Television

Duff Goldman legt uit wat de extra stap is voor een echt geweldige doos taart

Duff Goldman onthult het geheim van de perfecte boxcake: Het meel zeven

Als het aankomt op het bakken van een heerlijke en vochtige cake, grijpen velen van ons naar het gemak van cakemixen uit dozen. Deze mixen zijn al tientallen jaren niet meer weg te denken uit de keuken en bieden een snelle en gemakkelijke manier om een zelfgemaakte cake in elkaar te flansen. De beroemde patissier Duff Goldman heeft echter een extra stap die volgens hem cake uit doos naar een heel nieuw niveau van perfectie tilt. In een verhelderend interview deelt Goldman zijn geheim en benadrukt hij het belang van het zeven van de bloem.

De nostalgische aantrekkingskracht van gebakmixen uit dozen

Goldman, alom bekend om zijn uitgebreide en ontzagwekkende taarten, heeft een sterke genegenheid voor cake uit doosmixen die hij in zijn eigen jeugd gebruikte. Bij het ontwikkelen van zijn beroemde recept voor gele cake in Charm City Cakes, liet Goldman zich inspireren door zijn favoriete cake uit een doos. Door zijn nostalgische voorliefde voor voorverpakte cakemixen ontdekte hij een eenvoudige maar doeltreffende techniek die de textuur en smaak van het eindproduct verbetert.

De drie reuzen van de bakkerij

Al generaties lang domineren drie vooraanstaande bedrijven, Duncan Hines, Pillsbury en Betty Crocker, het bakgerei met hun cakemixen. Deze merken zijn verantwoordelijk geweest voor talloze baksels, cupcakes voor in de klas en verjaardagstaarten. In een interview onthult Goldman dat zijn favoriete recept voor gele cake wordt beïnvloed door de gele cakemix van Betty Crocker, in combinatie met de heerlijke fudge frosting uit blik. Deze combinatie is zijn ultieme verwennerij geworden.

De magie van het zeven

Wat maakt het zeven van bloem zo’n verandering? Volgens Goldman geeft het zeven een opmerkelijke luchtigheid, sponsachtigheid en zachtheid aan de cake. Door het meel te zeven worden de ingrediënten gelijkmatig verdeeld, wat resulteert in een zachtere kruim en een sublieme cake-ervaring. Bakker Odette Williams, auteur van “Simple Cake: All You Need to Keep Your Friends and Family in Cake” is het eens met Goldman en benadrukt dat zeven een cake creëert die de middelmaat overstijgt en hem verheft tot een echt uitzonderlijke traktatie.

Het belang van meten

Een cruciaal aspect om rekening mee te houden bij het zeven van bloem is de meting. Verschillende recepten maken gebruik van verschillende meetmethoden, sommige op basis van volume en andere op basis van gewicht. Het is belangrijk om te weten dat een kopje gezeefde bloem minder weegt dan een kopje ongezeefde bloem. Dit verschil kan het resultaat van je cake aanzienlijk beïnvloeden. Te veel bloem kan resulteren in een droge cake, terwijl te veel vloeistof de cake te vochtig kan maken en structuur kan missen. Als handige tip raadt Williams aan om ervan uit te gaan dat een recept ongeschuind meel voorschrijft, tenzij het expliciet de gewichtsmeting vermeldt.

Het potentieel van cakemixen uit doos benutten

Door het advies van Duff Goldman op te volgen en de extra stap van het zeven van de bloem toe te passen, kun je het volledige potentieel van cakemixen uit dozen benutten. Deze eenvoudige techniek tilt je cake naar een nieuw niveau van luchtigheid en tederheid, waardoor je indruk maakt op je vrienden, familie en zelfs op jezelf. Of je nu voor een speciale gelegenheid bakt of gewoon je zoete trek bevredigt, onderschat de kracht van deze extra stap niet.
Dus de volgende keer dat je naar een doos cakemix grijpt, denk dan aan het geheim van Duff Goldman: zeef de bloem. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn als je geniet van een echt opmerkelijke en verrukkelijke zelfgemaakte cake.

FAQ

Waarom moet ik de bloem zeven voor een cakemix uit een doos?

Het is aan te raden om het meel voor een cakemix uit een doos te zeven omdat het luchtigheid, sponsachtigheid en zachtheid toevoegt aan de uiteindelijke cake. Het helpt om de ingrediënten gelijkmatig te verdelen en een zachtere kruim te creëren, wat resulteert in een superieure textuur en smaak.

Welke merken cakemixen uit doos raadt Duff Goldman aan?

Duff Goldman haalt inspiratie uit de gele cakemix van Betty Crocker bij het ontwikkelen van zijn beroemde gele cakerecept. Hij combineert het met de heerlijke fudge frosting uit blik voor de ultieme verwennerij.

Heeft het zeven van de bloem invloed op de meting?

Ja, het zeven van de bloem kan de meting beïnvloeden. Een kopje gezeefde bloem weegt minder dan een kopje niet-zeefde bloem. Het is belangrijk om met dit verschil rekening te houden bij het afmeten van je ingrediënten, omdat te veel bloem kan resulteren in een droge cake, terwijl te veel vloeistof ervoor kan zorgen dat de cake te vochtig wordt en geen structuur heeft.

Hoe weet ik of een recept gezeefd of ongeschift meel voorschrijft?

Als in een recept niet expliciet de gewichtsmeting voor bloem staat, moet je ervan uitgaan dat het gaat om niet-zeefde bloem. Het is echter altijd een goed idee om de instructies van het recept te controleren of de auteur te raadplegen als je niet zeker bent.

Kan ik het meel ook zeven voor andere cakes, niet alleen voor cakemixen uit dozen?

Absoluut! Het zeven van bloem is een techniek waar verschillende cakerecepten baat bij hebben, niet alleen cakemixen uit doosjes. Het helpt om een luchtigere en fijnere textuur in cakes te creëren, of je nu een voorverpakte mix gebruikt of zelf bakt.

Welke andere voordelen biedt het zeven van bloem behalve een betere textuur?

Naast het verbeteren van de textuur van je cake, helpt het zeven van bloem ook bij het verwijderen van klonten of onzuiverheden die aanwezig kunnen zijn. Het verlucht het meel, waardoor het gemakkelijker in het beslag kan worden opgenomen en een gladder, homogener mengsel ontstaat.