Facts

De slimme airfryer hack die opdook na de Cosori recall

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De slimme airfryerhack die opdook na de Cosori-terugroeping

De Cosori-terugroeping en de gevolgen

Als fervent gebruiker van airfryers was ik bedroefd toen ik in februari 2024 hoorde over de terugroepactie van Cosori. Volgens de U.S. Consumer Product Safety Commission werden meer dan twee miljoen Cosori friteuses vrijwillig teruggeroepen vanwege een defecte bedrading die brand, smeltende stukken, verwondingen en zelfs materiële schade tot gevolg had. Dit was een grote klap voor de industrie van luchtfriteuses, maar er is een slimme hack uit de as herrezen.

De dubbeldekker airfryer hack

TikTok-gebruiker en fitnesscoach Matt Jeffreys ontdekte onlangs een handige truc om meer voedsel in kleinere friteuses te stoppen. Het blijkt dat Ninja air fryers worden geleverd met een “crisper plate” die bedoeld is om lucht onder het voedsel te laten circuleren. Jeffreys realiseerde zich echter dat je deze crisper plate kunt gebruiken om een “dubbeldekker bus” te creëren, waardoor je de capaciteit van je air fryer verdubbelt.

De hack toepassen op andere friteuses

Het beste is dat deze truc niet beperkt is tot de Ninja-luchtfriteuses. Veel TikTokers merkten op dat je crisper plates van verschillende afmetingen kunt kopen op Amazon en ze kunt gebruiken in verschillende modellen air fryers. Het belangrijkste is om ruimte vrij te laten op de bodem van de friteuse voor een goede luchtcirculatie, want dat is het hele doel van het gebruik van een friteuse in plaats van een gewone oven.

Tijd en geld besparen

Uiteindelijk kun je met deze hack meer frietjes, kipnuggets of ander voedsel dat geschikt is voor de air fryer in één keer bakken, waardoor je tijd en geld bespaart. Je hoeft niet te investeren in een 10-kwart air fryer als je het beste kunt halen uit de air fryer die je al hebt. Zoals Jeffreys al zei, zou dit wel eens de “beste air fryer hack aller tijden” kunnen zijn.

FAQ

Waar ging de terugroeping van de Cosori air fryer over?

Volgens de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission werden de Cosori luchtfriteuses in februari 2023 vrijwillig teruggeroepen nadat defecte bedrading brand, smeltende stukken, verwondingen en zelfs materiële schade had veroorzaakt. Cosori vroeg iedereen die in het bezit is van een getroffen model air fryer om vervanging te vragen.

Hoe werkt de ruimtebesparende hack van de air fryer?

De hack bestaat uit het gebruik van de “crisper plate” die bij de Ninja-luchtfriteuses wordt geleverd. Normaal gesproken moet je het voedsel bovenop de crisper plate leggen, zodat de lucht eronder kan circuleren. Je kunt de crisper plate echter ook gebruiken om een “dubbeldekker” opstelling te maken, waardoor je de capaciteit van je air fryer verdubbelt.

Kan deze hack worden gebruikt met andere air fryer-modellen?

Ja, de hack is niet beperkt tot Ninja-luchtfriteuses. Veel TikTokers hebben opgemerkt dat je crisper plates van verschillende afmetingen kunt kopen op Amazon en ze kunt gebruiken in verschillende air fryer-modellen. Het belangrijkste is om ruimte over te laten aan de onderkant van de friteuse voor een goede luchtcirculatie.

Wat zijn de voordelen van deze air fryer hack?

De belangrijkste voordelen zijn dat je meer voedsel in één keer kunt bereiden, waardoor je tijd en geld bespaart. Het is niet nodig om te investeren in een grotere 10-kwart air fryer als je het beste kunt halen uit de air fryer die je al hebt met deze slimme hack.

Waarom is luchtcirculatie belangrijk bij het gebruik van deze hack?

Luchtcirculatie is cruciaal bij het gebruik van een air fryer, omdat dit het hele doel is van het gebruik van een air fryer in plaats van een gewone oven. Door ruimte vrij te laten aan de onderkant van de friteuse, zorg je ervoor dat de lucht goed kan circuleren en het voedsel gelijkmatig kan garen.