Vegan jackfruit tikka masala // recipe testing + tips

Waarschijnlijk verschiet je ervan als ik zeg dat ik een enorme fan ben van Jeroen Meus en zijn Dagelijkse Kost. Vegan kookt hij (zo goed als?) nooit en erg gezond is het ook niet altijd. Maar toch, enorme fan hier! Waarom dan? Zijn receptjes zijn snel, makkelijk en je kan ze vaak heel gemakkelijk veganizen en gezonder maken (wat boter weglaten dus, ahum ;)). Mijn Vegan Ramen receptje is bijvoorbeeld geĆÆnspireerd op dat van Jeroen Meus. Je doet er zeker geen kwaad mee om eens op zijn website te gaan snuffelen en zijn receptjes te veganizen.

Een van mijn all-time favoriete gerechtjes is deze Kip Tikka Masala. Uiteraard maak ik hem niet met kip en de yoghurt kan je ook (onopgemerkt) vervangen door een plantaardige variant. Hieronder lees je hoe ik het receptje maak. Ik zou zeggen: test het zeker en vast eens, het is echt zooo lekker!

Mijn tips hieronder zijn gebaseerd op het recept zoals beschreven voor Dagelijkse Kost, voor 4 personen.

DSC_0093

Vegan ‘chicken’ tikka masala

Allereerst is er de kip. Op zich is de basis van dit recept al enorm lekker. Voor een snelle variant kan je de kip dus al makkelijk vervangen door kikkererwten (voor een hele gezonde versie) of veggie kip van De Vegetarische Slager of Greenway. Ik vervang de kip door jackfruit. Wat dat is, waar ik het koop en welke variant ik gebruik? Dat lees je hier. De textuur van jackfruit leent zich echt perfect voor dit receptje. Voor 4 personen gebruik ik 2 blikken jackfruit (uitgelekt +/- 560 gram). Ik knijp het eerst goed uit in een vergiet (zodat al het vocht eruit is en de structuur ‘draderig’ wordt, zoals op onderstaande foto).

DSC_0564

Plantaardige Yoghurt

Verder gebruik ik sojayoghurt in plaats van gewone yoghurt. De plantaardige variant kan je in elke supermarkt vinden, let wel op dat je ongezoete sojayoghurt neemt (de ‘naturel’ van Alpro is licht gezoet!) Ik kan me inbeelden dat sommige mensen minder fan zijn van de smaak van soja. Als je sojayoghurt puur eet zal je het wel proeven, maar verwerkt in een kruidig recept als dit merk je er niets van. Toch draagt het ook bij aan de smaak omdat het dezefde ‘gefermenteerde‘ (zurige) smaak heeft als yoghurt. Ik gebruik meer yoghurt dan in het recept. Ik zorg ervoor dat de jackfruit volledig bedekt is met het yoghurt-kruidenmengsel (beetje op gevoel).

Oxfam currypasta’s

In het recept gebruikt Jeroen tandoori– en currypasta. Hiervoor gebruik ik altijd die van Oxfam, omdat ze fairtrade zijn, enorm lekker en allemaal vegan. Ze hebben zowel tandoori als curry en deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en de Wereldwinkel.

DSC_0566DSC_0560

Voor erbij

De Jackfruit Tikka Masala is heel lekker met rijst, maar ik maak hem ook vaak met de wortelwraps van No Fairytales (ook verkrijgbaar bij Albert Heijn, ja ze zouden mij mogen sponsoren, niet? :)). Superlekkere combo!

Toppings

De kort gebakken amandelschilfers zijn echt een must, zo lekker! Daarnaast serveer ik er ook nog wat krokante ijsbergsla bij.

DSC_0096DSC_0097

Kook jij soms recepten van Dagelijkse Kost? Of maak jij ook wel eens een veggie of vegan variant, net als ik?

X

Lisa

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen?

What the jackfruit!? // lekkerste vleesvervanger

Sweet & Sour tofu met rijst en cashews // healthy version of Asian take-away

Vegan ramen // Japanese streetfood

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s