Facts

Deze truc helpt je om flank steak gelijkmatig te koken

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de informatie uit de URL:
Deze truc helpt je om flanksteak gelijkmatig te koken

Verdeel die steak in tweeën — of stamp het hele ding eruit

Als iemand die van grillen houdt, heb ik zeker geworsteld met het goed gaar krijgen van flank steak. De ene kant is altijd dikker dan de andere, waardoor het lastig is om het hele stuk vlees de perfecte gaarheid te geven. Gelukkig heb ik een paar trucjes ontdekt die ervoor zorgen dat mijn steak elke keer mals en sappig wordt.
Eén methode is om de flank steak gewoon doormidden te snijden. Kijk naar het vlees en zie waar de ene kant aanzienlijk dunner is dan de andere. Met een scherp mes snijd je de steak precies op dat punt in twee stukken. Dan kan ik elk stuk apart kruiden en ze voor verschillende hoeveelheden tijd laten garen – een paar minuten langer voor het dikkere stuk en iets minder lang voor het dunnere.
Als ik de biefstuk heel wil houden, is de andere optie om hem uit te slaan tot een gelijkmatige dikte. Ik pak mijn vertrouwde vleeshamer (of een deegroller of gietijzeren koekenpan als ik die niet heb) en leg de flank steak tussen twee vellen perkamentpapier of plasticfolie. Dan stamp ik er voorzichtig op los, waarbij ik het verschil in dikte tussen de twee uiteinden gelijkmaak. Als de biefstuk eenmaal gelijkmatig van grootte is, kan ik de hele biefstuk perfect bakken.
Hoe dan ook, deze eenvoudige technieken hebben voor mij veel veranderd als het gaat om het bakken van die steak. Geen ongelijke gaarheid meer of een kant die te gaar is terwijl de andere kant nog steeds rauw is. Gewoon elke keer een perfect gegaarde, sappige flank steak.

FAQ

Waarom is het belangrijk om flank steak gelijkmatig te garen?

Het gelijkmatig bakken van flank steak is belangrijk omdat het vlees aan de ene kant dikker is dan aan de andere kant. Als je hier geen rekening mee houdt, zal de ene kant te gaar en droog zijn terwijl de andere kant nog steeds rauw en moeilijk te kauwen is. Door het hele stuk vlees de perfecte gaarheid te geven, krijg je een malse, sappige steak.

Wat zijn de twee belangrijkste methodes om flank steak gelijkmatig te bereiden?

De twee belangrijkste methodes om steak gelijkmatig te bereiden zijn: 1) De steak doormidden snijden en de dikkere en dunnere stukken apart bakken, en 2) De hele steak voor het bakken tot een gelijkmatige dikte stampen.

Hoe snijd je een flank steak doormidden om hem gelijkmatig te bereiden?

Om een flank steak doormidden te snijden, kijk je eerst naar het vlees en zie je waar de ene kant aanzienlijk dikker is dan de andere. Snijd de steak op dit punt doormidden met een scherp mes. Op deze manier kun je de dikkere en dunnere stukken voor verschillende hoeveelheden tijd bereiden om ze allebei perfect gaar te krijgen.

Hoe stamp je een flank steak tot een gelijkmatige dikte?

Om een flank steak gelijkmatig op dikte te krijgen, leg je het vlees tussen twee vellen perkamentpapier of plasticfolie. Gebruik dan een vleeshamer (of een deegroller of gietijzeren koekenpan als je geen hamer hebt) om voorzichtig op de dikkere delen van de steak te slaan tot het hele stuk gelijkmatig van dikte is.

Wat is het voordeel van het apart bakken van de stukken biefstuk in plaats van het fijnstampen?

Het belangrijkste voordeel van het doormidden snijden van de flank steak en het apart bereiden van de stukken is dat er minder werk voor nodig is – je hoeft niet de tijd te nemen om de hele steak fijn te stampen. Het voordeel van het fijnstampen is dat je het hele stuk in één keer kunt bereiden in plaats van twee aparte stukken bij te moeten houden.