Facts

De onvertelde waarheid van Pepperidge Farm

Hier is een artikel gebaseerd op de verstrekte informatie:
De onvertelde waarheid van Pepperidge Farm

Pepperidge Farm is een echte plaats (maar het staat niet op het logo)

Pepperidge Farm is een echte plaats, en er zijn er eigenlijk twee. De eerste was het stuk land dat de oprichter van het bedrijf, Margaret Fogarty Rudkin en haar man Henry, bezaten in Fairfield, Connecticut in de jaren 1920. Het was een uitgestrekt landgoed met een herenhuis in Tudorstijl, een paardenstal met 12 paarden, 125 hectare en zelfs bedienden om alles te onderhouden. Het landgoed was vernoemd naar de sorghum (of pepperidge) bomen op het landgoed.
Het bekende logo van Pepperidge Farm laat dit landgoed echter niet zien. In plaats daarvan staat de Wayside Inn Grist Mill in Massachusetts afgebeeld, die werd gebouwd door Henry Ford en vanaf 1952 door Pepperidge Farm werd gebruikt om elke maand 48 ton volkoren meel te produceren. Deze molen is het echte imago van het bedrijf en is vandaag de dag nog steeds in bedrijf.

Het bedrijf werd opgericht vanwege allergieën

De Rudkins kregen het zwaar te verduren na de beurscrash van 1929 en Henry’s polo-ongeluk zorgde ervoor dat hij maandenlang niet kon werken. Om hun gezin te onderhouden, waaronder hun drie zonen, begon Margaret Rudkin thuis brood te bakken. Dit werd ingegeven door de jongste zoon, Mark, die leed aan ernstige astma die werd verergerd door voedselallergieën.
Het brood dat Rudkin volgens het recept van haar oma bakte, hielp Mark zo goed dat de dokter die hem behandelde de familie om broden begon te vragen om aan andere patiënten te geven. Dit leidde ertoe dat Rudkin het brood lokaal begon te verkopen en Pepperidge Farm was geboren.

Haar eerste brood was een totale mislukking

Ondanks het uiteindelijke succes van Pepperidge Farm, was het begin van het bedrijf niet zonder uitdagingen. Rudkins allereerste brood, dat ze beschreef als “zo hard als een rots en ongeveer een centimeter hoog”, was een totale mislukking.
Het duurde drie jaar van hard werken en doorzettingsvermogen voordat Rudkin het juiste recept vond en het bedrijf kon uitbreiden en in 1947 haar eerste grote bakkerij opende. In 1953 bakten en verscheepten ze 77.000 broden per week.

Pepperidge Farm kreeg haar koekjesrecepten van een concurrent

Hoewel Pepperidge Farm bekend staat om zijn brood, zijn het de koekjes die veel mensen met het merk associëren. De recepten voor deze geliefde koekjes kwamen echter van een Europese concurrent.
Volgens voormalig voorzitter Pat Callaghan van Pepperidge Farm reisde Rudkin zelf naar Europa om inspiratie op te doen voor haar koekjeslijn. Ze bezocht de Delacre koekjesfabriek in Brussel en overtuigde hen om niet alleen hun recepten te delen, maar ook om bakkers naar Pepperidge Farm te sturen om hen te leren hoe ze de koekjes moesten maken. Het resultaat is dat de kenmerkende koekjes van Pepperidge Farm, zoals de Milano, in wezen Europese importproducten zijn.

Goldfish Crackers waren een Zwitserse uitvinding

Een ander Pepperidge Farm basisproduct, de iconische Goldfish crackers, hebben ook een Europese oorsprong. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, waren Goldfish crackers geen Amerikaanse uitvinding. Ze werden in Zwitserland gemaakt door Oscar J. Kambly, wiens bedrijf Kambly de visvormige crackers vandaag de dag nog steeds verkoopt.
Rudkin introduceerde de Goldfish crackers in 1962 bij Pepperidge Farm en sindsdien zijn ze een groot succes. In 2012 onthulde Pepperidge Farm dat ze maar liefst 142 miljard Goldfish crackers per jaar produceren.

Machines om Goldfish te maken kwamen van een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog

Het verhaal over hoe Pepperidge Farm de technologie verwierf om Goldfish crackers in massaproductie te nemen is net zo fascinerend. Na de Tweede Wereldoorlog reisde soldaat Ralph Hauenstein over het Europese platteland en ontdekte een Duitse bakker die een handgedraaide pers gebruikte om deeg in visvormpjes te draaien. Hauenstein ontwierp grootschalige apparatuur om hetzelfde te doen en verkocht deze aan Pepperidge Farm, waarmee de wijdverspreide productie van Goldfish crackers van start ging.

Goldfish Smiles waren niet makkelijk te implementeren

De iconische Goldfish glimlach die we vandaag de dag allemaal kennen en waar we zo van houden, maakte niet altijd deel uit van het ontwerp van de cracker. In feite werd de glimlach pas toegevoegd in 1997, 35 jaar nadat Goldfish crackers voor het eerst werden geïntroduceerd in de Verenigde Staten.
Het was niet eenvoudig om de glimlachjes op de crackers te zetten, omdat het een logistieke uitdaging was om de inkeping diep genoeg te krijgen zonder de structurele integriteit van de cracker aan te tasten. Het oorspronkelijke plan was om de glimlachen slechts een beperkte tijd te gebruiken, maar uiteindelijk werden ze door hun populariteit een permanent onderdeel van het Goldfish-ontwerp.

FAQ

Is Pepperidge Farm echt?

Ja, Pepperidge Farm is een echte plek, en er zijn er eigenlijk twee. De eerste was het landgoed van Margaret Fogarty Rudkin, de oprichter van het bedrijf, en haar man Henry in Fairfield, Connecticut in de jaren 1920. De tweede is de Wayside Inn Grist Mill in Massachusetts, die staat afgebeeld op het logo van Pepperidge Farm en die het bedrijf sinds 1952 voorziet van volkoren meel.

Waarom is Pepperidge Farm begonnen?

Pepperidge Farm is begonnen vanwege de voedselallergieën van de jongste zoon van de Rudkins, Mark. Toen artsen de familie aanraadden om thuis meer voedsel te maken om Marks ernstige astma onder controle te houden, begon Margaret Rudkin brood te bakken volgens het recept van haar oma. Het brood hielp Marks toestand te verbeteren, waardoor Rudkin het brood lokaal begon te verkopen en uiteindelijk Pepperidge Farm oprichtte.

Waar komen de koekjesrecepten van Pepperidge Farm vandaan?

De recepten voor de kenmerkende koekjes van Pepperidge Farm, zoals de Milano, kwamen eigenlijk van een Europese concurrent. Oprichtster Margaret Rudkin reisde naar Europa, waar ze de Delacre koekjesfabriek in Brussel bezocht en hen overtuigde om hun recepten te delen en bakkers te sturen om Pepperidge Farm te leren hoe de koekjes gemaakt moesten worden.

Waar zijn Goldfish crackers uitgevonden?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, waren Goldfish crackers geen Amerikaanse uitvinding. Ze zijn eigenlijk uitgevonden in Zwitserland door een man genaamd Oscar J. Kambly, wiens bedrijf Kambly de kleine visvormige crackers vandaag de dag nog steeds verkoopt. Pepperidge Farm bracht Goldfish crackers in 1962 op de Amerikaanse markt.

Hoe kwam Pepperidge Farm aan de technologie om Goldfish crackers in massaproductie te nemen?

Na de Tweede Wereldoorlog reisde soldaat Ralph Hauenstein over het Europese platteland en ontdekte een Duitse bakker die een handgedraaide pers gebruikte om deeg in visvormpjes te draaien. Hauenstein ontwierp grootschalige apparatuur om hetzelfde te doen en verkocht het aan Pepperidge Farm, wat het begin was van de grootschalige productie van Goldfish crackers.

Wanneer werd de Goldfish glimlach toegevoegd?

De iconische Goldfish glimlach die we vandaag de dag allemaal kennen en waar we zo van houden, maakte niet altijd deel uit van het ontwerp van de cracker. In feite werden de glimlachen pas in 1997 toegevoegd, 35 jaar nadat Goldfish crackers voor het eerst werden geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Het toevoegen van de glimlach bracht logistieke uitdagingen met zich mee om de inkeping diep genoeg te krijgen zonder de structurele integriteit van de cracker aan te tasten.