Vegan ‘steak’, getest en…

DSC_0277

Vivera kwam op de proppen met iets nieuws voor België, een ‘echte’, binnenin rode 100% plantaardige ‘biefstuk’.

Hoe kan dat? Kan niet lekker zijn? Kan toch niet echt lijken?

Ik testte deze nieuwe ‘biefstuk’ van Vivera en hij is…

… GOEDGEKEURD! 🙂

Neen, het smaakt niet echt naar biefstuk. Het doet me er ook niet echt aan denken van textuur of zo.

Ja, het is wel een echt malse lekkere vleesvervanger, voor als je eens ‘vleescravings‘ hebt of zo. Ik heb die, al een geluk, totaal niet, maar ik kan me wel inbeelden dat als je wil minderen met vlees een vleesvervanger als deze echt leuk is. Ik zou hem eerder gebruiken als burger tussen een broodje met groentjes (en augurken, ja duh!). In principe ben ik geen megagrote fan van vleesvervangers (tenzij de redelijk pure, zoals tofu, seitan etc. waar ik dan zelf mee aan de slag kan), maar dit is wel gewoon een van de betere vleesvervangers.

Maar, wat zit er dan in? De burger is voornamelijk gemaakt van soja- en tarwe-eiwit, aangevuld met natuurlijke aroma’s, natuurlijke kleurstoffen, kruiden, verschillende vormen van zetmeel (tarwezetmeel, maltodextrine), gerstemoutextract (kleurstof van in o.a. brood), aardappeleiwit, vezels, ijzer en B12.

En waarom die rode bloederige kleur? No worries, da’s gewoon het bietensap. Voor mij hoeft dat inderdaad ook niet per se, maar het kan wel fijn zijn voor mensen die willen minderen met vlees, maar daar veel moeite mee hebben. Kunnen we alleen maar toejuichen met dit soort producten vind ik dan <3!

Overtuigd? Je kan hem kopen bij Albert Heijn in België (alvast in Antwerpen toch) en blijkbaar ook bij Carrefour (maar daar ben ik niet gaan kijken).

DSC_0274DSC_0275DSC_0276DSC_0277DSC_0278DSC_0279

En, kijk nu hoe schattig koeien zijn!

                       (foto’s: De Familie Bofkont)

Oké, vlees kan lekker zijn, maar het totaal niet waard om daarvoor een dier te doden, in my opinion.

Hebben jullie de vegan biefstuk al getest? En…? 🙂

X

Lisa

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen?

Asperges op Vlaamse wijze // COMFORTFOOD the vegan way

What the jackfruit!? // lekkerste vleesvervanger

3 kleine aanpassingen om vaker veggie/vegan te eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s