Facts

Gefrituurde Oreo’s zijn een relatief nieuwe uitvinding

De oorsprong van gefrituurde koekjes

Als iemand die door de jaren heen veel kermissen heeft bezocht, kan ik bevestigen dat gefrituurde Oreo’s een relatief nieuwe toevoeging zijn aan het kermisassortiment. Terwijl klassieke kermislekkernijen zoals funnel cakes al eeuwen bestaan, is deze decadente snack op basis van Oreo’s een recentere uitvinding.

De Kip Charlie-verbinding

Volgens het artikel wordt Charlie Boghosian, ook bekend als “Chicken Charlie”, door veel bronnen verantwoordelijk gehouden voor het creëren van de gefrituurde Oreo in 2002. Boghosian, een bekende verkoper van carnavalvoedsel, kreeg naar verluidt het idee om het klassieke koekje in pannenkoekenbeslag te dopen en te frituren, in de hoop zo de aandacht van klanten te trekken. Zijn creatie werd al snel een hit en is nu niet meer weg te denken van kermissen in het hele land.

Concurrerende claims

Boghosian’s aanspraak op de gefrituurde Oreo troon is echter niet zonder tegenstanders. Het artikel noemt twee andere personen die ook aanspraak hebben gemaakt op de uitvinding van deze heerlijke traktatie.
Terrence Neuzil, een voormalige radio DJ in Iowa, beweert dat hij en zijn medepresentator gefrituurde Oreo’s maakten in 1995, enkele jaren voor Chicken Charlie. Ze zouden hebben geëxperimenteerd met het frituren van verschillende etenswaren in hun radioshow en vervolgens de lekkerste dingen, waaronder de Oreo’s, hebben geserveerd op de Johnson County Fair.
Een andere kanshebber is George Barnard, de traktatie trailer manager van Jack’s Fries in Florida, die ook beweert dat hij de gefrituurde Oreo halverwege de jaren 90 heeft uitgevonden tijdens het knutselen op een kermis.

De blijvende populariteit van gefrituurde Oreo’s

Ongeacht wie ze eigenlijk als eerste heeft gemaakt, zijn gefrituurde Oreo’s al snel een geliefd kermisartikel geworden. In het artikel wordt opgemerkt dat verschillende verkopers voortdurend hun eigen unieke recepten lanceren op kermissen, en de traktatie blijft favoriet bij zowel kinderen als volwassenen. Het lijkt erop dat deze decadente verwennerij een blijvertje is, waar kermisgangers nog jaren plezier van zullen hebben.

FAQ

De oorsprong van gefrituurde Oreo’s is enigszins omstreden. Verschillende personen beweren dat ze de snack halverwege de jaren 90 of begin 2000 hebben gemaakt. Volgens het artikel is de meest gecrediteerde uitvinder Charlie Boghosian, ook bekend als “Chicken Charlie”, die het recept in 2002 zou hebben ontwikkeld.

Wie heeft nog meer beweerd gefrituurde Oreo’s te hebben uitgevonden?

Naast Charlie Boghosian noemt het artikel nog twee andere personen die ook aanspraak hebben gemaakt op de uitvinding van gefrituurde Oreo’s. Terrence Neuzil, een voormalige radio DJ in Iowa, beweert dat hij en zijn co-host de traktatie in 1995 hebben gemaakt. George Barnard, de manager van de traktatiewagen van Jack’s Fries in Florida, verklaart ook dat hij gefrituurde Oreo’s heeft uitgevonden tijdens het knutselen op een kermis in het midden van de jaren 90.

Waarom worden gefrituurde Oreo’s beschouwd als een relatief nieuwe uitvinding?

Terwijl klassiek kermisvoedsel zoals funnel cakes al eeuwen bestaat, zijn gefrituurde Oreo’s een relatief nieuwe toevoeging aan het kermisvoedselassortiment. Het artikel stelt dat, afhankelijk van de bron, de gefrituurde Oreo halverwege de jaren 1990 of begin 2000 werd uitgevonden, waardoor het een veel recentere creatie is in vergelijking met sommige andere kermis nietjes.

Hoe zijn gefrituurde Oreo’s zo populair geworden?

Volgens het artikel werden gefrituurde Oreo’s na hun uitvinding al snel een hit onder kermisgangers. Het artikel vermeldt dat Chicken Charlie’s creatie in 2002 bedoeld was om de aandacht van de klanten te trekken, en dat lukte: de gefrituurde Oreo werd een vaste waarde op kermissen en braderieën in het hele land.

Zijn er verschillende recepten en variaties van gefrituurde Oreo’s?

In het artikel wordt opgemerkt dat, hoewel de oorsprong van gefrituurde Oreo’s wordt betwist, verschillende verkopers voortdurend hun eigen unieke recepten op kermissen presenteren. Dit suggereert dat er verschillende manieren zijn om deze heerlijke traktatie te bereiden en te serveren, met verschillende verkopers en chef-koks die hun eigen draai geven aan de klassieke gefrituurde Oreo.