3 x vegan ijsjes eten in Antwerpen

Uiteraard kan je nog op meer plekken in Antwerpen vegan ijs krijgen (Lees ook: 7 x vegan ijs getest), maar in deze blog heb ik het over 3 adresjes waar je een vers ijsje, al dan niet op een hoorntje (of potje), kan krijgen.

Gelateria Savini

Op de gezellige Dageraadplaats haal je superlekker vegan ijs in het kleine zaakje Savini. Welke opties vegan zijn staat duidelijk aangegeven. De Cioccolato (chocolade) is standaard vegan, en hoewel chocolade-ijs meestal niet mijn eerste keuze is, is dat bij Savini wel zo. Het is zo lekker puur van smaak. Echt heerlijk. Lekker in combinatie met een bolletje Fregola (aardbei), ook een smaak die ik vroeger nooit koos, maar bij Savini wel, om dezelfde reden als bij het chocolade-ijs. De smaken wisselen, maar Cioccolato en Fregola zijn wel vaste waarden op de kaart.

Gelegen op de Dageraadplaats (Zurenborg)

Cioccolato & Fregola

Borgo Gelato

Net zoals bij Savini vind je bij Borgo ook heel pure echte Italiaanse Gelato. Ik kan moeilijk kiezen welke van de twee ik het lekkerste vindt, maar bij Borgo zijn de smakencombinaties iets gedurfder en exotischer. Denk aan Thaise kokos met chili. Ook niet volledig vegan, maar wel altijd vegan opties.

2 vestigingen: op het Krugerplein (Borgerhout) en het Theaterplein (centrum)

Icelab

De eerste volledige vegan gelateria van Antwerpen, op het theaterplein. #keuzestress. Hilde vond het jammer dat toen ze vegan ging eten, ze haar favoriete dessert niet meer kon eten en enkel sorbet vond. Daarom volgde ze zelf een opleiding bij professionele gelateria’s en werkte ze maar liefst 1,5 jaar aan de perfecte vegan gelato. Dat proef je! IceLab verkoopt ook gebak en wafels (check de website voor de dagen).

Foto door Lies Praet Photoraphy tijdens een Mediterranean Food Tour (zomer 2021). Mijn favoriet: de amarena (lekker fris met een zure toets) en de pistachio (met pistachepasta uit Siciliƫ).

Gelegen op het Theaterplein (centrum).

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen:

7 x vegan ijs getest

Recept: Supercreamy & healthy vegan ijs (zonder ijsmachine, easy peasy, 10 min.)

Veggie & vegan delivery/take-out in tijden van #LockDown // Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s