Tips

De allerbeste New Orleans Po’Boys volgens de lokale bevolking

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:

De allerbeste New Orleans Po’Boys volgens de plaatselijke bevolking

Als iemand die is opgegroeid in New Orleans, kan ik bevestigen dat po’boys een essentieel onderdeel zijn van de cultuur van de stad. Deze iconische sandwiches zijn een punt van trots voor de lokale bevolking en iedereen heeft zijn favoriete plek om ze te eten. Na overleg met mede-New Orleanians heb ik een gids samengesteld voor de allerbeste po’boys in de stad, rechtstreeks van de bron.

De geschiedenis van de Po’Boy

De po’boy heeft diepe wortels in de geschiedenis van New Orleans. Hoewel de precieze oorsprong onduidelijk is, wordt gezegd dat de sandwich is uitgevonden door de gebroeders Martin, die een koffiekraam hadden op de French Market. Tijdens een staking in 1929 begonnen ze de stakende arbeiders gratis te voeren met lange Franse broden gevuld met vlees. Als Bennie Martin een van de “arme jongens” een broodje zag halen, zei hij: “Daar komt nog een arme jongen. En zo bleef de naam hangen.

Wat maakt een geweldige Po’Boy?

Volgens de plaatselijke bewoners die ik sprak, ligt de sleutel tot een fantastische po’boy in het brood. New Orleanians zijn er stellig van overtuigd dat het Franse brood vers, knapperig van buiten en zacht van binnen moet zijn. Zoals een Facebook-reageerder het verwoordde: “Zonder goed brood maakt het echt niet uit wat er verder goed of fout is, want niets is erger dan klef brood.”
Naast het brood benadrukken de plaatselijke bewoners dat de vullingen royaal en goed gekleed moeten zijn. Een overvolle sandwich met gebakken zeevruchten of rosbief, overgoten met mayonaise of andere sauzen, is het summum van po’boy perfectie.

De beste Po’Boy plekken in New Orleans

Na een enquête onder meer dan 100 inwoners van New Orleans kwamen er een paar eetgelegenheden naar voren als duidelijke favorieten voor po’boy-liefhebbers:

  • Crabby Jack’s in Old Jefferson
  • Bear’s in Covington
  • Red Wagon supermarkt in Harahan
  • Pontchartrain Po Boys aan de North Shore en Parkway
  • NOLA Po’Boys op Bourbon Street

Hoewel sommige van deze plekken misschien een beetje uit de buurt liggen voor toeristen, zijn ze de reis meer dan waard voor een authentieke New Orleans po’boy-ervaring. Een inwoner raadde zelfs de “pittige gebakken garnalen gesmoord in rivierkreeft en garnalenbisque” van NOLA Po’Boys aan.
Geen bezoek aan New Orleans is compleet zonder een klassieke po’boy. Als je het advies van de plaatselijke bevolking opvolgt, vind je zeker de beste die de stad te bieden heeft.

FAQ

tag voor elke vraag.