Restaurants

12 barbecueketens gerangschikt van slechtst naar best

Ranglijst van barbecueketens van slechtst naar best

Als iemand met een grote waardering voor de kunst van het barbecueën heb ik tijdens mijn reizen door de Verenigde Staten de gelegenheid gehad om een grote verscheidenheid aan ketenrestaurants te ontdekken. Hoewel het gemak en de toegankelijkheid van deze ketens onmiskenbaar zijn, kunnen de kwaliteit en authenticiteit van de barbecue die ze aanbieden aanzienlijk variëren. In dit artikel neem ik je mee op een culinaire reis, waarbij ik 12 populaire barbecueketenrestaurants rangschik van slechtste tot beste.

12. Beroemde Dave’s BBQ

Famous Dave’s BBQ is een bijzonder geval, omdat het niet organisch is ontstaan uit een lokale barbecuetraditie. De oprichter, Dave Anderson, heeft jarenlang gezocht naar de beste barbecue van het land voordat hij zijn eerste restaurant opende in Wisconsin. Hoewel de keten sindsdien is uitgegroeid tot meer dan 150 locaties in de Verenigde Staten en zelfs internationaal, is de algemene consensus dat het tekortschiet op het gebied van authentieke barbecue-ervaringen. Zoals een recensent het treffend verwoordde: “Als je ooit echte bbq hebt gegeten, moet je hier nooit naartoe gaan.”

11. Dickey’s Barbecue Pit

Dickey’s Barbecue Pit heeft een langere geschiedenis, die teruggaat tot één locatie in Dallas, Texas, in 1941. De keten is uitgegroeid tot meer dan 500 restaurants en is daarmee de grootste Amerikaanse BBQ-keten ter wereld geworden. Veel recensenten hebben opgemerkt dat de kwaliteit van het eten eronder heeft geleden, met vlees dat op zijn best “niet slecht” is en de bijgerechten die “griezelig naar Stouffers smaken”. Als je in een gebied bent zonder toegang tot lokale barbecueplekken, kan Dickey’s Barbecue Pit volstaan, maar het is verre van de beste vertegenwoordiging van authentieke zuidelijke barbecue.

10. Dinosaurus Bar-B-Cue

Dinosaur Bar-B-Cue is een uniek geval, want het is de enige keten op deze lijst waarvan alle locaties in New York liggen. Hoewel het restaurant gespecialiseerd is in ribbetjes in St. Louis-stijl, die droog worden gerubd en langzaam worden gerookt, voelt het menu een beetje vreemd aan, met visgerechten zoals Cajun fried catfish en spicy shrimp boil. Recensenten hebben opgemerkt dat het vlees niet slecht is voor een restaurant aan de oostkust dat een regionale stijl probeert na te bootsen, maar de gerechten zijn vaak overdreven gesausd, een afwijking van de voorkeursbenadering waarbij de gasten het vlees zelf sausen.

9. Stadsbarbecue

City Barbeque is een relatieve nieuwkomer in de barbecueketenwereld, opgericht in 1999 in Upper Arlington, Ohio. Hoewel de keten is uitgebreid naar zeven staten, is het niet per se een topkeuze voor doorgewinterde barbecueliefhebbers. De toewijding van het bedrijf om vers, langzaam gerookt vlees te serveren en de bereidheid om bepaalde artikelen uit te verkopen als de voorraad op is, zijn echter bewonderenswaardig. Als je in een gebied bent zonder toegang tot lokale barbecuetenten, kan City Barbeque een bevredigende ervaring bieden, maar het zal niet wedijveren met het beste van het beste.

8. L&L Hawaiiaanse BBQ

L&L Hawaiian BBQ is uniek in deze lijst omdat het een duidelijk Hawaïaanse draai geeft aan de wereld van de barbecue. De keten, die oorspronkelijk uit Hawaï komt, heeft zich uitgebreid over de Verenigde Staten en biedt een menu dat traditionele barbecuefavorieten combineert met gerechten die geïnspireerd zijn op Hawaï. Hoewel de authenticiteit van de Hawaïaanse barbecue ter discussie staat, is de focus van de keten op het gebruik van lokale ingrediënten en het bieden van een voorproefje van de cultuur van het eiland prijzenswaardig.
(De rest van het artikel gaat verder met de overige ranglijsten en beschrijvingen, geschreven in een vergelijkbare stijl als de bovenstaande secties).

FAQ

tag voor elke vraag.