Facts

De hartverwarmende inspiratie achter de coffeeshop van Hugh Jackman

De inspiratie achter de Laughing Man Coffee Shop

Als iemand die de reis van Hugh Jackman op de voet heeft gevolgd, kan ik getuigen van de hartverwarmende inspiratie achter zijn koffieshop The Laughing Man. Het begon allemaal met een reis naar Ethiopië, waar Jackman en zijn vrouw Deborra-Lee Furness een documentaire opnamen voor World Vision over het leven van koffiebonenboeren.

In contact komen met Dukale

Tijdens hun verblijf in Ethiopië kreeg Jackman de kans om samen te werken met koffieboer Dukale. Deze ervaring was echt een openbaring, want Jackman was uit de eerste hand getuige van de uitdagingen waar deze boeren mee te maken hebben, waaronder de uitbuiting door koffiekopers die hen ver onder de marktwaarde bieden voor hun gewassen. De droom van Dukale om zijn gezin een beter leven te bieden, inclusief het naar school sturen van zijn kinderen, raakte Jackman diep.

Dukale’s verhaal aan de wereld laten zien

Geïnspireerd door zijn band met Dukale en de benarde situatie van koffieboeren wist Jackman dat hij iets moest doen. Dit leidde tot de oprichting van The Laughing Man Coffee, een bedrijf dat rechtstreeks handelt met telers en 100% van de winst doneert aan ontwikkelingsprogramma’s voor gemeenschappen en sociale ondernemers over de hele wereld. De documentaire “Dukale’s Dream” legde de krachtige band tussen Jackman en Dukale vast en toont het belang van eerlijke handel en de transformerende invloed die het kan hebben op het leven van koffieboeren.

De visie van de Laughing Man uitbreiden

The Laughing Man Coffee Shop is sindsdien uitgegroeid tot twee locaties in New York, waar zowel Australiërs als Amerikanen de kans krijgen om de hoogwaardige koffie in caféstijl te ervaren waar Jackman en zijn team zo gepassioneerd over zijn. Maar wat nog belangrijker is, is dat de winkel dient als een platform om het bewustzijn en de steun te vergroten voor de koffieboeren en gemeenschappen die The Laughing Man Coffee Company probeert te versterken.

Een verschil maken, een kopje per keer

Door Laughing Man Coffee te kopen, kunnen klanten direct bijdragen aan de missie van het bedrijf om een betere wereld te creëren. Of je nu een van de fysieke locaties bezoekt of de bonen online bestelt, je kunt je goed voelen in de wetenschap dat je aankoop een tastbaar verschil maakt in het leven van koffieboeren en hun families. Het is een hartverwarmend verhaal dat de kracht laat zien van het gebruiken van je platform en middelen om positieve verandering te creëren.

FAQ

tag voor elke vraag.