Facts

Dit is hoe Shark Tank’s moederdrank het nu doet

Van Shark Tank tot Moederdrank tot Poppi: De opmerkelijke reis van een drankje op basis van appelciderazijn

Als iemand die het verhaal van Mother Beverage, nu bekend als Poppi, op de voet heeft gevolgd, ben ik verheugd om de opmerkelijke reis van dit innovatieve bedrijf te kunnen delen. In 2018 verschenen Allison en Stephen Ellsworth, een echtpaar uit Dallas, in ABC’s populaire show “Shark Tank” om hun op appelciderazijn gebaseerde drankje te presenteren. Ze wisten niet dat dit het begin zou zijn van een opmerkelijke transformatie die de koolzuurhoudende drankenindustrie op zijn grondvesten zou doen schudden.

Een zelfgemaakte oplossing wordt een Shark Tank-succes

De reis van de Ellsworths begon toen Allison, die op dat moment zwanger was van haar tweede kind, besloot om appelciderazijn in haar dieet op te nemen om haar chronische darmgezondheidsproblemen aan te pakken. Na wat experimenteren met recepten om de krachtige azijn smakelijker te maken, bedacht ze een mengsel dat aansloeg bij vrienden, familie en buren. Toen de vraag toenam, begon het stel hun frisdrankalternatief te verkopen op lokale boerenmarkten, maar het was hun deelname aan “Shark Tank” die het bedrijf echt van de grond hielp komen.
Tijdens hun optreden in 2018 vroegen de Ellsworths $400.000 in ruil voor 10% eigen vermogen, en ze liepen weg met een deal. Shark-investeerder Rohan Oza bood $400.000 in ruil voor 25% eigen vermogen, wat het duo enthousiast accepteerde. Oza’s expertise in de drankenindustrie en zijn staat van dienst op het gebied van succes maakten hem de perfecte partner om de Ellsworths te helpen hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Rebranding van Mother Beverage naar Poppi

Na hun “Shark Tank”-optreden namen de Ellsworths het marktonderzoek onder de loep en besloten ze de naam van hun product te veranderen. Het bleek dat de term “azijn” een polariserende term was, waarbij sommige consumenten het idee van het eenvoudige basisingrediënt leuk vonden en anderen negatief reageerden op de smaak. Bovendien was “Mother Beverage” misschien wat verwarrend, wat tot vragen leidde of het een drankje was dat speciaal voor moeders was bedoeld.
Met de hulp van Shark-investeerder en marketingexpert Rohan Oza werd de drank omgedoopt tot Poppi, een meer toegankelijke en consumentvriendelijke naam. Deze verandering, in combinatie met Oza’s expertise in de branche, hielp het bedrijf zich te positioneren voor succes in de zeer concurrerende markt van koolzuurhoudende dranken.

Navigeren door de pandemie en het bereiken van opmerkelijke groei

Net toen de Ellsworths zich voorbereidden om Poppi te gaan verkopen via een netwerk van kruidenierswinkels en speciaalzaken, verwoestte de wereldwijde pandemie plotseling het landschap van de detailhandel. “Het was een grote klap,” vertelde Stephen Ellsworth in april 2020 aan Forbes. “Als een nieuw merk dat probeerde in het schap te komen, waren we de laatste prioriteit.”
De Ellsworths toonden echter hun vermogen om te draaien en zich aan te passen. Ze verlegden al snel hun focus naar online verkoop en bezorgdiensten en ze begonnen ook Poppi te doneren aan ziekenhuizen en gemeenschappen in nood. Deze strategische zet bleek een wijs besluit, want Poppi rapporteerde een opmerkelijke jaar-op-jaar groei van 531% in november 2020. In augustus 2021 sloot het bedrijf een financieringsronde van $13,5 miljoen en vandaag bedraagt de jaarlijkse omzet van Poppi bijna $29 miljoen.

Poppi’s A-List Fans en aanhoudend succes

Het succes van Poppi is niet onopgemerkt gebleven, want het merk heeft een trouwe aanhang onder A-list beroemdheden. Sterren als Billie Eilish, Mila Kunis, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Olivia Munn, Ellie Goulding, Nicole Scherzinger, Halsey en vele anderen hebben hun liefde uitgesproken voor de prebiotische, darmgezonde drank.
Mila Kunis gaf in “The Drew Barrymore Show” zelfs toe dat de hele familie dol is op Poppi en zei: “Ik heb het gevoel dat omdat er prebiotic staat, ik zoiets heb van ‘Ugh, dit is letterlijk gezond. Olivia Munn prees Poppi ook en zei dat het “niet alleen mijn trek vervult, maar ook echt iets biedt wat ik nodig heb, namelijk echte voordelen voor de darmgezondheid.”
Met de groeiende steun van beroemdheden, de landelijke verkrijgbaarheid in supermarkten en de indrukwekkende financiële prestaties is het duidelijk dat Poppi een blijvertje is. De reis van de Ellsworths van een zelfgemaakte oplossing naar een Shark Tank succes en nu een bloeiend, innovatief merk is een bewijs van hun ondernemersgeest, aanpassingsvermogen en de kracht van een geweldig product.

FAQ

De oorspronkelijke naam van het bedrijf was Mother Beverage. Het merk werd later omgedoopt tot Poppi nadat de oprichters, Allison en Stephen Ellsworth, marktonderzoek onder de loep namen en ontdekten dat de term “azijn” voor sommige consumenten een polariserende term was.

Hoe is Poppi begonnen?

Poppi (oorspronkelijk Mother Beverage) begon toen Allison Ellsworth, die op dat moment zwanger was van haar tweede kind, appelciderazijn begon te gebruiken in haar dieet om haar chronische darmgezondheidsproblemen aan te pakken. Ze experimenteerde met recepten om de krachtige azijn smakelijker te maken en bedacht uiteindelijk een mengsel dat aansloeg bij vrienden, familie en buren. Toen de vraag toenam, begonnen de Ellsworths hun frisdrankalternatief te verkopen op lokale boerenmarkten.

Hoe heeft Poppi’s optreden in Shark Tank het bedrijf geholpen?

Poppi’s optreden in Shark Tank in 2018 was een belangrijk keerpunt voor het bedrijf. Tijdens hun pitch vroegen de Ellsworths $400.000 in ruil voor 10% eigen vermogen, en ze liepen weg met een deal met Shark-investeerder Rohan Oza, die $400.000 bood in ruil voor 25% eigen vermogen. Oza’s expertise in de drankenindustrie en zijn staat van dienst op het gebied van succes hielpen de Ellsworths om hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Hoe is Poppi omgegaan met de uitdagingen van de COVID-19 pandemie?

Toen de COVID-19 pandemie toesloeg, net toen Poppi zich voorbereidde om te beginnen verkopen via een netwerk van kruidenierswinkels en speciaalzaken, toonden de Ellsworths hun vermogen om te schakelen en zich aan te passen. Ze verlegden hun focus snel naar online verkoop en bezorgdiensten en begonnen Poppi te doneren aan ziekenhuizen en gemeenschappen in nood. Deze strategische zet bleek een wijs besluit, want Poppi rapporteerde een opmerkelijke jaar-op-jaar groei van 531% in november 2020.

Wat is de huidige status van het succes van Poppi?

Poppi is opmerkelijk succesvol gebleven sinds haar optreden in Shark Tank. In augustus 2021 sloot het bedrijf een financieringsronde van $13,5 miljoen en vandaag bedraagt de jaarlijkse omzet van Poppi bijna $29 miljoen. Het merk heeft ook een trouwe aanhang onder A-list beroemdheden, met sterren als Billie Eilish, Mila Kunis, Jennifer Lopez en vele anderen die hun liefde voor de prebiotische, darmgezonde drank hebben geuit.