Facts

Dit is waarom de gefrituurde kip van KFC zo lekker is

Dit is waarom de gefrituurde kip van KFC zo lekker is

De geheime mix van kruiden en specerijen

De gefrituurde kip van KFC staat al heel lang bekend om zijn unieke en heerlijke smaak. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de geheime mix van kruiden en specerijen die in het recept worden gebruikt. Hoewel de exacte combinatie nooit officieel is bevestigd, zijn er wel speculaties en zelfs beweringen geweest over de ingrediënten. Volgens een verslaggever van de Chicago Tribune werd een handgeschreven lijst met het opschrift “11 Spices” ontdekt, waarop zout, tijm, basilicum, oregano, selderijzout, zwarte peper, gedroogde mosterd, paprikapoeder, knoflookzout, gemalen gember en witte peper stonden. Of deze lijst nu klopt of niet, het is duidelijk dat de mix van kruiden en specerijen die KFC gebruikt een belangrijke rol speelt bij het maken van hun om je vingers bij af te likken gebraden kip.

Een perfecte balans van smaken

Wat de gefrituurde kip van KFC zo bevredigend maakt, is het vermogen om alle juiste noten te raken als het op smaak aankomt. KFC is erin geslaagd om een balans te vinden tussen zoete, zoute en umami (smaak) smaken. Deze smaken staan bekend als zeer aantrekkelijk voor het menselijke gehemelte. De kip van KFC heeft dan wel geen bittere en zure smaken, maar de combinatie van zoet, zout en umami maakt het ongelooflijk onweerstaanbaar en zorgt ervoor dat klanten terugkomen voor meer.

De MSG-factor

MSG, of mononatriumglutamaat, wordt vaak geassocieerd met negatieve connotaties. KFC heeft echter bevestigd dat ze MSG gebruiken in hun Original Recipe kip. MSG is een smaakversterker die umami, of smaak, toevoegt aan gerechten. Het komt van nature voor in veel voedingsmiddelen en is veilig bevonden voor consumptie door gerenommeerde bronnen zoals U.S. News & World Report. De toevoeging van MSG aan de gefrituurde kip van KFC draagt bij aan de rijke en hartige smaak, waardoor het nog lekkerder wordt.

Het belang van het getal zeven

Tijdens een rondleiding achter de schermen door het hoofdkantoor van KFC werd onthuld dat het getal zeven een belangrijke rol speelt bij de bereiding van hun gefrituurde kip. De kip wordt geïnspecteerd en dan zeven keer in een pekelbad gegooid om er zeker van te zijn dat het goed gekruid is. Daarna wordt de kip zeven keer gepaneerd met een beweging die lijkt op een borstslag. De kip wordt in een mand verzameld en zeven keer geschommeld voordat hij op het braadrek wordt gelegd. Er wordt aangenomen dat dit zeven keer herhalen bijdraagt aan de smaakvolle en perfect gekruide kip waar KFC bekend om staat.

De magie van koken onder druk

Veel mensen associëren het bakken van kip met het onderdompelen in hete olie, maar KFC pakt het anders aan. In de jaren 40 van de vorige eeuw was KFC pionier op het gebied van snelkoken met hete olie. Drukkoken zorgt voor snellere gaartijden en helpt bij het malser maken van taaie stukken vlees zoals kippenpoten en -dijen. Het resultaat is een sappig en smaakvol stuk kip dat zijn vocht behoudt. Door hun kip onder druk te koken, zorgt KFC ervoor dat elke hap sappig en heerlijk is.

Verse ingrediënten van hoge kwaliteit

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gebruikt KFC verse kwaliteitsingrediënten voor hun gefrituurde kip. Voormalige werknemers hebben bevestigd dat de kip vers in het restaurant aankomt, niet bevroren, en afkomstig is van een lokaal pluimveebedrijf. KFC is er trots op echte kip te serveren die een nauwgezet proces van inspectie en bereiding ondergaat voordat het de klanten bereikt. Deze toewijding aan kwaliteitsingrediënten draagt bij aan de uitzonderlijke smaak van hun gefrituurde kip.

De evolutionaire drang naar veel calorieën

Onze smaakvoorkeuren zijn terug te voeren op onze evolutionaire geschiedenis als jagers. Mensen hebben een natuurlijke voorkeur ontwikkeld voor voedingsmiddelen met een hoge caloriedichtheid, omdat dit in het verleden voordelig was om te overleven. De gebakken kip van KFC, met zijn knapperige huid en sappige vlees, voldoet aan deze oerbehoefte aan calorierijk en smaakvol voedsel. De combinatie van de hartige smaken, malse textuur en bevredigende knapperigheid maakt van KFC’s gefrituurde kip echt een onweerstaanbare verwennerij.
Kortom, de gefrituurde kip van KFC is om verschillende redenen ontegenzeggelijk heerlijk. Van de geheime mix van kruiden en specerijen tot de balans van smaken en de innovatieve bereidingstechnieken, elk aspect van KFC’s recept is zorgvuldig samengesteld om een verrukkelijke ervaring te leveren. Door kwaliteitsingrediënten te gebruiken en de wetenschap achter smaakvoorkeuren te begrijpen, heeft KFC een gebraden kip gecreëerd die nog steeds een favoriet comfortvoedsel is voor veel mensen over de hele wereld. Dus de volgende keer dat je zin hebt in lekkere gefrituurde kip, weet je waar je moet zijn.

FAQ

Wat maakt de gefrituurde kip van KFC zo lekker?

De gefrituurde kip van KFC staat bekend om zijn uitzonderlijke smaak door een combinatie van factoren. Een van de belangrijkste elementen is hun geheime mix van kruiden en specerijen, die een uniek en smaakvol profiel toevoegt aan de kip. Daarnaast zorgt KFC voor een perfecte balans tussen smaken, met zoete, zoute en umami smaken die onze smaakpapillen erg aanspreken. Het innovatieve gebruik van snelkoken met hete olie draagt ook bij aan de sappige en malse textuur van de kip, waardoor deze ongelooflijk lekker is.

Wat zijn de geruchtmakende 11 kruiden en specerijen in de gefrituurde kip van KFC?

Hoewel het exacte recept voor KFC’s mix van kruiden en specerijen een goed bewaard geheim blijft, zijn er wel speculaties geweest over de ingrediënten. Volgens een handgeschreven lijst die wordt toegeschreven aan de neef van kolonel Sanders, bevatten de 11 kruiden zout, tijm, basilicum, oregano, selderijzout, zwarte peper, gedroogde mosterd, paprikapoeder, knoflookzout, gemalen gember en witte peper. Het is echter belangrijk op te merken dat deze lijst niet officieel is bevestigd door KFC.

Gebruikt KFC MSG in hun gefrituurde kip?

Ja, KFC gebruikt MSG (mononatriumglutamaat) in hun Original Recipe kip. MSG is een smaakversterker die een hartige en umami smaak toevoegt aan gerechten. Het komt van nature voor in veel voedingsmiddelen en wordt veilig geacht voor consumptie. De toevoeging van MSG aan de gefrituurde kip van KFC draagt bij aan de rijke en heerlijke smaak.

Zijn de ingrediënten in de gefrituurde kip van KFC van hoge kwaliteit?

KFC doet er alles aan om verse kwaliteitsingrediënten te gebruiken in hun gefrituurde kip. De kip is afkomstig van een lokaal pluimveebedrijf en komt vers, niet ingevroren, aan in het restaurant. KFC volgt een nauwgezet proces van inspectie en bereiding om ervoor te zorgen dat klanten echte kip van de hoogste kwaliteit krijgen. Deze toewijding aan kwaliteitsingrediënten draagt bij aan de uitzonderlijke smaak van hun gefrituurde kip.

Waarom is KFC’s gefrituurde kip zo populair?

De gefrituurde kip van KFC heeft een immense populariteit verworven dankzij de altijd heerlijke smaak en bevredigende textuur. De combinatie van smaken, waaronder de geheime mix van kruiden en specerijen, bevredigt het verlangen naar zoete, zoute en umami smaken. De knapperige huid en het sappige vlees, verkregen door snelkoken, zorgen voor een heerlijk contrast in texturen. Bovendien dragen KFC’s toewijding aan het gebruik van kwaliteitsingrediënten en hun innovatieve kooktechnieken bij aan hun reputatie als de bestemming bij uitstek voor overheerlijke gefrituurde kip.

Is gebraden kip van KFC calorierijk?

Ja, de gefrituurde kip van KFC wordt beschouwd als calorierijk voedsel. De knapperige huid en het feit dat het gefrituurd is, dragen bij aan het hogere caloriegehalte. Het is belangrijk om KFC’s gefrituurde kip met mate te eten als onderdeel van een evenwichtig dieet.