Facts

De betekenis achter de nieuwe naam van tante Jemima

Het veranderende gezicht van tante Jemima

Als lange tijd waarnemer van de voedingsmiddelenindustrie ben ik door de jaren heen getuige geweest van de evolutie van het merk Aunt Jemima. Het is fascinerend om te zien hoe het bedrijf de complexe kwesties rond de oorsprong en het imago van het merk heeft aangepakt.

De wortels van het merk blootleggen

De beslissing om Tante Jemima te rebranden als Pearl Milling Company werd niet zomaar genomen. PepsiCo en Quaker Oats verdiepten zich in de geschiedenis van het merk en zagen in dat het logo en de beeldtaal van Tante Jemima geworteld waren in schadelijke raciale stereotypen. Het bedrijf erkende dat er in de loop der jaren weliswaar pogingen waren gedaan om het merk te vernieuwen, maar dat deze veranderingen uiteindelijk niet voldoende waren.

Een nieuwe naam, een nieuwe erfenis

De keuze voor “Pearl Milling Company” als nieuwe naam is weloverwogen, omdat het het merk terugbrengt naar zijn oorsprong in 1888 in St. Joseph, Missouri. Deze historische link helpt het erfgoed van het merk te bewaren en het tegelijkertijd een meer inclusieve en authentieke richting uit te sturen.

Een nieuwe look, een nieuwe toekomst

De kenmerkende rode en gouden verpakking van Pearl Milling Company zal in juni 2024 in de winkelschappen liggen en luidt een nieuw tijdperk in voor het geliefde pannenkoekenmerk. Deze rebranding betekent een belangrijke verschuiving, niet alleen in de visuele identiteit van het bedrijf, maar ook in de toewijding om de complexe rassendynamiek aan te pakken die lang geassocieerd is geweest met het merk Tante Jemima.
Als voormalig waarnemer van de voedingsindustrie vind ik het bemoedigend dat Quaker Oats en PepsiCo zinvolle stappen ondernemen om de problematische geschiedenis van het merk aan te pakken. De overgang naar Pearl Milling Company is een moedige en noodzakelijke stap die het merk vooruit zal helpen op een meer authentieke en inclusieve manier.

FAQ

Quaker Oats en PepsiCo erkenden dat het merk Aunt Jemima geworteld was in schadelijke raciale stereotypen. Ondanks pogingen om het merk in de loop der jaren te vernieuwen, erkende het bedrijf dat deze veranderingen niet voldoende waren. De beslissing om het merk te rebranden als Pearl Milling Company was een noodzakelijke stap om de problematische geschiedenis van het merk aan te pakken en verder te gaan in een meer inclusieve richting.

Wat is de betekenis van de nieuwe naam “Pearl Milling Company”?

De nieuwe naam “Pearl Milling Company” heeft een directe link met de oorsprong van het merk. Het bedrijf werd in 1888 opgericht in St. Joseph, Missouri, en was de bedenker van de iconische zelfrijzende pannenkoekenmix die later bekend zou worden als Tante Jemima. Deze historische band helpt het erfgoed van het merk te behouden en het tegelijkertijd op een meer authentieke manier vooruit te helpen.

Wanneer zullen de nieuwe Pearl Milling Company producten in de winkelschappen liggen?

De kenmerkende rode en gouden verpakking van de Pearl Milling Company producten zal in juni 2024 in de winkelschappen liggen.

Waar waren het oorspronkelijke merk en logo van Aunt Jemima op gebaseerd?

Het merk en logo van Tante Jemima waren oorspronkelijk gebaseerd op de “nostalgie en romantiek van een plantage in het oude zuiden” rond het idee van een “mammy” die voor de kinderen van de plantage-eigenaar zorgde. Deze beeldspraak was geworteld in schadelijke raciale stereotypen.

Hoe hebben Quaker Oats en PepsiCo het rebrandingproces aangepakt?

Quaker Oats en PepsiCo hebben het rebrandingproces doordacht en weloverwogen aangepakt. Ze verdiepten zich in de geschiedenis van het merk en zagen de noodzaak in van het aanpakken van de complexe raciale dynamiek die verbonden is aan het merk Aunt Jemima. De beslissing om het merk te rebranden als Pearl Milling Company betekent een belangrijke verschuiving in de toewijding van het bedrijf om deze kwesties aan te pakken en op een meer inclusieve manier verder te gaan.