Facts

Het populairste merk chips in de VS zou je kunnen verbazen

De opkomst van Doritos als chipskoning

Als liefhebber van chips kan ik met zekerheid zeggen dat Doritos het populairste chipsmerk van de VS is. Deze hartige en verslavende snack heeft het land stormenderhand veroverd en het is niet moeilijk om te zien waarom.

De wetenschap achter de populariteit van Doritos

Doritos zijn ontwikkeld om het ultieme snackvoedsel te zijn. De combinatie van zout, suiker en een groot aantal smaakversterkers zoals MSG, dinatriuminosinaat en dinatriumguanylaat maakt ze onweerstaanbaar. De toevoeging van zuren zoals vaste karnemelkbestanddelen, melkzuur en citroenzuur zorgt voor een watertandend effect waardoor je hersenen zin krijgen in meer.
Bovendien zorgt de unieke textuur van Doritos, waarbij de knapperige chips snel oplossen in je mond, voor een reactie waardoor je er nog meer trek in krijgt. Geen wonder dat Doritos tussen 2004 en 2019 het best gezochte chipsmerk was in 45 van de 50 staten.

Doritos’ dominantie in de markt van zoute snacks

Frito-Lay, het bedrijf dat eigenaar is van Doritos, heeft een indrukwekkend aandeel van 60% in de markt voor zoute snacks in de VS. In 2019 zag Lay’s, een ander merk van Frito-Lay, de verkoop met 0,5% stijgen tot 2,2 miljard dollar. Doritos overtrof Lay’s echter met een stijging van 6,8% en een omzet van $ 2,4 miljard.
Deze gegevens tonen duidelijk de niet aflatende populariteit van Doritos onder Amerikaanse consumenten aan. Of het nu gaat om de klassieke Nacho Cheese of de geliefde Cool Ranch smaak, Doritos zijn niet meer weg te denken uit huishoudens in het hele land.

Conclusie

In de wereld van chips is Doritos oppermachtig. Met hun wetenschappelijk ontwikkelde smaakprofielen, onweerstaanbare textuur en overweldigende marktdominantie is het geen verrassing dat Doritos het populairste chipsmerk in de Verenigde Staten is. Of je nu al je hele leven aan Doritos doet of de rage nog niet kent, één ding is zeker: deze chips blijven.

FAQ

Doritos zijn ontworpen om een onweerstaanbaar lekkere snack te zijn. De combinatie van zout, suiker en smaakversterkers zoals MSG, dinatriuminosinaat en dinatriumguanylaat creëert een smaakprofiel dat moeilijk te weerstaan is. De toevoeging van zuren zoals karnemelk, melkzuur en citroenzuur zorgt er ook voor dat het water je in de mond loopt en dat je naar meer snakt. De unieke textuur van Doritos, waarbij de knapperige chips snel oplossen in je mond, draagt verder bij aan hun verslavende aard.

Waarom is Doritos het populairste chipsmerk in de V.S.?

Doritos is om verschillende redenen het populairste chipsmerk in de VS. Ten eerste heeft Frito-Lay, het bedrijf dat eigenaar is van Doritos, een marktaandeel van 60% in de categorie zoute snacks. In 2019 steeg de verkoop van Doritos met 6,8% tot 2,4 miljard dollar, waarmee ze hun eigen merk Lay’s voorbijstreefden. Daarnaast was Doritos het best gezochte chipsmerk in 45 van de 50 staten tussen 2004 en 2019, wat wijst op hun wijdverspreide populariteit.

Wat zijn de populairste Doritos smaken?

De twee populairste Doritos smaken zijn Nacho Cheese en Cool Ranch. Deze klassieke smaken zijn niet meer weg te denken uit huishoudens in het hele land, met hun perfecte balans van hartige, pittige en lichtzoete noten.

Hoe komt de dominantie van Frito-Lay in de markt voor zoute snacks Doritos ten goede?

Frito-Lay’s marktaandeel van 60% in de categorie zoute snacks stelt hen in staat hun middelen en infrastructuur in te zetten om Doritos effectiever te promoten en te distribueren. Dit draagt op zijn beurt bij aan de wijdverspreide populariteit van het merk en de voortdurende groei van de verkoop, zoals te zien is in de stijging van 6,8% in 2019.

Zal Doritos in de toekomst het populairste chipsmerk blijven?

Gezien de voortdurende groei van de verkoop van Doritos en hun dominantie in de markt van zoute snacks, is het zeer waarschijnlijk dat ze in de nabije toekomst het populairste chipsmerk in de Verenigde Staten zullen blijven. De wetenschappelijke benadering van het merk om hun chips zo te ontwikkelen dat ze onweerstaanbaar lekker en verslavend zijn, in combinatie met het enorme distributienetwerk van Frito-Lay, suggereert dat Doritos’ heerschappij als de koning van de chips zal voortduren.