4 x vegan ijsjes eten in Antwerpen

Uiteraard kan je nog op meer plekken in Antwerpen vegan ijs krijgen (Lees ook: 7 x vegan ijs getest), maar in deze blog heb ik het over 3 adresjes waar je een vers ijsje, al dan niet op een hoorntje (of potje), kan krijgen.

Gelateria Savini

Op de gezellige Dageraadplaats haal je superlekker vegan ijs in het kleine zaakje Savini. Welke opties vegan zijn staat duidelijk aangegeven. De Cioccolato (chocolade) is standaard vegan, en hoewel chocolade-ijs meestal niet mijn eerste keuze is, is dat bij Savini wel zo. Het is zo lekker puur van smaak. Echt heerlijk. Lekker in combinatie met een bolletje Fregola (aardbei), ook een smaak die ik vroeger nooit koos, maar bij Savini wel, om dezelfde reden als bij het chocolade-ijs. De smaken wisselen, maar Cioccolato en Fregola zijn wel vaste waarden op de kaart.

Gelegen op de Dageraadplaats (Zurenborg)

Cioccolato & Fregola

Borgo Gelato

Net zoals bij Savini vind je bij Borgo ook heel pure echte Italiaanse Gelato. Ik kan moeilijk kiezen welke van de twee ik het lekkerste vindt, maar bij Borgo zijn de smakencombinaties iets gedurfder en exotischer. Denk aan Thaise kokos met chili. Ook niet volledig vegan, maar wel altijd vegan opties.

2 vestigingen: op het Krugerplein (Borgerhout) en het Theaterplein (centrum)

Icelab

Wel 100% vegan met veel keuze aan wisselende smaken (denk klassieke smaken, maar ook stroopwafel, cheesecake …). Er is ook vegan slagroom en chocoladesaus verkrijgbaar. Ik was altijd heel groot fan van een Dame Blanche en die kon ik dus hier vegan krijgen (zelf samengesteld :D). EĆ©n minder puntje is dat het (denk ik) geen verse chocoladesaus was maar eerder zo chocoladestroop en daar ben ik nu net Ć©cht geen fan van. Maar hun ijs is uiteraard wel versgemaakt en heel lekker!

Gelegen op het Theaterplein (centrum).

Bar d’Henri

Bij Bar d’Henri kan je terecht voor heerlijke vegan healthy comfortfood (ook take-away momenteel), en is tijdelijk ook open voor take-away als CrĆØmerie dā€™Henri!

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen:

7 x vegan ijs getest

Recept: Supercreamy & healthy vegan ijs (zonder ijsmachine, easy peasy, 10 min.)

Veggie & vegan delivery/take-out in tijden van #LockDown // Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s