Facts

In tegenstelling tot de bepalende smaak, heeft Cinnabon de kaneelbroodjes niet uitgevonden

De oorsprong van het kaneelbroodje

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft Cinnabon het kaneelbroodje niet uitgevonden. De oorsprong van dit geliefde gebakje ligt in Europa, waar al eeuwenlang kaneelbroodjes worden gegeten. De Nederlanders waren de eersten die kaneel ontdekten op het eiland Sri Lanka en begonnen de specerij te importeren naar Europa, waar het werd gebruikt in een verscheidenheid aan recepten, waaronder die voor kaneelbroodjes en -broodjes.

Het onderscheid tussen kaneelbroodjes en broodjes

Hoewel de termen “kaneelbroodje” en “cinnamon roll” vaak door elkaar worden gebruikt, is er een technisch verschil tussen de twee. Kaneelbroodjes bevatten meestal noten of rozijnen, terwijl kaneelbroodjes dat niet bevatten. De twee lekkernijen zijn echter nauw aan elkaar verwant en hebben een gemeenschappelijke erfenis.

De populariteit van kaneelbroodjes over de hele wereld

Kaneelbroodjes zijn nog steeds populair over de hele wereld, met landen als Zweden en Duitsland die een bijzonder sterke kaneelbroodjescultuur hebben. In Zweden wordt op 4 oktober kaneelbroodjesdag gevierd en het grootste kaneelbroodje ter wereld, het “Haga broodje”, komt uit de wijk Haga in Göteborg. Hier in de VS worden kaneelbroodjes vooral gegeten op National Cinnamon Roll Day, die ook op 4 oktober valt.

De impact van Cinnabon op de kaneelbroodjesindustrie

Hoewel Cinnabon het kaneelbroodje niet heeft uitgevonden, heeft het bedrijf ongetwijfeld een revolutie teweeggebracht in de kaneelbroodjes fastfoodindustrie met zijn unieke recepten en smaakprofielen. Het gebruik van kaneel afkomstig van Indonesische kassiabomen en het kenmerkende zoete, smeuïge glazuur hebben van Cinnabon een begrip gemaakt en een bestemming voor kaneelbroodjesliefhebbers over de hele wereld.

FAQ

Het kaneelbroodje heeft Europese wortels en gaat terug tot de Nederlanders, die kaneel ontdekten op het eiland Sri Lanka en het naar Europa begonnen te importeren. Het moderne kaneelbroodje is vooral populair in landen als Zweden en Duitsland, waar het recept in de jaren 1600 door kolonisten werd meegenomen.

Wat is het verschil tussen een kaneelbroodje en een cinnamon bun?

Technisch gezien ligt het verschil tussen een kaneelbroodje en een kaneelbroodje in het feit dat kaneelbroodjes vaak noten of rozijnen bevatten, terwijl kaneelbroodjes dat niet doen. De twee termen worden echter vaak door elkaar gebruikt.

Wat was de invloed van Cinnabon op de kaneelbroodjesindustrie?

Hoewel Cinnabon het kaneelbroodje niet heeft uitgevonden, heeft het bedrijf wel een revolutie teweeggebracht in de kaneelbroodjes fastfoodindustrie met zijn unieke recepten en smaakprofielen. Het gebruik van kaneel afkomstig van Indonesische kassiabomen en het kenmerkende zoete, smeuïge glazuur hebben van Cinnabon een begrip gemaakt en een bestemming voor kaneelbroodjesliefhebbers over de hele wereld.

Wanneer wordt in Zweden kaneelbroodjesdag gevierd?

In Zweden wordt op 4 oktober kaneelbroodjesdag gevierd. Deze feestdag viert de rijke kaneelbroodjescultuur en -traditie van het land.

Wanneer is het Nationale Kaneelbroodjesdag in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten wordt de Nationale Dag van het Kaneelbroodje gevierd op 4 oktober, dezelfde dag als de Dag van het Kaneelbroodje in Zweden.