Facts

De onvertelde waarheid over McAlister’s Deli

Hier is een artikel gebaseerd op de informatie in de URL:

Het bescheiden begin van McAlister’s Deli

Als trouwe klant van McAlister’s Deli sinds het eind van de jaren 80 kan ik getuigen van de bescheiden oorsprong van deze nu zo geliefde restaurantketen. De allereerste McAlister’s-vestiging opende in 1989 in Oxford, Mississippi, en nam een voormalig benzinestation over dat was omgebouwd tot een eethuis in jaren ’50-stijl voor een film. De gepensioneerde tandarts Dr. Jon Newcomb kocht de locatie en noemde het aanvankelijk Chequer’s voordat hij koos voor de naam McAlister’s om de ouders van zijn vrouw te eren.

Een heerlijk menu

McAlister’s biedt een verscheidenheid aan delicatessen, zoals soepen, salades en gebakken producten, maar hun echte aanspraak op roem is hun selectie clubsandwiches. Met vijf verschillende clubsandwiches op het menu, waaronder de klassieke McAlister’s Club met zijn indrukwekkende 13 lagen, heeft dit eethuis de kunst van de club geperfectioneerd. Voor degenen met meer trek is er de King Club met nog meer ingrediënten dan de naamgenoot. En de Orange Cranberry Club voegt een unieke twist toe door de honingmosterd te vervangen door een pittige oranje cranberrysaus.

De legendarische reuzenpudding

Een ander kenmerkend item bij McAlister’s Deli zijn de Giant Spuds – te grote gebakken aardappelen volgestapeld met heerlijke toppings. Vooral de Spud Max is een fan-favoriet, gevuld met ham, kalkoen, bacon, cheddar-jack kaas, groene uien, zwarte olijven en zure room. Deze stevige spuds zijn de perfecte aanvulling op elke delicatessenmaaltijd.

De ongeëvenaarde zoete thee

Maar misschien wel het meest iconische element van de McAlister’s ervaring is hun beroemde zoete thee. Gemaakt van zwarte theebladeren en gezoet tot in de perfectie, heeft deze verfrissende drank een cultstatus ontwikkeld. De keten biedt zelfs een Tea Pass aan, waarmee klanten 30 dagen achter elkaar onbeperkt kunnen genieten van thee of thee/limonade-combinaties.

Een landelijke uitbreiding

De oorspronkelijke locatie in Oxford, Mississippi, sloot haar deuren in 2021, maar het merk McAlister’s Deli is blijven groeien en heeft nu meer dan 400 locaties in de Verenigde Staten. Deze groei is een bewijs van het vermogen van het restaurant om consequent heerlijke delicatessen en een ongeëvenaarde sweet tea-ervaring te leveren. Als vaste klant kan ik met een gerust hart zeggen dat McAlister’s Deli zijn plaats als legendarisch eethuis echt heeft verdiend.

FAQ

Wanneer werd de eerste McAlister’s Deli geopend?

De eerste McAlister’s Deli-vestiging werd geopend in 1989 in Oxford, Mississippi. Het restaurant nam een voormalig benzinestation over dat voor een film was omgebouwd tot een diner in jaren ’50-stijl.

Wat zijn enkele van de kenmerkende menu-items bij McAlister’s Deli?

McAlister’s Deli staat bekend om zijn heerlijke clubsandwiches, met opties zoals de klassieke McAlister’s Club en de King Club. Het restaurant biedt ook oversized “Giant Spuds” – gebakken aardappelen met verschillende toppings. Maar misschien wel het meest iconische item op het menu is de beroemde zoete thee van de keten.

Wat is er gebeurd met de oorspronkelijke McAlister’s Deli vestiging in Oxford?

De oorspronkelijke McAlister’s Deli-vestiging in Oxford, Mississippi sloot haar deuren in januari 2021. Er werd echter al gewerkt aan een nieuwe locatie in Oxford om het iconische eerste restaurant te vervangen.

Hoeveel vestigingen heeft McAlister’s Deli in het hele land?

Volgens het artikel heeft McAlister’s Deli inmiddels meer dan 400 locaties in de Verenigde Staten, een bewijs van de populariteit en het succes van het restaurant.

Wat is de McAlister’s Tea Pass?

De McAlister’s Tea Pass is een uniek aanbod waarmee klanten 30 opeenvolgende dagen kunnen genieten van onbeperkt zoete thee of thee/citroenlimonade combinaties. Dit getuigt van de toewijding van de keten aan haar kenmerkende drank.

Wat is de geschiedenis achter de naam “McAlister’s Deli”?

Het artikel legt uit dat het restaurant oorspronkelijk “Chequer’s” werd genoemd door de oprichter, de gepensioneerde tandarts Dr. Jon Newcomb. Later koos hij echter voor de naam “McAlister’s” om de ouders van zijn vrouw te eren.