Facts

Wat de naam M&M’s echt betekent

Onthulling van de betekenis achter de naam M&M’s: Een zoete reis van chocolade en samenwerking

Als toegewijde chocoladeliefhebber heb ik me altijd afgevraagd waar de naam M&M’s vandaan komt. Deze heerlijke snoepjes zijn al tientallen jaren niet meer weg te denken uit de Amerikaanse snoepcultuur en hebben de harten en smaakpapillen van miljoenen mensen veroverd. Ga met me mee op een fascinerende reis en ontdek de zoete geschiedenis achter de naam M&M’s.

De geboorte van een chocolade-erfenis

M&M’s hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de jaren 1940. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden deze hapklare chocoladesnoepjes als exclusieve chocoladerantsoenen voor Amerikaanse soldaten die overzee vochten. Bekend om hun draagbaarheid en smeltbestendige coating, werden M&M’s synoniem met een vleugje thuis voor de dappere mannen en vrouwen die hun land dienden (via History).

Een vleugje nostalgie: die iconische kerstreclame

Als je net als ik bent opgegroeid in de jaren 90, herinner je je misschien die ene onvergetelijke M&M’s-reclame uit kerst 1996. Zelfs vandaag de dag duikt deze reclame weer op tijdens de feestdagen en roept een gevoel van warmte en nostalgie op. Deze aanhoudende reclamecampagne is een bewijs geworden van de blijvende impact die M&M’s heeft gehad op onze snoepcultuur (via YouTube).

Een chocoladeproductiewonder: verbijsterende cijfers

Laten we het even over cijfers hebben. Alleen al in 2020 werden er elke dag maar liefst 400 miljoen M&M’s geproduceerd (via NJ Spotlight). Ja, dat lees je goed – 400 miljoen! Deze statistieken zijn een bewijs van de niet aflatende populariteit van en vraag naar deze verrukkelijke chocoladesnoepjes. Het is geen wonder dat ze een integraal onderdeel zijn geworden van ons culinaire landschap.

M&M: de initialen die een verhaal vertellen

Laten we nu de brandende vraag stellen: wat betekent “M&M” eigenlijk? Is het een afkorting voor Mini-Malts, Miniature Melts of Meltable Morsels? Hoewel dit intrigerende gissingen zijn, is de waarheid vrij eenvoudig. De naam “M&M” is afgeleid van de initialen van de twee bedenkers.
Forrest Mars, de zoon en voormalige partner van Frank Mars, begon aan een reis naar Europa na een bitter meningsverschil over hun snoepbedrijf. Hij dompelde zich onder in de wereld van het snoep maken en keerde tijdens de Tweede Wereldoorlog terug naar de Verenigde Staten. Mars was vastbesloten om een snoepje te maken dat “smolt in je mond, niet in je hand” – een revolutionair concept in die tijd.
Met deze visie in zijn achterhoofd benaderde Mars de Hershey Company, op zoek naar hun steun voor zijn innovatieve snoep. Tijdens deze samenwerking ontmoette hij William Murrie, de toenmalige president van Hershey. Murrie was onder de indruk van het verhaal van Mars en stelde zijn zoon Bruce voor om zijn krachten te bundelen met Mars (volgens Hershey Community Archives). Samen vormden ze een partnerschap onder de naam M&M Ltd, wat stond voor “Mars and Murrie”.

De evolutie van een merk

Daar eindigt het verhaal niet. Uiteindelijk nam Mars het oude snoepbedrijf van zijn vader over en veranderde M&M Ltd in het moderne Mars, Inc. Dit betekende het officiële begin van de M&M-snoepjes zoals we die vandaag de dag kennen en die wereldwijd chocoladeliefhebbers in vervoering brengen.

De M-zegel: Een symbool van onderscheid

Heb je ooit de kleine “M” opgemerkt die op elk kleurrijk stuk M&M-snoep is gestempeld? Dit iconische symbool herinnert je er niet alleen aan dat je van een M&M aan het genieten bent, maar het onderscheidt deze verrukkelijke traktatie ook van algemene “chocoladedrops met een laagje snoep” die proberen mee te liften op de populariteit van M&M’s (volgens M&M’s zelf).
Dus als je de volgende keer naar een handvol M&M’s grijpt, neem dan even de tijd om de rijke geschiedenis en samenwerking te waarderen waaruit deze geliefde chocoladesnoepjes zijn ontstaan. Van hun nederige begin als rantsoen voor soldaten tot het uitgroeien tot een wereldwijde sensatie, M&M’s blijven vreugde en zoetheid in ons leven brengen.
Geniet van de verrukkelijke smaken van pinda’s, pretzel of zelfs sinaasappelcrème M&M’s in de wetenschap dat elke hap de nalatenschap van Mars en Murrie met zich meedraagt. Laten we de iconische naam en de heerlijkheid die hij vertegenwoordigt vieren.
Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op informatie van Mashed en is geschreven vanuit de eerste hand voor entertainmentdoeleinden.

FAQ

Wat was de inspiratie voor de naam “M&M’s”?

De naam “M&M’s” is afgeleid van de initialen van de twee bedenkers, Forrest Mars en Bruce Murrie. De letter “M” staat voor hun achternamen, respectievelijk Mars en Murrie.

Waarom wilde Forrest Mars een snoepje maken dat “smelt in je mond, niet in je hand”?

Forrest Mars herkende de behoefte aan een snoepje dat niet snel zou smelten, vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog toen soldaten chocoladerantsoenen nodig hadden die bestand waren tegen barre omstandigheden. Zijn wens om een chocolade te maken die intact bleef in verschillende omgevingen leidde tot de ontwikkeling van M&M’s unieke smeltbestendige coating.

Hoe hebben Mars en Murrie samengewerkt om M&M’s tot leven te brengen?

Forrest Mars werkte samen met Bruce Murrie, de zoon van William Murrie, die op dat moment president van de Hershey Company was. Samen vormden ze een partnerschap onder de naam M&M Ltd, die hun achternamen vertegenwoordigde. De samenwerking tussen Mars en Murrie legde de basis voor de creatie en productie van M&M snoepjes.

Wat gebeurde er met het partnerschap tussen Mars en Murrie?

Mars kocht uiteindelijk het oude snoepbedrijf van zijn vader op en vormde M&M Ltd om tot het moderne Mars, Inc. Dit betekende het einde van de samenwerking tussen Mars en Murrie, maar het merk M&M bleef bloeien onder Mars’ eigendom.

Waarom staat er een “M” op elk M&M-snoepje?

De “M” op elk M&M-snoepje heeft meerdere doelen. Het geeft niet alleen aan dat je van een M&M aan het genieten bent, maar het helpt ook om deze iconische snoepjes te onderscheiden van generieke imitaties. De “M” is een herkenbaar symbool geworden van het merk M&M.

Welke smaken M&M’s zijn er?

M&M’s zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Enkele populaire smaken zijn pinda, pretzel en sinaasappelcrème. Het merk blijft echter nieuwe smaken en limited-edition variaties introduceren om de M&M-ervaring spannend en lekker te houden.