Facts

Deze Ben & Jerry’s smaak was alleen verkrijgbaar tijdens de beurscrash van 1987

Het onvertelde verhaal van Ben & Jerry’s “Economic Crunch” smaak

In de wereld van ijs staat Ben & Jerry’s bekend om zijn innovatieve en heerlijke smaken. Van klassiekers als Cherry Garcia tot favorieten als Phish Food en Chunky Monkey, het creatieve duo achter het merk vermaakt ijsliefhebbers al tientallen jaren. Maar wist je dat er één smaak op het Ben & Jerry’s-kerkhof een fascinerende geschiedenis heeft? Hij heet “Economic Crunch” en was alleen verkrijgbaar tijdens de beurscrash van 1987.

Een smakenkerkhof achter de Ben & Jerry’s fabriek

Diep in het hart van Waterbury, Vermont, achter het hoofdkantoor van Ben & Jerry’s fabriek, ligt een kerkhof voor ijssmaken. Dit fysieke kerkhof is een uitloper van het originele digitale kerkhof dat op de website van Ben & Jerry’s te vinden is. Het dient als een sombere herinnering aan de verdwenen smaken die in de loop der jaren “ontkleurd” werden. Tussen de grafstenen is er één die opvalt met een eenvoudige inscriptie: “1987” – het jaar waarin Economic Crunch zijn korte verschijning maakte.

IJs om Wall Street op te vrolijken

Kort na de beurscrash in 1987, toen bankiers en investeerders op Wall Street worstelden met de financiële onrust, besloot Ben & Jerry’s iets unieks te doen. Ze stuurden een vrachtwagen vol bolletjes Economic Crunch naar Wall Street, met de bedoeling de radeloze mensen op te vrolijken. De smaak, een heerlijke combinatie van vanille-ijs, met chocolade bedekte amandelen, pecannoten en walnoten, was een welkome traktatie op een anders zo sombere dag.
De schepsters die het ijs serveerden, waren vastbesloten om een beetje vreugde te verspreiden te midden van de chaos. Ondanks de druk van de NYPD om hun illegaal geparkeerde truck te verplaatsen, hielden ze vol door gewoon een blokje om te rijden en terug te keren naar dezelfde plek om ijs te blijven serveren.

Een grafschrift ter herinnering aan de economische crisis

De grafsteen gewijd aan Economic Crunch op het smakenkerkhof draagt een gedenkwaardig grafschrift dat de essentie van zijn beperkte bestaan weergeeft. Het luidt:
“Een heerlijke brij
Deze smaak herinneren we ons
Voor de beurscrash
Op de zesde november”.
Deze regels dienen als een aangrijpende herinnering aan de unieke band tussen ijs en de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens die tumultueuze periode.

Ben & Jerry’s: Een erfenis van gedurfde smaken

Het verhaal van Economic Crunch is een bewijs van Ben & Jerry’s engagement om grenzen te verleggen en risico’s te nemen met hun ijssmaken. Zoals Ben & Jerry’s smaakgoeroe Eric Fredette zei: “Ben & Jerry’s staat bekend om zijn buitensporige, vette, funky smaken. Maar experimenteren brengt risico’s met zich mee, niet iedereen houdt van onze scherpere ideeën. Zoals alles hebben ijssmaken een begin en een einde.”
Hoewel Economic Crunch maar van korte duur was, herinnert het ons aan de bereidheid van het merk om creativiteit te omarmen en momenten aan te grijpen om een glimlach op het gezicht van mensen te toveren, zelfs in moeilijke tijden.

De smaak die voortleeft in het geheugen

Hoewel Economic Crunch niet langer verkrijgbaar is, leeft de erfenis voort in de herinnering van degenen die hem hebben kunnen proeven. De smaak vertegenwoordigt een uniek hoofdstuk in de geschiedenis van Ben & Jerry’s, een tijd waarin ijs een symbool werd van hoop en veerkracht in het licht van financiële onzekerheid.
Dus, de volgende keer dat je geniet van een bolletje Ben & Jerry’s ijs, neem dan even de tijd om de creativiteit en durf die in elke smaak zit te waarderen. Denk aan het verhaal van Economic Crunch, een smaak die een kort moment van vreugde bracht tijdens een turbulente periode, en laat het dienen als een herinnering aan de kracht van ijs om de geest te verheffen en mensen samen te brengen.
Bronnen:
– “Deze Ben & Jerry’s smaak was alleen verkrijgbaar tijdens de beurscrash van 1987” – Mashed.nl

FAQ

Wat is het verhaal achter de “Economic Crunch” smaak van Ben & Jerry’s?

De “Economic Crunch”-smaak was een ijsje in beperkte oplage dat alleen verkrijgbaar was tijdens de beurscrash van 1987. Het werd gecreëerd door Ben & Jerry’s als een manier om Wall Street bankiers en investeerders op te vrolijken tijdens een periode van financiële onrust.

Wat waren de ingrediënten van de “Economic Crunch” smaak?

De “Economic Crunch” smaak bestond uit vanille-ijs gevuld met amandelen, pecannoten en walnoten omhuld met chocolade. Het was een heerlijke combinatie van smaken en texturen die bedoeld was om even te ontsnappen aan de stress van de beurscrash.

Hoe lang was de “Economic Crunch” smaak verkrijgbaar?

De “Economic Crunch” smaak werd alleen geserveerd in 1987, toen de beurscrash plaatsvond. Het was een smaak in beperkte oplage die speciaal werd gemaakt om mensen die door de financiële crisis waren getroffen wat troost te bieden.

Is de “Economic Crunch” smaak vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar?

Nee, de “Economic Crunch” smaak is niet langer verkrijgbaar. Het was een tijdelijke smaak om de beurscrash van 1987 te herdenken. De herinnering aan deze smaak leeft echter voort op de begraafplaats achter het hoofdkantoor van Ben & Jerry’s in Waterbury, Vermont.

Wat is het smakenkerkhof bij Ben & Jerry’s?

Het smakenkerkhof is een fysieke begraafplaats achter het hoofdkantoor van Ben & Jerry’s in Waterbury, Vermont. Het dient als eerbetoon aan de smaken die in de loop der jaren uit het assortiment zijn gehaald. Elke smaak heeft een grafsteen met een slim grafschrift, en de “Economic Crunch” smaak heeft zijn eigen grafsteen om zijn korte bestaan te markeren.

Welke boodschap overbrengt de “Economic Crunch” smaak over Ben & Jerry’s?

De creatie van de “Economic Crunch” smaak weerspiegelt Ben & Jerry’s toewijding aan innovatie en hun bereidheid om ijs te gebruiken als een middel om vreugde te brengen, zelfs in moeilijke tijden. Het toont het lef van het merk om te experimenteren met smaken en hun begrip van de kracht van ijs om de gemoederen op te vrolijken.