Facts

U wist waarschijnlijk niet het verhaal achter de McDonald’s Jingle

De oorsprong van de iconische McDonald’s Jingle

Als iemand die is opgegroeid met het merk McDonald’s, ben ik altijd gefascineerd geweest door het verhaal achter hun iconische jingle. Het aanstekelijke “Ba-da-ba-ba-ba… I’m lovin’ it” deuntje is net zo synoniem met het bedrijf als de gouden bogen zelf, en het is moeilijk om je een tijd voor te stellen waarin het geen deel uitmaakte van ons culturele landschap.

Een wereldwijde reclame-uitdaging

Volgens het artikel gaat de oorsprong van deze jingle terug tot het begin van de jaren 2000, toen McDonald’s te kampen had met een aantal uitdagingen op de aandelenmarkt. Om de zaken te helpen keren, gaf het bedrijf 14 reclamebureaus de opdracht een wereldwijde campagne te ontwikkelen die zou aanslaan bij een groot aantal culturen, talen en persoonlijkheden.

De oplossing van het Duitse reclamebureau

Het was het Duitse reclamebureau Heye & Partner dat uiteindelijk de code kraakte en met de nu iconische slogan “I’m lovin’ it” op de proppen kwam. Daarna was het de taak van Tom Batoy en Franco Tortora van Mona Davis om de slogan op muziek te zetten.

De kracht van een aanstekelijk deuntje

Het artikel suggereert dat de sleutel tot het blijvende succes van de jingle de beslissing was om het op te nemen en uit te brengen voordat het werd opgenomen in de McDonald’s reclame. Hierdoor raakte het deuntje al bekend bij mensen voordat ze het associeerden met het merk, waardoor het een plaats kreeg in de mainstream cultuur als een pakkend, memorabel liedje in plaats van alleen maar een bedrijfsjingle.

McDonald’s slogans door de jaren heen

Hoewel de “I’m lovin’ it” jingle misschien wel de meest bekende en geliefde slogan van McDonald’s is, merkt het artikel op dat het bedrijf door de jaren heen een aantal andere memorabele slogans heeft gehad. Het zou interessant zijn om de verhalen achter een aantal van die andere slogans te onderzoeken en te zien hoe ze zich verhouden tot de iconische “I’m lovin’ it” campagne.
Over het geheel genomen is de reis van de McDonald’s jingle een fascinerende reis, die de kracht van creativiteit, strategisch denken en een pakkend deuntje laat zien om de harten en geesten van consumenten over de hele wereld te veroveren.

FAQ

tag voor elke vraag.