Kitchen

De enige 2 ingrediënten die je nodig hebt om zelfgemaakte Burrata kaas te maken

Zelfgemaakte Burrata kaas maken

Als iemand die dol is op de rijke, romige textuur van burrata kaas, was ik enthousiast toen ik ontdekte dat ik het thuis kon maken met slechts twee hoofdingrediënten – kaaswrongel en zware room. Het proces is verrassend eenvoudig en vereist minimale inspanning, waardoor het een toegankelijk project is voor zelfs amateur kaasmakers zoals ik.

De ingrediënten verzamelen

De sleutel tot succes is beginnen met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Ik heb mijn kaaswrongel gekocht bij een plaatselijke speciaalzaak, maar je kunt ze ook online vinden of zelfs bij sommige zuivelbedrijven. De zware room is gewone slagroom die je in de supermarkt kunt kopen. Naast deze twee hoofdbestanddelen heb je ook water en niet-gejodeerd zout nodig, zoals koosjer zout of zeezout.

Het stapsgewijze proces

Om te beginnen heb ik de kaaswrongel in een kom gedaan en kokend, gezouten water toegevoegd. Met een lepel of met mijn handen combineerde ik de wrongel voorzichtig tot hij zacht werd en een zijdezachte, buigzame textuur kreeg. Ik herhaalde dit proces, waarbij ik het afgekoelde water verving door vers, heet, gezouten water, totdat de gewenste consistentie was bereikt.
Vervolgens scheurde ik de zachte kaas in stukken en dompelde die in de zware room om de stracciatellavulling te maken. Daarna herhaalde ik de eerste stappen van het bewerken van de kaas in heet, gezouten water om de mozzarella schelp te vormen die de romige vulling zou bevatten.

Genieten van de zelfgemaakte Burrata

De laatste stap is om de burrata in de room te laten rusten tot hij klaar is om te serveren. Ik vind dat als je de burrata op kamertemperatuur laat komen, de smaken echt tot hun recht komen. De combinatie met verse tomaten, basilicum en een drupje balsamico is een klassieke en heerlijke combinatie. En vergeet een stevig brood niet om het laatste beetje van de rijke, romige vulling op te zuigen.
Al met al was het maken van zelfgemaakte burrata verrassend makkelijk en de moeite waard. Met slechts een paar simpele ingrediënten en een beetje handwerk, was ik in staat om een heerlijke kaas van hoge kwaliteit te maken die kon tippen aan alles wat ik in een chique Italiaans restaurant heb gegeten. Ik raad iedere kaasliefhebber die zijn culinaire vaardigheden wil uitbreiden aan om het eens te proberen.

FAQ

tag voor elke vraag.