Vegan parmezaan van Pangea Food // product review #1

DSC_0354

Omdat ik regelmatig nieuwe vegan producten uit de winkel probeer ga ik die vanaf nu ook reviewen hier, op mijn blog. Zo weten jullie meteen ook welke producten de moeite zijn om te kopen en welke minder. Zoals altijd is het steeds mijn eigen mening, subjectief dus, maar ook niet fake.

Het eerste product dat ik review is de vegan parmezaan van Pangea Food: Gondino Stagionato. Het is een harde ‘blok’ kaas waar je van kan raspen. Eerder testte ik al de vegan parmezaan van Violife, maar die viel echt tegen vond ik.

DSC_0358DSC_0350DSC_0352

De Gondino Stagionato krijgt van mij een 7/10. Ik vind hem echt lekker. De textuur is brokkelig en smelt en de smaak leunt al dicht aan bij die van een parmezaan. Heel goed voor over een simpele pasta.Hij mocht nog wel iets zouter voor mij, zoals bij een echte parmezaan. Maar wat zout erbij doet wonderen.

De ‘kaas’ is gemaakt van water, aardappelzetmeel, kokosolie, kikkererwtenmeel, edelgistvlokken (= nutritional yeast, een gezonde gist die een kazige smaak heeft), zout en natuurlijke smaakstoffen. Redelijk weinig ingrediënten en zeker geen vreemde toevoegingen, top dus!

De kaas bevat 254 calorieën per 100 gram.

Ik kocht deze kaas bij Het Natuurhuis in Antwerpen voor 4,95 euro voor 150 gram. Ze hebben er nog een hele reeks andere ‘kazen’ van dit merk, dus ik ga er zeker nog andere testen ook. *Update* de laatste keren vond ik hem niet meer in Het Natuurhuis. Ze verkopen hem nu wel bij Biostation in het Centraal Station van Antwerpen.

DSC_0356DSC_0349DSC_0355DSC_0357

Recept simpele pasta

Ik maakte er een heerlijk simpel pastagerechtje mee:

Voor 2 personen:

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 500 gram kerstomaatjes, in halfjes gesneden
  • 3 tenen look, fijngehakt
  • 3 handen verse basilicum, grof gehakt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • Gondino Stagionato van Pangea Food

Bereiding (+/- 30 min.):

  1. Kook de pasta al dente in gezouten water.
  2. Doe de olijfolie in een kookpot en voeg de tomaatjes en look toe en de helft van de basilicum. Zet op een laag vuur met het deksel op de pot. Roer er af en toe in. Laat ongeveer een kwartiertje staan, tot de tomaatjes gesmolten zijn. Voeg dan de rest van de basilicum toe en kruid af met peper en zout.
  3. Serveer de pasta met de saus en de vegan parmezaan. Kruid af met nog een beetje zout.

Smakelijk!

DSC_0359DSC_0360DSC_0362

Heb jij deze vegan kaas al geprobeerd? Of een van de andere varianten. Laat me zeker weten wat je ervan vond!

x

Lisa

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen?

Macaroni met ‘hesp en kaassaus’ COMFORTFOOD

Japanse Ramen met vegan ei // recipe testing + tips

Vegan hotspots Antwerp (BE) + map

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s