Facts

De reden waarom sommige winkels beveiligingslabels op General Mills graan aanbrengen

De opkomst van graanvervalsers

Als iemand die de rage rond Pokemonkaarten op de voet heeft gevolgd, vond ik het fascinerend om te zien hoe het fenomeen zich nu heeft uitgebreid naar cornflakesdozen. Het begon allemaal toen General Mills samen met McDonald’s de 25e verjaardag van Pokemon vierde door speciale Pokemon-kaartverpakkingen in hun cornflakesdozen te stoppen. Ze hadden geen idee van het pandemonium dat zou volgen.

Door pandemie aangewakkerde verzamelwoede

De COVID-19 pandemie zorgde voor een hernieuwde interesse in het verzamelen van Pokemon, omdat mensen op zoek gingen naar nostalgische hobby’s om de tijd te doden. Deze verzamelwoede, in combinatie met de beperkte voorraad van de speciale Pokemon-kaarten in de dozen met ontbijtgranen, leidde tot een stormloop van mensen die de winkels afstroopten en dozen openscheurden op zoek naar de zeldzame kaarten.

De financiële prikkel voor scalpen

De waarde van deze Pokemon kaarten, zelfs de relatief gewone, is verrassend hoog. Een holografische Charizard kaart uit de jaren 90 kan meer dan $300.000 opbrengen op de secundaire markt. Hoewel de kaarten in de graanverpakkingen niet zo waardevol zijn, kunnen ze nog steeds prijzen opbrengen van rond de $500 per stuk, dankzij de kunstmatige schaarste die wordt gecreëerd door scalpers.

Winkels nemen beschermende maatregelen

Geconfronteerd met het probleem van mensen die cornflakesdozen vernielen en veel voedselverspilling veroorzaken, hebben winkels beschermende maatregelen moeten nemen. Sommige winkels, zoals McDonald’s, hebben het aantal Happy Meals dat ze verkopen beperkt. Anderen, zoals General Mills, hebben hun toevlucht genomen tot het aanbrengen van veiligheidstags op hun cornflakesdozen om mogelijke scalpers af te schrikken.

Een waarschuwend verhaal

Dit hele verhaal dient als een waarschuwend verhaal over de onbedoelde gevolgen van beperkte promoties en de moeite die sommige mensen doen om er financieel beter van te worden. Als iemand die al jaren met veel plezier Pokemonkaarten verzamelt, is het ontmoedigend om te zien hoe de hobby zo vercommercialiseerd en uitgebuit wordt. Maar het laat ook zien dat bedrijven meer rekening moeten houden met de mogelijke gevolgen van hun marketingstrategieën.

FAQ

Winkels plaatsen beveiligingslabels op de dozen cornflakes van General Mills om te voorkomen dat mensen de dozen openen en doorzoeken op zoek naar de speciale Pokemon-kaartverpakkingen die bij de 25e jubileumactie van het merk horen. Dit gedrag heeft geleid tot aanzienlijke voedselverspilling en zelfs dreigende producttekorten.

Hoe waardevol zijn de Pokemon kaarten in de cornflakes dozen?

Hoewel de Pokemon kaarten in de cornflakes dozen niet zo waardevol zijn als vintage, zeldzame kaarten zoals de holografische Charizard die meer dan $ 300.000 kunnen opbrengen, kunnen ze nog steeds prijzen rond de $ 500 op de secundaire markt opbrengen als gevolg van kunstmatige schaarste gecreëerd door scalpers.

Waarom willen mensen zo graag deze Pokemon kaarten vinden?

De COVID-19 pandemie heeft geleid tot een hernieuwde interesse in het verzamelen van Pokemon, en de beperkte voorraad van de speciale kaarten in de dozen met ontbijtgranen heeft geleid tot een rage van mensen die winkels afstruinen en dozen openscheuren op zoek naar deze felbegeerde items.

Welke andere maatregelen hebben winkels genomen om dit probleem aan te pakken?

Naast het aanbrengen van veiligheidslabels op dozen cornflakes, hebben sommige winkels zoals McDonald’s ook het aantal Happy Meals dat ze verkopen beperkt in een poging het tekort te beperken dat wordt veroorzaakt door volwassenen die proberen de unieke Pokemon-kaarten te verzamelen die bij de maaltijden worden geleverd.

Hoe benadrukt deze situatie de potentiële keerzijde van beperkte promoties?

Dit verhaal dient als waarschuwing voor de onbedoelde gevolgen van beperkte promoties en de moeite die sommige mensen doen om er financieel beter van te worden. Het benadrukt de noodzaak voor bedrijven om meer rekening te houden met de mogelijke gevolgen van hun marketingstrategieën.