Facts

14 Heerlijke samenwerkingen tussen voeding en schoonheid

Hier is een artikel gebaseerd op de informatie in de URL:

Verrukkelijke samenwerkingen: Het verkennen van het snijvlak van eten en schoonheid

Als iemand die altijd op zoek is naar de nieuwste beauty- en culinaire trends, ben ik gefascineerd door het groeiende aantal samenwerkingen tussen voedingsmerken en make-up bedrijven. Deze verrukkelijke samenwerkingen spreken niet alleen tot de verbeelding van consumenten, maar verleggen ook de grenzen van wat we van onze cosmetica kunnen verwachten.

Glamlite Cosmetics en Hershey’s Kisses: Een match in de chocoladehemel

Glamlite Cosmetics heeft het voortouw genomen in deze op voedsel geïnspireerde schoonheidsbeweging en hun samenwerking met Hershey’s Kisses is daar een goed voorbeeld van. De collectie, die in februari 2022 werd gelanceerd, bestaat uit vijf verschillende paletten met als thema verschillende Hershey’s Kisses smaken, waaronder melkchocolade, cookies ‘n’ creme en special dark. De aandacht voor detail is echt indrukwekkend, met elk palet dat de essentie van de bijbehorende chocoladelekkernij weergeeft. En de toevoeging van bijpassende lipgloss en een schattig make-up sponsje in de vorm van een Hershey’s Kiss? Pure genialiteit!

e.l.f. Cosmetics en Dunkin’: De beautyroutine cafeïnevrij maken

Een andere opvallende samenwerking is die tussen e.l.f. Cosmetics en Dunkin’. Deze collectie, die in het voorjaar van 2022 exclusief bij Ulta Beauty wordt gelanceerd, is een waar genot voor zowel make-upliefhebbers als koffieliefhebbers. Het hoogtepunt is de Dunkin’ Dozen, een set van drie mini oogschaduwpaletten geïnspireerd op klassieke Dunkin’ donutsmaken, waaronder aardbei met hagelslag en Boston Kreme. Maar daar houdt het assortiment niet op – het bevat ook een lipscrub met koffiesmaak, een stopverfprimer met donutgeur en zelfs een sponsapplicator die eruitziet als een donut met aardbeienijsjes.

Etude House en Hershey’s: Chocolade geïnspireerde schoonheid naar de massa brengen

De wereldwijde aantrekkingskracht van food-beauty samenwerkingen gaat verder dan Noord-Amerika, zoals blijkt uit de samenwerking tussen het Koreaanse schoonheidsmerk Etude House en het iconische Hershey’s. In 2020 bestond de collectie uit twee oogschaduwpaletten, een rougetint en oogkwasten, allemaal geïnspireerd op de klassieke Hershey’s chocoladerepen. Later breidde het merk de samenwerking uit met producten met het thema Hershey’s Kisses, elk met vier tinten die de essentie van de geliefde chocolaatjes perfect weergeven.

TonyMoly en Samyang: Het schoonheidsspel kruiden

Niet alle op eten geïnspireerde beautysamenwerkingen gaan over zoetigheid en verwennerij. Een goed voorbeeld: de samenwerking tussen TonyMoly en Samyang, de makers van de beroemde Hot Chicken Spicy Ramen. Deze 2018 collectie bevatte een reeks producten, waaronder een hydraterende lipverzorgingsstick, een foundation compact geïnspireerd op de noedelbekers, en zelfs twee Lip Sauce Tints in vurige rode en chili olie-geïnspireerde tinten.
Zoals deze voorbeelden illustreren, is het snijvlak van voeding en schoonheid een spannende en creatieve ruimte die tot de verbeelding blijft spreken van zowel consumenten als merken. Of het nu gaat om chocolade of pittige warmte, deze heerlijke samenwerkingen bewijzen dat de mogelijkheden voor innovatieve schoonheidsproducten werkelijk eindeloos zijn.

FAQ

Wat maakt deze samenwerkingen op het gebied van eten en beauty zo populair?

De populariteit van deze samenwerkingen komt voort uit de nieuwigheid van niet-eetbare cosmetica en de opwinding die ze opwekken bij jonge consumenten en content creators. Zowel de voedingsmiddelen- als de schoonheidsindustrie hebben als doel zich te richten op een jongere bevolkingsgroep en de samensmelting van deze twee werelden creëert een unieke en boeiende ervaring voor klanten.

Waarom lijken de producten van Glamlite Cosmetics zoveel op voedsel?

Glamlite Cosmetics heeft naam gemaakt door cosmetische producten te maken die lijken op verschillende etenswaren, van op pizza geïnspireerde oogschaduwpaletten tot Chocolate Candy Bar Lashes. Deze aanpak werd geïnspireerd door de oprichter van het bedrijf, Gisselle, die inclusieve make-upproducten wilde creëren nadat ze te maken kreeg met pesterijen vanwege haar gewicht. De op eten lijkende esthetiek van de producten van Glamlite spreekt klanten en content creators aan die graag experimenteren met kleurrijke en speelse make-up looks.

Wat maakt de samenwerking tussen e.l.f. Cosmetics en Dunkin’ uniek?

De samenwerking tussen e.l.f. Cosmetics en Dunkin’ is uniek omdat het niet alleen oogschaduwpaletten bevat die geïnspireerd zijn op klassieke Dunkin’ donutsmaken, maar ook andere producten zoals een lipscrub met koffiesmaak, een plamuurprimer met donutgeur en een sponsapplicator die eruitziet als een donut met aardbeienijsjes. Deze aandacht voor detail en de integratie van verschillende Dunkin’ elementen maken deze samenwerking bijzonder aantrekkelijk voor fans van beide merken.

Hoe hebben internationale beautymerken deelgenomen aan op voedsel geïnspireerde samenwerkingen?

De wereldwijde aantrekkingskracht van food-beauty samenwerkingen is duidelijk te zien in samenwerkingen zoals die tussen het Koreaanse beautymerk Etude House en Hershey’s. In 2020 bracht Etude House een collectie uit met oogschaduwpaletten, een rougetint en oogborstels geïnspireerd op klassieke chocoladerepen van Hershey’s. Het merk breidde de samenwerking later uit met producten met het thema Hershey’s Kisses, wat de wijdverspreide interesse in deze unieke partnerschappen aantoont.

Zijn alle op voeding geïnspireerde beautysamenwerkingen gericht op zoete lekkernijen?

Nee, niet alle op eten geïnspireerde beautysamenwerkingen zijn gericht op zoete lekkernijen. De samenwerking tussen TonyMoly en Samyang, de makers van de beroemde Hot Chicken Spicy Ramen, is een voorbeeld van een samenwerking die het snijvlak van eten en beauty op een andere manier verkent. Deze collectie bevatte producten geïnspireerd op de pittige kruiden en gewaagde smaken van de Samyang noedels, waaronder een hydraterende lipverzorgingsstick en foundation compacts.