Facts

Waarom je nooit de allereerste Costco zult kunnen bezoeken

Het bescheiden begin van Costco

Als iemand die de geschiedenis van Costco al vanaf het begin volgt, kan ik getuigen van het fascinerende verhaal achter de allereerste Costco-winkel. Hoewel het bedrijf nu een begrip is, synoniem met onverslaanbare deals en een winkelervaring als geen ander, kan de oorsprong worden teruggevoerd naar een bescheiden begin in een omgebouwde vliegtuighangar in San Diego.

De erfenis van de Price Club

Voordat Costco ook maar een klein lichtpuntje was in de ogen van de oprichters, stond het bedrijf dat het uiteindelijk zou worden bekend als Price Club. Price Club werd in 1976 opgericht en richtte zich aanvankelijk op kleine bedrijven, maar opende al snel zijn deuren voor een selecte groep niet-zakelijke leden en legde zo de basis voor het Costco-lidmaatschapsmodel zoals we dat vandaag de dag kennen. Deze oorspronkelijke Price Club-vestiging aan Morena Boulevard in San Diego is nog steeds in bedrijf, maar heeft sinds de rebranding naar Costco aanzienlijke veranderingen ondergaan.

De opkomst van de eerste Costco

De eerste officiële Costco-winkel, zoals we die vandaag de dag kennen, opende in 1983 in Seattle. Deze historische locatie diende tot 1987 als hoofdkantoor van het bedrijf en was de thuisbasis van de allereerste Costco hotdogkar, een hoofdbestanddeel van het foodcourt van het merk. Deze oorspronkelijke Costco-winkel bestaat echter niet meer en werd in 2005 gesloten toen er een nieuwe Costco werd geopend op een naburig perceel, met hetzelfde adres maar gebouwd op een ander perceel.

De erfenis van Costco behouden

Hoewel het niet mogelijk is om de allereerste Costco-winkel in zijn oorspronkelijke vorm te bezoeken, zijn er toch manieren om in contact te komen met de rijke geschiedenis van het bedrijf. Een bezoek aan de voormalige Price Club-vestiging in San Diego of de locatie van de eerste officiële Costco-winkel in Seattle kan een blik werpen op het bescheiden begin van deze winkelgigant. De Costco naast de oorspronkelijke locatie in Seattle dient ook als een bewijs van de groei en evolutie van het bedrijf, zodat shoppers de blijvende erfenis van het merk kunnen waarderen.

FAQ

De eerste Costco-winkel heette eigenlijk geen Costco. De winkel werd in 1976 geopend als Price Club, een warenhuis dat zich richtte op kleine bedrijven. Pas in 1983 werd de eerste officiële Costco-winkel geopend in Seattle.

Waarom kan ik de oorspronkelijke Costco-winkel niet bezoeken?

De oorspronkelijke Price Club-vestiging in San Diego is nog steeds open, maar heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan sinds hij werd omgedoopt tot Costco-winkel. De eerste officiële Costco-winkel in Seattle bestaat ook niet meer, want deze werd in 2005 gesloten toen er een nieuwe Costco werd geopend op een naburig perceel.

Wat is er gebeurd met de eerste Costco-winkel in Seattle?

De eerste Costco-winkel in Seattle, die in 1983 werd geopend, was tot 1987 het hoofdkantoor van het bedrijf en bevatte de allereerste Costco hotdogkar. Deze winkel sloot echter in 2005 toen er een nieuwe Costco werd geopend op een naburig perceel, met hetzelfde adres maar gebouwd op een ander perceel.

Is de oorspronkelijke Price Club-locatie nog steeds open?

Ja, de oorspronkelijke Price Club-vestiging aan Morena Boulevard in San Diego is nog steeds open. Maar sinds de rebranding van Price Club naar Costco heeft de winkel aanzienlijke veranderingen ondergaan.

Hoe kan ik in contact komen met de geschiedenis van Costco?

Hoewel je de allereerste Costco-winkel niet in zijn oorspronkelijke vorm kunt bezoeken, kun je wel in contact komen met de rijke geschiedenis van het bedrijf. Een bezoek aan de voormalige Price Club-vestiging in San Diego of de plek waar de eerste officiële Costco-winkel in Seattle werd geopend, kan je een blik gunnen op het bescheiden begin van deze winkelgigant. Je kunt ook winkelen bij de Costco naast de oorspronkelijke locatie in Seattle, die dient als een bewijs van de groei en evolutie van het bedrijf.