Facts

De echte reden dat Butterfingers niet meer hetzelfde smaken

De Butterfinger Transformatie

Als iemand die is opgegroeid met de iconische Butterfinger, was ik verdrietig toen ik hoorde dat de reep waar ik van hield een belangrijke transformatie had ondergaan. In 2018 verkocht Nestle, de oude eigenaar van het merk Butterfinger, het aan Ferrara, een dochteronderneming van de Europese snoepgigant The Ferrero Group.

Een nieuw recept, een nieuwe smaak

De nieuwe eigenaars lieten er geen gras over groeien om de Butterfinger-formule te vernieuwen. Ze streefden naar een smaakprofiel dat meer gericht was op chocolade en gebruikten meer pinda’s, meer melk en cacao en minder gehydrogeneerde oliën. Daarnaast elimineerden ze het gebruik van het chemische conserveringsmiddel TBHQ. Deze veranderingen waren bedoeld om de reep een puurdere, meer eersteklas smaak te geven.

Gemengde reacties van trouwe fans

Hoewel de veranderingen goed bedoeld waren, vielen ze niet goed bij veel trouwe Butterfinger fans. De nieuwe versie werd ontvangen met een spervuur aan negatieve reacties, waarbij sommigen het product omschreven als “smerig” en “rotzooi”. De trouwe schare fans was duidelijk tegen de veranderingen aan hun geliefde kindertraktatie.

Het perspectief van het bedrijf

Volgens het bedrijf waren de veranderingen echter nodig om het merk Butterfinger te redden. Voordat de formule werd aangepast, had het snoepje te maken met dalende verkoopcijfers en verloor het klanten. Na de introductie van het nieuwe recept zag het merk “perioden van groei” en was het in staat om een breder publiek aan te trekken.

De toekomst van Butterfinger

Het valt nog te bezien of de pas ontdekte populariteit van Butterfinger zal aanhouden. De hype rond de lancering van een nieuw product kan hebben bijgedragen aan de aanvankelijke boost in de verkoop, maar het zal cruciaal zijn voor het merk om de loyaliteit van de kernfans te behouden en tegelijkertijd nieuwe consumenten aan te spreken. De Butterfinger van vroeger mag dan verdwenen zijn, maar de inspanningen van de snoepfabrikant om de klassieke traktatie opnieuw uit te vinden kunnen bepalend zijn voor het succes op de lange termijn.

FAQ