Facts

Willy Wonka’s scène in de Chocoladerivier was gevaarlijker dan je denkt

De harde werkelijkheid achter de Chocoladerivier

Als iemand die op de set was tijdens het filmen van de iconische scène van de Chocoladerivier in “Willy Wonka & the Chocolate Factory”, kan ik bevestigen dat de ervaring ver verwijderd was van het betoverende snoepwonderland dat we op het scherm zien. De realiteit achter de schermen was behoorlijk onplezierig en zelfs gevaarlijk voor de jonge acteurs.

Een stinkend, gevaarlijk brouwsel

In tegenstelling tot het verleidelijke beeld van een weelderige chocoladerivier, was de werkelijke vloeistof niets meer dan “stinkend water”, zoals Michael Bollner, de acteur die Augustus Gloop speelde, het omschreef. Het mengsel was een combinatie van 150.000 liter water, room en chocolade, met een penetrante geur die alleen maar erger werd naarmate het bedierf tijdens de weken van filmen.

Onveilige werkomstandigheden

De werkomstandigheden van de acteurs waren ook zorgwekkend. Peter Ostrum, die Charlie Bucket speelde, merkte op dat de opstelling waarschijnlijk niet eens was goedgekeurd door de Occupational Safety and Health Administration (OSHA). De jonge acteurs, vooral Bollner, moesten in meerdere takes in de kille, stinkende vloeistof plonzen, waarbij Bollner de hele dag in dezelfde drijfnatte kleren bleef zitten.

Een stressvolle ervaring voor de cast

De scène veroorzaakte veel onrust onder de castleden. Ze waren allemaal opgelucht dat ze in hun scripts niet met een soortgelijke uitdaging werden geconfronteerd. Vooral Bollner nam er een voor het team door zichzelf onder te dompelen in het onaangename mengsel en de andere acteurs waren dankbaar dat ze zijn lot niet hoefden te delen.

Een les in de realiteit van het filmmaken

De scène in de Chocoladerivier mag dan een magisch moment zijn geweest voor het publiek, de realiteit achter de schermen was verre van betoverend. Deze ervaring herinnert ons eraan dat de fascinerende scènes die we op het witte doek zien vaak een prijs hebben en dat het harde werk en de toewijding van de cast en de crew gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien. Het is een ontnuchterende herinnering dat de glitter en glamour van de filmindustrie soms de harde realiteit van het filmmaken kan maskeren.

FAQ

Volgens het artikel was de “chocolade” rivier niet echt van chocolade gemaakt. Het was een mengsel van 150.000 liter water, room en chocolade, dat een penetrante geur had die alleen maar erger werd naarmate het bedierf tijdens de weken van filmen.

Wat vonden de kindacteurs van de scène in de Chocoladerivier?

In het artikel staat dat de scène in de Chocoladerivier veel onrust en ongemak veroorzaakte onder de acteurs. Ze waren allemaal opgelucht dat ze niet met een soortgelijke uitdaging in hun scripts te maken hadden en de jonge acteurs, vooral Michael Bollner die Augustus Gloop speelde, hadden een stressvolle ervaring door herhaaldelijk in de stinkende vloeistof te moeten plonzen.

Waren de werkomstandigheden op de set veilig?

Volgens het artikel waren de werkomstandigheden waarschijnlijk niet eens goedgekeurd door de Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Peter Ostrum, die Charlie Bucket speelde, merkte op dat de opstelling vanuit veiligheidsoogpunt zorgwekkend was.

Hoe lang moesten de kindacteurs in de Chocoladerivier blijven?

Het artikel vermeldt dat Michael Bollner, die Augustus Gloop speelde, de hele dag drijfnat in dezelfde kleren moest doorbrengen nadat hij zich voorzichtig een weg in de 10 centimeter diepe vloeistof had gebaand en de buis omhoog was geschoten, om vervolgens machteloos vast te zitten met water tot aan zijn mond.

Wat was de oorsprong van de penetrante geur in de Chocoladerivier?

Het artikel legt uit dat de penetrante geur niet aanwezig was tijdens de eerste opnamedag in de Chocoladekamer, maar later verscheen toen de room bedierf tijdens de weken van stoven. Bovendien gebruikte de crew het mengsel als dumpplaats voor hun overgebleven ochtendkoffie, wat verder bijdroeg aan de onaangename geur.