Vegan witte chocolade Vego // product review #5

* Mijn product reviews zijn niet gesponsord en volledig mijn eigen mening *

DSC_0239

Vegan witte chocolade

De meeste vegans kennen hem ongetwijfeld, de vegan melkchocolade met hazelnoten van Vego. Superlekker (zeker als je minder fan bent van pure chocolade, die vaker vegan is). Nòg beter? De chocolade van Vego is volledig biologisch en gemaakt van fairtrade chocolade. MY KIND OF CHOCOLATE <3!

Sinds kort is er voor de witte-chocoladeliefhebbers ook goed nieuws. Vego bracht onlangs een witte chocoladereep met amandelstukjes op de markt, dus ik moest die testen (*oh zo jammer*kuch*).

Hoe maak je witte chocolade vegan? Wel, de ingrediënten zijn verrassend puur: rietsuiker, cacaoboter, amandelen, inuline (= vorm van suiker), zeezout en vanille. That’s it. De vraag is dus eerder, hoe maak je witte chocolade niét vegan?

Smaaktest

De witte Vego is verrassend lekker! Zeker de combinatie met crunchy stukjes amandel is geslaagd. De chocolade is (voor zover ik dat nog weet) ook iets minder zoet dan reguliere witte chocolade, wat ik zeker positief vind.

De textuur is echt zoals chocolade moet zijn: zacht, romig en smelt op je tong.

Witte chocolade is nooit mijn favoriet geweest (melk en pure daarentegen… 😏😏😏), maar deze vind ik wel erg lekker voor de afwisseling. Daarnaast lijkt hij me ook supergoed om in desserts te gebruiken, gecombineerd met rood fruit (hoor je de receptjes al komen? 😉).

Voedingswaarde

Almond Bliss Vego white:

Per 100 gram: energie 567 kCal // vet 58 gram (waarvan 17 gram verzadigd) // koolhydraten 35 gram (waarvan suikers: 35 gram) // eiwitten 6 gram // zout 0,22 gram.

Vergelijking met gewone witte chocolade:

Per 100 gram: energie 560 kCal // vet 33,3 gram (waarvan 20,5 gram verzadigd) // koolhydraten 58 gram (waarvan suikers: 57 gram) // eiwitten 7,6 gram.

(Bron)

Mijn smaakbeleving zat dus niet fout: de witte chocolade van Vego is beduidend minder zoet dan ‘reguliere’ witte chocolade. Voor mij hoeft het ook niet zo mierzoet, daarom vind ik de Vego-versie dus lekkerder. De Vego-chocolade heeft veel meer vetten, maar minder verzadigde vetten. Dat komt door de amandelen, die veel onverzadigde vetten bevatten. Daardoor bevat de Vego-variant net ietsje meer kilocalorieën.

DSC_0240

Mijn score: 8/10

Probeerde jij deze vegan witte chocolade al? Hij is onderandere verkrijgbaar in Biostation (Antwerpen) of online.

x

Lisa


Wil je meer tips over vegan eten, fairtrade fashion en duurzaam leven? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Liefs, Lisa!

Meer lezen:

Top vijf Nom Eat recepten van 2018

Vegan frisco’s van Abbot Kinney’s // product review #2

Vegan Mayo van Hellmann’s // product review #4

4 Comments

  1. De melkchocolade variant halen we vaak in huis. Ik zal deze eens gaan testen. Niet zo mierzoet als andere witte is welkom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s