Facts

Dit is waarom McDonald’s Happy Meal appelschijfjes niet bruin worden

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:

De wetenschap achter de verse appelschijfjes van McDonald’s

Als iemand die door de jaren heen heeft genoten van McDonald’s Happy Meal appelschijfjes, heb ik me altijd verbaasd over hoe ze erin slagen om de appelschijfjes er zo vers en knapperig uit te laten zien, zelfs uren nadat ze zijn geserveerd. Dat is heel wat anders dan de typische bruine, papperige appelschijfjes die ik tegenkom als ik thuis een appel snijd. Na wat onderzoek te hebben gedaan, begrijp ik nu het geheim achter de lange levensduur van McDonald’s appelschijfjes.

Het oxidatiedilemma

Het belangrijkste probleem met appelschijfjes is dat ze gevoelig zijn voor oxidatie, een chemische reactie die optreedt wanneer het fruit wordt blootgesteld aan zuurstof. Hierdoor worden de appels bruin, worden ze zacht en ontwikkelen ze een onaangename geur en smaak. Het is een onvermijdelijk proces dat bij elke gesneden appel optreedt en daarom wordt aangeraden om ze vlak voor het eten in plakjes te snijden.

McDonald’s oplossing: Calcium Ascorbaat

McDonald’s heeft echter een manier gevonden om dit oxidatieproces in hun Happy Meal appelschijfjes te voorkomen. Het geheime ingrediënt is calciumascorbaat, een mengsel van calcium en vitamine C. Deze chemische verbinding werkt als een conserveringsmiddel, voorkomt dat de appels bruin worden en behoudt hun verse, knapperige textuur.

Versheid behouden

Volgens het onderzoek kan calciumascorbaat vers gesneden fruit, zoals de appelschijfjes in McDonald’s Happy Meals, tot 21 dagen lang vers houden. Dit is een game-changer voor een fastfoodketen die ingrediënten van hoge kwaliteit efficiënt moet serveren. Dankzij deze innovatieve oplossing kan McDonald’s haar klanten elke keer weer voorzien van consistent verse en smakelijke appelschijfjes.

De wetenschap achter de schermen

De ontdekking van calciumascorbaat als effectief conserveringsmiddel voor gesneden fruit werd gedaan door Attila Pavlath, een emeritus onderzoekschemicus voor de Agricultural Research Service van het USDA. Pavlaths onderzoek, dat begon in 1986, leidde uiteindelijk tot deze doorbraak in 2000, waardoor McDonald’s het kon gebruiken in hun Happy Meal appelschijfjes.

Conclusie

De volgende keer dat u geniet van een Happy Meal van McDonald’s met knapperige, witte appelschijfjes, denk dan eens aan de wetenschap achter hun lange levensduur. Het is allemaal te danken aan het slimme gebruik van calciumascorbaat, een veilig en effectief conserveringsmiddel dat ervoor zorgt dat de appels er vers blijven uitzien en smaken, zelfs uren nadat ze zijn geserveerd.

FAQ

tag voor elke vraag.