Facts

Je moet een verklaring van afstand ondertekenen voordat je het heetste ijs ter wereld kunt proberen

Hier is een geweldig artikel gebaseerd op de informatie van de URL:
Het heetste ijs ter wereld – een vurige ontmoeting

Een voorproefje van de adem van de duivel

Als iemand die zichzelf beschouwt als een waaghals als het aankomt op pittig eten, kreeg ik onlangs de kans om het beruchte “Devil’s Breath” ijs van Aldwych Café in Glasgow, Schotland te proberen. Laat me je vertellen dat dit een ervaring was die ik nooit zal vergeten.

Je leven weg ondertekenen

Voordat ik zelfs maar een lepel van dit duivelse toetje kon krijgen, moest ik een aansprakelijkheidsverklaring ondertekenen waarin ik het “risico van persoonlijk letsel, ziekte en mogelijk verlies van leven” erkende. Ja, dat lees je goed – een verklaring van afstand voor ijs. Maar ik was vastbesloten om te zien waar al die ophef over ging.

Scoville Schaal Sizzle

Toen ik mijn eerste hap nam, werd ik meteen geraakt door de intense hitte. Dit ijs heeft een flinke lading, met maar liefst 1.569.300 Scoville Heat Units (SHU) – dat is bijna 1,6 miljoen SHU! Om dat in perspectief te zetten: de gemiddelde spookpeper bevat ongeveer 1 miljoen SHU en zelfs de beruchte Carolina Reaper haalt maar 2,2 miljoen SHU. Ik was niet voorbereid op de intensiteit van dit bevroren inferno.

Zweten en lijden

Terwijl het ijs in mijn mond smolt, werd de hitte snel overweldigend. Mijn ogen trilden, mijn voorhoofd was doordrenkt van het zweet en mijn smaakpapillen schreeuwden het uit van de pijn. Het was alsof mijn hele gezicht in brand stond. Ik greep wanhopig naar een glas water, maar niets kon het brandende gevoel onderdrukken.

Niet voor bangeriken

Uiteindelijk heb ik het hele bolletje op kunnen eten, maar ik kan niet zeggen dat ik er echt van genoten heb. Het Devil’s Breath-ijs is niet voor mensen met een zwak hart – of voor iemand met een lage tolerantie voor kruiden. Het is een spannend dessert dat je grenzen opzoekt en je laat twijfelen aan je levenskeuzes.

Een unieke culinaire uitdaging

Als jij het soort persoon bent dat hunkert naar een adrenalinestoot met zoetigheid, dan is het Devil’s Breath-ijs misschien precies de uitdaging die je zoekt. Zorg er wel voor dat je een brandblusser en een goede ziektekostenverzekering bij de hand hebt voordat je erin duikt. Dit is een vurige bevroren traktatie die niet voor de zwakken is.

FAQ

Wat is de Scoville Heat Unit (SHU) van het Devil’s Breath-ijs?

Het Devil’s Breath-ijs heeft een Scoville Heat Unit (SHU) van 1.569.300, wat bijna 1,6 miljoen SHU is. Daarmee is het een van de pittigste voedingsmiddelen ter wereld en overtreft het veruit de hitte van gewone pittige ingrediënten zoals spookpepers en Carolina Reapers.

Moet ik een verklaring van afstand ondertekenen om het Devil’s Breath-ijs te proberen?

Ja, je moet een aansprakelijkheidsverklaring ondertekenen waarin het “risico op persoonlijk letsel, ziekte en mogelijk verlies van leven” wordt erkend voordat je het Devil’s Breath-ijs kunt proberen. Deze extreme voorzorgsmaatregel is genomen vanwege de intense hitte in dit dessert.

Hoe is de hitte van het Devil’s Breath-ijs in vergelijking met ander pittig voedsel?

Het Devil’s Breath-ijs heeft een hittegehalte dat gewone gekruide voedingsmiddelen ver overtreft. Het is bijna 1,6 miljoen SHU, vergeleken met ongeveer 1 miljoen SHU voor een spookpeper en 2,2 miljoen SHU voor een Carolina Reaper. Het is zelfs heter dan pepperspray, dat varieert van 2 miljoen tot 5,3 miljoen SHU.

Hoe was de ervaring om het Devil’s Breath-ijs te proberen?

De auteur beschrijft de ervaring als overweldigend, met de intense hitte die hun ogen deed tranen, hun voorhoofd doordrenkt van het zweet en hun smaakpapillen die schreeuwden van de pijn. Het was een spannend toetje dat het uiterste vergde van wat de auteur aankon.

Is het Devil’s Breath-ijs voor iedereen aan te raden?

Nee, het Devil’s Breath ijs wordt zeker niet voor iedereen aanbevolen. De auteur stelt dat het “niet voor bangeriken” is en dat je een hoge tolerantie voor kruiden moet hebben om het zelfs maar te proberen. Het is een unieke culinaire uitdaging die alleen geschikt is voor echte sensatiezoekers en kruidenliefhebbers.