Facts

De nieuwe campagnefoto’s van dit eierbedrijf zijn gemaakt door kippen

Het perspectief van de kip vangen: Innovatieve reclamecampagne van Vital Farms

Als iemand die de marketingtrends in de voedingsindustrie volgt, was ik geïntrigeerd toen ik het nieuws over de nieuwste reclamecampagne van Vital Farms tegenkwam. Wat mijn aandacht trok was de unieke aanpak die ze gebruikten om het dagelijks leven van hun kippen vast te leggen – door de camera letterlijk in de handen (of liever gezegd, de snavels) van de kippen zelf te plaatsen.

Kippen achter de lens

De “Hens Behind the Lens” campagne was bedoeld als een manier voor Vital Farms om op een dieper niveau contact te maken met hun klanten en de transparantie te laten zien waar ze als merk trots op zijn. Door op maat gemaakte, kipvriendelijke camera’s in hun weilanden te installeren, liet het bedrijf de kippen zelf de foto’s maken, wat resulteerde in een uniek en authentiek visueel verhaal.

Een kijkje in de wereld van de kip

De foto’s die de kippen hebben gemaakt geven een fascinerend inzicht in hun dagelijkse routines en de omgeving waarin ze leven. Van scènes waarin de kippen pikken en de weide verkennen tot intieme momenten waarop ze eieren leggen, deze zwart-witbeelden bieden een rauw en ongefilterd perspectief dat traditionele marketingcampagnes vaak niet vastleggen.

Contact maken met klanten

Volgens Heather Mace, senior brand manager bij Vital Farms, was het doel van deze campagne om “een dag uit het leven van onze meisjes op gras te laten zien vanuit hun oogpunt”. Door hun klanten een kijkje te geven in het leven van de kippen, versterkt Vital Farms op effectieve wijze hun band met hun publiek en hun inzet voor transparantie en ethische landbouwpraktijken.

De campagne voorbij

Naast het gebruik van deze foto’s voor hun nationale reclamecampagne, is Vital Farms ook van plan om een koffietafelboek uit te geven met de foto’s die de kippen hebben gemaakt. Deze veelzijdige aanpak laat niet alleen de innovatieve denkwijze van het bedrijf zien, maar geeft de klanten ook een tastbaar aandenken dat ze kunnen koesteren.

Conclusie

De “Hens Behind the Lens”-campagne van Vital Farms bewijst de kracht van creativiteit en het vermogen om op een dieper niveau contact te maken met consumenten. Door de kippen de kans te geven hun eigen verhaal te vertellen, heeft het bedrijf zich niet alleen onderscheiden in een overvolle markt, maar ook zijn inzet voor transparantie en ethische landbouwpraktijken versterkt. Deze innovatieve aanpak zal andere merken zeker inspireren om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe manieren te vinden om in contact te komen met hun klanten.

FAQ

De “Hens Behind the Lens”-campagne is het innovatieve marketinginitiatief van Vital Farms waarbij ze speciaal gemaakte, kipvriendelijke camera’s in hun weilanden hebben geïnstalleerd, zodat de kippen foto’s kunnen maken van hun dagelijkse leven en routines.

Hoe heeft Vital Farms deze campagne uitgevoerd?

Vital Farms werkte samen met een reclamebureau genaamd Preacher om de op maat gemaakte camera’s in hun weilanden te installeren. De camera’s waren uitgerust met platforms met druksensoren waarop de kippen konden stappen of pikken, waardoor de sluiter werd geactiveerd en er zwart-witfoto’s werden gemaakt.

Wat was het doel van deze campagne?

Volgens Heather Mace, senior brand manager bij Vital Farms, was het doel van de “Hens Behind the Lens” campagne om “een dag uit het leven van onze meiden op gras te laten zien vanuit hun oogpunt” en om de toewijding van het bedrijf aan transparantie en eerlijkheid te versterken.

Hoe zal Vital Farms de foto’s gebruiken?

Vital Farms is van plan om de foto’s die de kippen hebben gemaakt te gebruiken voor een nationale reclamecampagne die zowel online als offline zal worden uitgerold. Daarnaast zal het bedrijf een koffietafelboek uitgeven met de foto’s.

Waarom is deze campagne uniek?

De “Hens Behind the Lens” campagne is uniek omdat het de kippen zelf de kans geeft om hun eigen ervaringen vast te leggen en te delen, waardoor ze een rauw en ongefilterd perspectief krijgen dat traditionele marketingcampagnes vaak niet weten te vangen.