire cultuur nieuw leven in te blazen en een nieuwe vorm te geven. Naarmate TikTok zich blijft ontwikkelen, kunnen we meer nostalgische momenten en creatieve remixes verwachten die de kloof tussen heden en verleden overbruggen. De “Berries and Cream” meme is slechts één voorbeeld van hoe TikTok een cultureel fenomeen is geworden, dat mensen verbindt via gedeelde ervaringen en een liefde voor alles wat retro is.

FAQ

Wat is de “Berries and Cream” TikTok meme?

De “Berries and Cream” TikTok-meme verwijst naar een virale trend op het sociale mediaplatform TikTok die zijn oorsprong vindt in een Starburst-commercial uit 2007. In de commercial onderbreekt een acteur, gekleed in ouderwetse kleding, een gesprek om zijn liefde voor bessen en slagroom te uiten, wat een memorabele en pakkende reclame oplevert. Deze commercial dook weer op op TikTok, wat ertoe leidde dat gebruikers de audioclip verwerkten in remixes en creatieve video’s.

Hoe werd de meme “Berries and Cream” populair op TikTok?

De “Berries and Cream” meme werd populair op TikTok toen podcaster Justin McElroy een video postte met de audioclip van de originele Starburst-commercial. Hij moedigde zijn volgers aan om de soundbyte ook te gebruiken, wat leidde tot het ontstaan van de hashtag #BerriesAndCream. Deze hashtag won snel aan populariteit, verzamelde meer dan een miljard hits op TikTok en zorgde ervoor dat de meme viraal ging.

Waarom sloeg de meme “Berries and Cream” aan bij TikTok-gebruikers?

De meme “Berries and Cream” sloeg om verschillende redenen aan bij TikTok-gebruikers. Ten eerste wordt de nostalgie aangeboord, omdat veel gebruikers zich de originele Starburst-commercial uit hun kindertijd of tienerjaren herinneren. Daarnaast leent de pakkende en memorabele aard van de audioclip van de commercial zich goed voor remixen en creatieve video’s, waardoor gebruikers hun creativiteit kunnen laten zien en zich kunnen mengen in de trend.

Kan ik mijn eigen TikTok-video “Berries and Cream” maken?

Absoluut! Bij TikTok draait alles om door gebruikers gegenereerde inhoud en creativiteit. Als je je eigen “Berries and Cream” TikTok-video wilt maken, kun je de originele audioclip van de Starburst-commercial gebruiken of remixes en variaties van de soundbyte vinden die andere TikTok-gebruikers hebben gemaakt. Voel je vrij om er je eigen draai aan te geven en veel plezier ermee!

Zijn er variaties of remixes van de “Berries and Cream” meme?

Ja, er zijn talloze variaties en remixes van de meme “Berries and Cream”. TikTok-gebruikers hebben de originele audioclip gebruikt en in verschillende contexten verwerkt, zoals het mengen met andere nummers, het creëren van dansroutines of het toevoegen van grappige visuals. De creativiteit van de TikTok-gemeenschap kent geen grenzen, dus je zult waarschijnlijk een breed scala aan remixes en variaties tegenkomen als je de hashtag #BerriesAndCream onderzoekt.

Wat zegt de populariteit van de meme “Berries and Cream” over TikTok?

De populariteit van de meme “Berries and Cream” op TikTok benadrukt het vermogen van het platform om populaire cultuur nieuw leven in te blazen en opnieuw vorm te geven. Het laat zien hoe TikTok-gebruikers inhoud uit het verleden kunnen nemen, of het nu een commercial, een liedje of een trend is, en het een nieuw leven kunnen geven door middel van remixes, mashups en creatieve video’s. Het laat ook zien wat de kracht is van nostalgie op TikTok. Het laat ook de kracht van nostalgie zien en hoe het mensen samen kan brengen door gedeelde ervaringen en liefde voor retro-inhoud.