Tips

Alcoholsoorten die je nooit in de supermarkt moet kopen

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:

Alcoholen die je nooit in de supermarkt moet kopen

Als iemand die van een lekker drankje houdt, heb ik geleerd dat niet alle alcoholsoorten gelijk zijn, vooral niet als je ze in de supermarkt koopt. Hoewel het handig is om tijdens de wekelijkse boodschappen een paar flessen mee te nemen, zijn er bepaalde soorten alcohol die je beter niet in de supermarkt kunt kopen.

Blijf weg van Natty Light

Natural Light, vaak liefkozend “Natty Light” genoemd, is een bier dat consequent tot de slechtste ter wereld wordt gerekend. Het is moeilijk te geloven dat dit verwaterde brouwsel met maïssmaak zelfs als bier wordt beschouwd. Het aroma alleen al is genoeg om je af te schrikken, het doet denken aan maïs die in een muffe kelder ligt te rotten. En de smaak? Laten we zeggen dat die niet veel beter is.
Ondanks dat Natural Light beweert “natuurlijk” te zijn, is er niets natuurlijks aan. De Miller Brewing Company diende zelfs een klacht in bij de FTC, waarin Natural Light van Anheuser-Busch werd beschuldigd van misleidende verpakkingen. Hoewel de FTC de klacht heeft afgewezen, is het duidelijk dat dit bier je geld of smaakpapillen niet waard is.

Goedkope tequila is een no-go

Bij tequila staat de kwaliteit van de drank voorop. Tequila wordt gemaakt van het sap van de blauwe agaveplant, die voornamelijk wordt geteeld in de staat Jalisco, Mexico. Het proces van het oogsten en distilleren van tequila is tijdrovend en arbeidsintensief, dus het is geen verrassing dat het goede spul duur kan zijn.
De goedkope tequila die je in de schappen van de supermarkt vindt, is echter vaak een “mixto” tequila, wat betekent dat hij maar 51% agave hoeft te bevatten. De rest van de alcohol bestaat meestal uit rietsuiker, honing of melasse, samen met toegevoegde kleurstoffen en extracten. Het drinken van deze mixto tequila’s kan leiden tot een vervelende kater en een minder dan bevredigende tequila-ervaring.

Wodka-kenners, pas op voor Grey Goose

Grey Goose is een begrip geworden in de wereld van wodka, maar het is niet per se de kwaliteitsdrank die de marketing je wil doen geloven. In werkelijkheid is het verschil tussen Grey Goose en veel goedkopere wodkamerken te verwaarlozen.
De meeste in massa geproduceerde wodka wordt zwaar gedistilleerd, wat resulteert in een product dat in wezen alleen ethanol en water is, met weinig tot geen smaak. Als u uw wodka mengt met vruchtensap of andere mixers, zullen de subtiele verschillen in zachtheid tussen de merken niet opvallen. Zelfs als je het puur of met ijs drinkt, rechtvaardigt het hoge prijskaartje van Grey Goose de kleine kwaliteitsverbetering niet.

Vermijd ondermaatse gin in de supermarkt

Bij gin draait alles om de jeneverbes. Sommige merken, zoals New Amsterdam Straight Gin, slaan de plank echter volledig mis. In plaats van de klassieke, zuivere gin smaak, wordt New Amsterdam gedomineerd door een kunstmatige, citrusachtige smaak die gewoon geen recht doet aan de spirit.
Als je een fan bent van traditionele gin, kun je de New Amsterdam beter overslaan en kiezen voor een meer betaalbare, maar kwalitatief hoogstaande optie, zoals Gordon’s Gin, die je bij de meeste supermarkten kunt vinden.

IPA’s vereisen een zorgvuldige afweging

Bij IPA’s, of India Pale Ales, draait alles om hop en dat betekent dat ze extreem gevoelig zijn voor licht, warmte en tijd. Hoe langer een IPA op een schap in de supermarkt ligt, hoe meer de smaak zal afnemen en dat is niet iets wat je wilt riskeren.
Idealiter koop je je IPA’s bij een kleinere slijterij waar je kunt vragen naar de versheid en bewaarcondities. Nog beter is het om rechtstreeks bij de brouwerij te kopen of naar een speciaalbierwinkel te gaan. Het verschil in smaak en aroma tussen een verse IPA en eentje die maanden op de plank heeft gelegen is dag en nacht.
Tot slot, hoewel het gemak van alcoholische dranken halen bij de kruidenier moeilijk te verslaan is, is het belangrijk om een kritische consument te zijn. Blijf weg van de budgetvriendelijke opties en investeer in plaats daarvan in kwaliteitsproducten die je drinkervaring echt verbeteren.

FAQ

Waarom zou ik Natural Light niet in de supermarkt kopen?

Natural Light, of “Natty Light” zoals het meestal wordt genoemd, wordt algemeen beschouwd als een van de slechtste bieren ter wereld. Het heeft een maïsachtig aroma en een smaak die wordt omschreven als “maïswater”. Ondanks de bewering dat het “natuurlijk” is, is er niets natuurlijks aan deze verwaterde drank met maïssmaak. Natty Light kun je beter links laten liggen, zelfs als je een paar dollar probeert te besparen.

Wat is er mis met goedkope tequila uit de supermarkt?

Tequila is een drank die zorgvuldig vakmanschap en aandacht voor kwaliteit vereist. De goedkope tequila die je in de supermarkt vindt, is vaak een “mixto” tequila, wat betekent dat hij maar 51% agave bevat. De rest van de alcohol bestaat meestal uit rietsuiker, honing of melasse, samen met toegevoegde kleurstoffen en extracten. Het drinken van deze tequila’s van mindere kwaliteit kan leiden tot een vervelende kater en een minder dan bevredigende tequila-ervaring.

Is Grey Goose wodka echt het prijskaartje waard?

Nee, Grey Goose wodka is niet per se het dure prijskaartje waard. Hoewel het een begrip is geworden, is het kwaliteitsverschil tussen Grey Goose en veel goedkopere wodkamerken te verwaarlozen. De meeste in massa geproduceerde wodka wordt zwaar gedistilleerd, wat resulteert in een product dat in wezen alleen maar ethanol en water is, met weinig tot geen smaak. Als u uw wodka mengt met andere ingrediënten, zullen de subtiele verschillen in zachtheid tussen de merken niet opvallen.

Waarom moet ik New Amsterdam Straight Gin niet in de supermarkt kopen?

Als het om gin gaat, zijn de jeneverbesnoten het belangrijkste kenmerk. New Amsterdam Straight Gin slaat de plank echter volledig mis, met een overheersende kunstmatige, citrusachtige smaak die de gin geen recht doet. Als je een fan bent van traditionele, zuivere gin smaken, kun je beter kiezen voor een meer betaalbare, maar kwalitatief hoogstaande optie, zoals Gordon’s Gin, die je bij de meeste supermarkten kunt vinden.

Waarom is het belangrijk om IPA’s te kopen in een speciaalzaak of rechtstreeks van de brouwerij?

IPA’s, of India Pale Ales, zijn erg gevoelig voor licht, warmte en tijd. Hoe langer een IPA in de winkel staat, hoe minder hij smaakt. Om er zeker van te zijn dat je de meest verse, best smakende IPA krijgt, kun je ze het beste kopen bij een kleinere slijter waar je kunt vragen naar de versheid en de opslagomstandigheden. Nog beter is het om rechtstreeks bij de brouwerij te kopen of naar een speciaalbierwinkel te gaan, waar het verschil in smaak en aroma tussen een verse IPA en eentje die maanden op de plank heeft gelegen aanzienlijk is.