Facts

De waarheid over Jairzeno uit The Great British Baking Show: Seizoen 12

Jairzeno’s reis door de Britse Baking Show

Als fan van The Great British Baking Show was ik benieuwd naar de reis van Jairzeno, een 51-jarige Londenaar met een dagbaan in financiën, tijdens seizoen 12 van de geliefde serie. Jairzeno’s passie voor bakken bracht hem ertoe om mee te doen aan de show, maar helaas werd zijn tijd ingekort toen hij in de tweede aflevering werd geëlimineerd.

De ondergang van de koekjesweek

De ondergang voor Jairzeno kwam tijdens “Biscuit Week”, waarin deelnemers werden uitgedaagd om een 3-D replica van hun favoriete speelgoed uit hun kindertijd te maken met interactieve elementen in de koekjes. Jairzeno maakte een zeilschip van peperkoek, waarvan hij toegaf dat het “nogal eenvoudig” was vergeleken met het andere eetbare speelgoed. Met zijn gebroken mast en rommelige verf gaf Jairzeno toe dat zijn creatie “meer een schipbreuk dan een schip” was.

Jairzeno’s relaxte benadering van bakken

Ondanks zijn vroege eliminatie kwamen Jairzeno’s relaxte houding en passie voor bakken naar voren. Zoals hij op de officiële website van de show zei: “Bakken is als ademen!”. Jairzeno begon met bakken in 2014, nadat hij te veel toetjes had gezien die er beter uitzagen dan ze smaakten. Vastbesloten om het beter te doen, leerde hij bakken en ontwikkelde hij een liefde voor het experimenteren met nieuwe smaakcombinaties, waarbij hij vaak guave en Caribische kruiden in zijn creaties verwerkt.

Jairzeno’s positieve kijk

Jairzeno’s positieve kijk op zijn ervaring was inspirerend. In een op Twitter geplaatste brief aan potentiële deelnemers zei hij geen spijt te hebben van zijn deelname en spoorde hij anderen aan om “het gewoon te doen” en de “onvergetelijke ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt” te accepteren. Ondanks zijn vroege eliminatie nam Jairzeno zichzelf niet al te serieus. Hij erkende dat “fouten altijd zullen gebeuren” en moedigde anderen aan om “ook om hun fouten te lachen”.

Jairzeno’s leven naast de bakshow

Naast de bakshow is Jairzeno een hardloper die heeft meegedaan aan halve marathons door heel Europa en de marathon van Londen. Hij en zijn partner Graeme zijn pup-ouders van Maxi, een gepensioneerde windhond met zijn eigen Instagram-account, en het stel lijkt te genieten van wandelingen in de natuur en dutjes met hun harige vriend.
Jairzeno’s reis naar The Great British Baking Show mag dan van korte duur zijn geweest, maar zijn positieve houding, passie voor bakken en diverse interesses buiten de keuken hebben hem ongetwijfeld het respect en de bewondering van de GBBO-fans opgeleverd.

FAQ

tag voor elke vraag.