Facts

De onvertelde waarheid van Wetzel’s Pretzels

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:

De onvertelde waarheid over Wetzel’s Pretzels

Als jarenlange fan van Wetzel’s Pretzels ben ik altijd gefascineerd geweest door de ongelooflijke reis van deze geliefde pretzelketen. Van een nederig begin op een servet tot een wereldwijd imperium, het verhaal van Wetzel’s Pretzels verdient het om verteld te worden.

Van een servet tot een pretzelimperium

Het ontstaan van Wetzel’s Pretzels gaat terug tot 1994 toen vrienden Bill Phelps en Rick Wetzel tijdens een werkreis aan het brainstormen waren over zakelijke ideeën. Volgens Business Upside stippelden de twee vrienden het plan voor een pretzelbedrijf uit op een servet in een plaatselijke kroeg. Acht maanden later openden ze hun eerste winkel in Redondo Beach, Californië.
De reis was echter niet gemakkelijk. Wetzel moest zijn geliefde Harley Davidson verkopen en Phelps’ keuken werd een proeftuin voor pretzelrecepten. Het tweetal moest zelfs een eigenaar van een winkelcentrum overhalen om hun pretzels thuis uit te proberen voordat ze hun eerste locatie konden bemachtigen.

De naam die het bijna niet was

De naam “Wetzel’s Pretzels” lijkt misschien een no-brainer, maar het was geen gemakkelijke beslissing voor de oprichters. Zoals Franchise Times rapporteerde, verwierpen Phelps en Wetzel in eerste instantie de naam en gaven ze de voorkeur aan “California Pretzels”. Toen ze echter geen handelsmerk voor de naam konden krijgen, besloten ze tot hun grote ongenoegen gewoon “Wetzel’s” te kiezen.
Pas toen ze zich realiseerden dat de naam “pretzels” moest bevatten om het bedrijf succesvol te laten zijn, kozen ze voor de nu iconische naam Wetzel’s Pretzels. Het is een bewijs van hun zakelijk inzicht dat ze bereid waren om hun aanvankelijke afkeer van de naam opzij te zetten en te kiezen voor wat het beste werkte voor hun merk.

Twisted Pretzel Creaties

Wetzel’s Pretzels staat bekend om zijn creatieve en heerlijke pretzelaanbiedingen. Naast de klassieke Wetzel Original Pretzel biedt de keten een breed scala aan smaken en combinaties, van Sinful Cinnamon en Almond Crunch tot Cheese Meltdown en Jalapeno Cheese Melt.
Het bedrijf heeft ook een speelse kant, met menu-items zoals de Dog Bites (100% rundvlees mini hotdogs gewikkeld in hete pretzel) en de Wetzel Dog, Cheese Dog en Jalapeno Cheese Dog. Klanten kunnen ook kiezen uit verschillende dipsauzen, waaronder cheddarkaas, jalapenokaas, pizzasaus en karamelzoet glazuur, als aanvulling op hun pretzelcreaties.

Insta-waardige Boba-drankjes

Wetzel’s Pretzels is ook meegegaan met de laatste foodtrends en heeft Instagram-waardige boba-drankjes op het menu gezet. De Cherry Boba Frozen Lemonade, met “knallende parels met kersensmaak” en kersenpuree, was een hit toen het in 2019 werd gelanceerd. De Mango Boba Frozen Lemonade, met zijn laagjes bleke citroen en mango, heeft ook een trouwe aanhang op social media gekregen.

Favoriet bij beroemdheden

Wetzel’s Pretzels heeft ook zijn sporen verdiend in de wereld van de celebritycultuur. De versgebakken, boterachtige pretzels van de keten zijn in de smaak gevallen bij veel Hollywood A-listers, die maar niet genoeg kunnen krijgen van deze smakelijke traktaties. Van filmsets tot rode lopers, Wetzel’s Pretzels is een populaire snack geworden voor de rijken der aarde.
Als ik nadenk over de ongelooflijke reis van Wetzel’s Pretzels, word ik getroffen door de passie, het doorzettingsvermogen en de creativiteit die dit merk hebben gedefinieerd. Van het nederige begin op een servet tot de huidige status als wereldwijde pretzel krachtpatser, Wetzel’s Pretzels heeft echt zijn plaats verdiend in de harten en magen van pretzel liefhebbers overal.

FAQ

Wanneer is Wetzel’s Pretzels opgericht?

Wetzel’s Pretzels is opgericht in 1994, toen vrienden Bill Phelps en Rick Wetzel het idee voor het bedrijf bedachten op een servet tijdens een zakenreis.

Wat was de oorspronkelijke naam die de oprichters voor het bedrijf wilden?

De oprichters wilden het bedrijf aanvankelijk “California Pretzels” noemen, maar die naam kon niet worden vastgelegd in een handelsmerk, dus kozen ze voor “Wetzel’s Pretzels”.

Wat zijn enkele van de unieke menu-artikelen die Wetzel’s Pretzels aanbiedt?

Wetzel’s Pretzels biedt een breed scala aan creatieve pretzel creaties, waaronder Sinful Cinnamon, Almond Crunch, Cheese Meltdown, Jalapeno Cheese Melt, Dog Bites, en Wetzel Dog, Cheese Dog, en Jalapeno Cheese Dog. Ze bieden ook een verscheidenheid aan dips en boba-drankjes.

Hoe is Wetzel’s Pretzels meegegaan met voedseltrends?

Wetzel’s Pretzels heeft Instagram-waardige boba-drankjes op het menu gezet, zoals de Cherry Boba Frozen Lemonade en de Mango Boba Frozen Lemonade, om bij te blijven met de nieuwste eettrends.

Is Wetzel’s Pretzels een favoriet geworden onder beroemdheden?

Ja, Wetzel’s Pretzels is uitgegroeid tot een go-to snack voor veel Hollywood A-listers, die gezien zijn terwijl ze genoten van de versgebakken, boterachtige pretzels van de keten op filmsets en rode lopers.