Facts

Fast Food menu-items die we kwijt zijn in 2020

Fastfoodmenu-items die we kwijtraakten in 2020: Een terugblik op de culinaire slachtoffers

Het jaar 2020 bracht ongekende uitdagingen en veranderingen in de wereld, die van invloed waren op verschillende aspecten van ons leven, waaronder de fastfoodindustrie. Terwijl de wereldwijde pandemie van het coronavirus voortwoedde, moesten fastfoodrestaurants zich aanpassen en menu’s aanpassen om door het steeds veranderende landschap te navigeren. In dit artikel verkennen we een aantal van de geliefde fastfoodmenu’s waar we in 2020 afscheid van nemen en onderzoeken we de redenen achter hun vertrek.

KFC Aardappel Wedges: Afscheid van een klassiek gerecht

Een van de slachtoffers van 2020 waren de iconische KFC Potato Wedges. Jarenlang had Kentucky Fried Chicken een reputatie opgebouwd voor zijn heerlijke bijgerechten, waaronder aardappelpuree, cole slaw, sperziebonen, maïs, koekjes, mac and cheese, en natuurlijk potato wedges. Maar in een verrassende zet kondigde KFC in december 2019 aan dat de potato wedges van het menu geschrapt zouden worden. In juni 2020 waren ze helemaal verdwenen en maakten ze plaats voor de introductie van Secret Recipe Fries.
Terwijl veel aanpassingen aan het menu tijdens de pandemie werden ingegeven door COVID-gerelateerde stroomlijning, werd het schrappen van de aardappelwedges ingegeven door andere factoren. KFC werkte al 60 jaar aan het perfectioneren van hun Secret Recipe Fries en zorgde ervoor dat ze op smaak werden gebracht met hun beroemde mix van kruiden en specerijen. Deze verandering weerspiegelde het streven van het merk naar innovatie en het inspelen op de veranderende voorkeuren van de consument.

McDonald’s De hele dag ontbijt: Een tijdelijk afscheid

McDonald’s All Day Breakfast, een favoriet onder fans van late vogels en ontbijtliefhebbers, moest in 2020 ook tijdelijk van het menu verdwijnen. Het dagontbijtmenu, dat in 2015 werd geïntroduceerd, bood klanten de mogelijkheid om ook buiten de traditionele ochtenduren van hun favoriete ontbijt te genieten. Toen de pandemie toesloeg, nam McDonald’s echter de moeilijke beslissing om het dagontbijt op te schorten om de bedrijfsvoering te stroomlijnen.
Hoewel McDonald’s van plan is om het hele-dag-ontbijt in de toekomst weer in te voeren, heeft de beslissing gemengde reacties losgemaakt. Sommige franchisenemers, die een verbeterde service en efficiëntie hadden ervaren zonder de extra menu-items, hebben tegen de herinvoering van het hele-dag-ontbijt gestemd. Beperkte ontbijtmenu’s en regionale variaties zijn echter weer terug van weggeweest, waardoor ontbijtliefhebbers weer hoop hebben dat ze de hele dag door kunnen genieten van hun favoriete McDonald’s ontbijtproducten.

Salades van McDonald’s: Een gezond afscheid

Salades, vaak beschouwd als een gezondere optie op fastfoodmenu’s, werden in 2020 ook geschrapt, met name bij McDonald’s. Omdat de restaurants zich concentreerden op het stroomlijnen van hun activiteiten en prioriteit gaven aan zeer winstgevende drive-thru producten, werden salades geschrapt. McDonald’s, ooit toonaangevend in de verkoop van salades, besloot salades te schrappen vanwege verschillende problemen met de bereiding en logistiek.
De fysieke omvang van salades, in combinatie met de noodzaak van koeling, vormde een uitdaging voor het behoud van versheid en efficiënte service in de drive-thru omgeving. Bovendien maakten de korte houdbaarheid van salades en de noodzaak om accessoires zoals bestekpakketten en dressingpakketten mee te leveren het bestelproces nog ingewikkelder. Bovendien werd McDonald’s in het verleden geconfronteerd met gezondheids- en PR-problemen, waaronder een cyclospora-uitbraak in 2018, die leidde tot het terugroepen van salades uit tal van restaurants.
Als gevolg daarvan heeft McDonald’s niet de neiging getoond om salades terug te brengen op hun menu en zich in plaats daarvan te richten op menu-items die aansluiten bij de voorkeuren van de klant en operationele efficiëntie.

McDonald’s Bagels: Een regionale verdwijning

McDonald’s bagels, een populaire ontbijtkeuze voor velen, werden in 2020 op verschillende locaties van het menu geschrapt. Terwijl ontbijtfavorieten zoals Engelse muffins en McGriddles bleven, werden bagels minder veelzijdig en minder populair geacht, wat leidde tot hun uitsluiting.
Hoewel de toekomst van McDonald’s bagels onzeker blijft, bieden sommige locaties, met name in Canada, ze nog steeds aan. Het is raadzaam om bij je lokale McDonald’s-franchise na te vragen of bagels bij jou in de buurt verkrijgbaar zijn. Gezien het feit dat bagels niet tot de beste ontbijtaanbiedingen van McDonald’s behoorden, kan het nog wel even duren voordat ze hun comeback maken.

McDonald’s Karnemelk Knapperige Kip Tenders: Een aan-uit relatie

McDonald’s Buttermilk Crispy Chicken Tenders beleefden een achtbaanrit op het menu. Ze werden in 2017 geïntroduceerd als antwoord op de vraag van klanten naar chicken tenders en wonnen snel aan populariteit. Maar in 2020, als onderdeel van de menu-aanpassingen tijdens de pandemie, werden de Buttermilk Crispy Tenders weer geschrapt.
Hoewel de chicken tenders een tumultueuze geschiedenis hebben bij McDonald’s, met de introductie en stopzetting van verschillende varianten, is het mogelijk dat ze in de toekomst terugkeren. Fans van het kipaanbod van McDonald’s kunnen nog steeds genieten van McNuggets en de recente herintroductie van Spicy McNuggets in 2024 heeft wat opwinding gebracht in de kipcategorie.

Wendy’s Pikante Nuggets: Een tijdelijk afscheid, gevolgd door een triomfantelijke terugkeer

Wendy’s Spicy Nuggets, een geliefd product onder fastfoodliefhebbers, zijn in 2020 korte tijd van het menu verdwenen. Na de eerste verwijdering in 2017, verzamelden fans van de pittige traktatie zich op sociale media om hun terugkeer te eisen. Wendy’s luisterde naar haar klanten en lanceerde de Spicy Nuggets opnieuw in 2019, tot grote vreugde van fans overal.
Tijdens de pandemie nam Wendy’s echter de moeilijke beslissing om de Spicy Nuggets weer te verwijderen, onder vermelding van problemen met de toeleveringsketen en de noodzaak om prioriteit te geven aan de belangrijkste menu-items. Maar vrees niet, liefhebbers van pittig eten! Wendy’s Spicy Nuggets maakten later in 2020 een triomfantelijke comeback, zodat fans weer konden genieten van de pittige en smaakvolle hapjes.

Conclusie: Een veranderend landschap van fastfood

Het jaar 2020 bracht grote veranderingen in de fastfoodindustrie met zich mee en daarmee ook het verlies van een aantal geliefde menu-artikelen. De impact van de pandemie, in combinatie met de behoefte aan operationele efficiëntie en het voldoen aan de eisen van de klant, leidde tot het schrappen van verschillende items bij verschillende fastfoodketens.
Van sommige menu-onderdelen is voorgoed afscheid genomen, maar andere hebben een comeback gemaakt of zijn nog steeds verkrijgbaar op bepaalde locaties. Het fastfoodlandschap blijft zich ontwikkelen, geleid door consumentenvoorkeuren, vragen uit de markt en operationele overwegingen. Nu we een nieuw tijdperk van tafelen ingaan, is het essentieel om de producten die we zijn kwijtgeraakt te waarderen en tegelijkertijd de spannende mogelijkheden die voor ons liggen te omarmen.
Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op de inhoud van de opgegeven URL (https://www.mashed.com/368611/fast-food-menu-items-we-lost-in-2020/). De beschikbaarheid van menu-items kan per locatie en na verloop van tijd verschillen. Raadpleeg voor de meest nauwkeurige en actuele informatie de officiële websites van fastfoodketens of neem contact op met je plaatselijke franchise.

FAQ

Waarom heeft KFC de aardappelpartjes van het menu gehaald?

De verwijdering van de aardappelwedges van KFC van het menu was niet direct gerelateerd aan de COVID-19 pandemie. KFC werkte al 60 jaar aan het perfectioneren van hun Secret Recipe Fries en besloot om deze in 2020 te introduceren als vervanging voor de potato wedges. De verandering werd gedreven door het streven van het merk om te innoveren en in te spelen op de veranderende voorkeuren van de consument.

Brengt McDonald’s het ontbijt voor de hele dag terug?

Hoewel McDonald’s het All Day Breakfast-menu tijdens de pandemie tijdelijk heeft opgeschort om de activiteiten te stroomlijnen, bestaat de mogelijkheid dat het in de toekomst terugkeert. De beslissing ligt uiteindelijk echter bij de individuele franchisenemers, van wie sommige hun bedenkingen hebben geuit over het opnieuw invoeren van de hele dag ontbijt vanwege de verbeterde service en operationele efficiëntie zonder de extra menu-items. Beperkte ontbijtopties en regionale variaties hebben weer hun intrede gedaan en bieden hoop voor ontbijtliefhebbers.

Waarom heeft McDonald’s salades van het menu gehaald?

McDonald’s besloot om salades van het menu te schrappen als onderdeel van de stroomlijning tijdens de pandemie. Uitdagingen in verband met de bereiding, logistiek en houdbaarheid van salades, gekoppeld aan de noodzaak om prioriteit te geven aan zeer winstgevende drive-thru items, leidden tot de schrapping ervan. McDonald’s heeft geen aanwijzingen om salades terug te brengen en richt zich in plaats daarvan op menu-items die aansluiten bij de voorkeuren van de klant en operationele efficiëntie.

Zijn McDonald’s bagels nog steeds verkrijgbaar?

De beschikbaarheid van McDonald’s bagels varieert per locatie. Hoewel bagels in 2020 op verschillende locaties van het menu zijn gehaald, kunnen sommige McDonald’s-franchises, met name in Canada, ze nog wel aanbieden. Om te bepalen of bagels in jouw regio verkrijgbaar zijn, kun je het beste contact opnemen met je lokale McDonald’s-franchise.

Komen de Buttermilk Crispy Chicken Tenders van McDonald’s terug?

McDonald’s Buttermilk Crispy Chicken Tenders werden tijdelijk van het menu gehaald als onderdeel van de pandemie-gerelateerde aanpassingen. Hoewel hun terugkeer onzeker is, heeft McDonald’s een geschiedenis van het introduceren en stoppen van verschillende kipaanbiedingen, dus er is een mogelijkheid dat chicken tenders in de toekomst een comeback maken. McNuggets zijn nog steeds verkrijgbaar, en de recente herintroductie van Spicy McNuggets in 2023 heeft wat opwinding gebracht in de kipcategorie.

Heeft Wendy’s de Spicy Nuggets definitief verwijderd?

Nee, Wendy’s Spicy Nuggets werden tijdelijk van het menu gehaald in 2020 vanwege problemen met de toeleveringsketen en de noodzaak om prioriteit te geven aan belangrijke menu-items tijdens de pandemie. Wendy’s luisterde echter naar de vraag van klanten en bracht de Spicy Nuggets later dat jaar terug. Liefhebbers van pittig eten kunnen weer genieten van de pittige en smaakvolle hapjes bij Wendy’s.